• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    Jakou frází jste jako malý vyvolávali duchy?? Já si pamatuju na: "Vyvoláváme prapředka pradědka prabáby Becherovky, duchu -toho a onoho člověka-, jestli jsi s námi, ozvi se nám." Samozřejmě to fungovalo!!;)
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    Samožřejmě jsem se taky učila lítat, převážně skokem z nejrůznějších vyvýšených prostor. Bez trvalých následků, byla jsem celkem srab:)
    MAMAMIA
    MAMAMIA --- ---
    Mne moje starsi sestra nakukala, ze kdyz spolknu pecku od citronu v caji, tak mi ze zadku poleze vetev. Pak jsem mela dost problem chodit na zachod. :o)
    BALETKAXXX
    BALETKAXXX --- ---
    Jako asi každý jsem nenáviděla kamaše... Nenáviděla jsem je tak, že jsem v noci viděla (a né jednou) bubáka v kamaších. Seděl tam a smál se...
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    Jo a taky za vesnicí, kde byslí táta se nachází takovej celkem velkej kanál v příkopu u cesty, s dětma jsme tomu kdysi říkali čertí díra a měli tudy údajně na Mikuláše vylejzat čerti z pekla. Pobavilo mě, když jsem tudy šla nedávno s malýma nevlastníma segrama a když jsme se přiblížily k onomu místu, segry nečekaně zmlkly a šeptají mi: "Pššt, tady je čertí díra, tudy vylejzaj čerti!!"
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    Nakukáno mi s úspěchem bylo, že když budu polykat žvejkačky, tak se mi z nich bude v žaludku tvořit velká koule.

Naopak zcela samostatně jsem přišel na to, že někde v břiše musí být nějaká záklopka co oděluje tuhou stravu od nápojů.
    SYRDARIA
    SYRDARIA --- ---
    Já se párkrát jako malá pokoušela vlézt do velké nůše a vlastníma silama se za ucha tý nůše uzvednout do vzduchu. Ještě si časem na něco určitě vzpomenu..
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    a taky jsem verila tomu, ze kdyz vlak stal na mezi (tzn. mimo stanici) tak je to proto, ze indiani vytrhali koleje.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    ja jsem si zas Usti nad Labem prekladala jako Usti Nadlabem, myslela jsem si, ze se tam jako usty dobre nadlabnem :-)
    MDFK
    MDFK --- ---
    MDFK
    MDFK --- ---
    STEA: :) Já mám černookijanka (z písničky beskyde, beskyde)
    LAADJA
    LAADJA --- ---
    jako malej jsem byl přesvědčenej, že v noci žije pod mou postelí celá civilaze různých strašidel a tak jsem se nikdy nepokoušel sebrat cokoliv co mě z postele spadlo, aby mě zpoza ní něco nečaplo za ruku a pod postel neodtáhlo.
    STEA
    STEA --- ---
    táta mi vždycky před spaním říkal "dobrou noc kopu blech na pomoc" a já furt přemýšlela, co je to ten kopublech, představovala jsem si to jako nějaký mlýnek, bůhvíproč...

a taky v básničce od Hrubína říká máma palečkovi "nemám už čím topit synku, dělej něco pro maminku" a já si to přeložila jako topicinku a myslela si, že se tak říká topince
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    taky mi babička nakukala, že když budu mít peřinu knoflíkama u hlavy, tak se mi bude zdát o židech (v tý době jsem ale samozřejmě nevěděl co to žid je :)
    EDJA
    EDJA --- ---
    ja jsem si myslela, že mi v břiše žijou žáby. Když mi kručelo v briše, myslela jsem si, že kuňkaj z hladu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na základě otcova tvrzení jsem byla pevně přesvědčená, že po celém západním německu mají pohyblivé chodníky, jako v ruzyni na na letišti. (cca 4- 8 let)

Sestra mě infikovala pevnou vírou v černo sanitku unášející lidi + paranoiou ohledně nějakých aut co nás měla sledovat (dokonce si vedla statistiku SPZ) - sestra 10-13, já 5-9)

cca ve 4. třídě jsem měla období kdy jsem věděla jak vznikají děti, ale unikaly mi technické podrobnosti, takže jsem byla přesvědčená, že mohu otěhotnět, kdybye nějaký muž dotýkal mých kalhotek.

Pletla se mi cizí slova, a tak jsem se někdy tak ve druhé, či třetí třídě ( tj. 1987/88) strašlivě pohádala s kamarádkou, že komunisti už vymřeli. Rozdíl mezi kapitalisty a komunisty mi byl vážně egál.
    MDFK
    MDFK --- ---
    SUURJA: samosebou :) a škvor v uchu dodnes a ještě jsem si vzpoměla, že jsem taky věřila, že když si nafoukáš fénem do pusy, tak se zvětšíš jako balón a můžeš i prasknout!
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: taky myslím že na tom něco bude, česky lidově ušák
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    YETI: tahle paranoia mne nepresla doted. hlavne, musi byt nejaky dovod preco je to po slovensky "UCHOlak" (english EARwig). to nebude len tak.
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    ja byla hluboce presvedcena, ze kdyz davali v televizi nejaky film o carovani (predevsim Saxana byla nejsilnejsim faktorem), tak pocas cele noci pak fungujou domaci kouzla. (mela sem kouli, ve kterem predtim byly takovy ty olejove kulicky do koupele a byly na ni barevny flitry.) a fakt se mi zdalo, ze ty zaklinadla zabiraj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam