• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    ze kdyz budu jist pecky, tak mi vyroste v brisku strom
    ze na tresne se nesmi pit, protoze by mi bylo spatne

cca pred pul rokem jsem se dovedela, ze jezci nejsou vegetariani,ale obycejni masozravci, takze ty krasne obrazky jsou bohapusta lez:-( Kdyz mi to kamaradi rekli, tak na me koukali jak na zjeveni,ze neco takoveho nevim:-D

CZTRASH:
    STARDUST: neeeeeee, prave jste mi znicili okybacu, fnuuuk
    STARDUST
    STARDUST --- ---
    SAMARI: jo OKYBACA to je klasika :D
    ELS
    ELS --- ---
    CZTRASH: Přesně přesně :DD
    REFLEXIS
    REFLEXIS --- ---
    CZTRASH: JO tak tohle jsem měl takovej haluz před pár lety. Nějaká písnička, kde je štastnej jako blecha, a že "za to ruku do vohnědám" a ne a ne přijít nato co je to vohnědání :o)
    SAMARI
    SAMARI --- ---
    CZTRASH: "okybacu" jsem taky moc nechapala, na spravnou verzi jsem prisla asi pred mesicem
    KAREN
    KAREN --- ---
    CZTRASH: a ja este "hroznyzvy nic neposbírá"

- pardon za ot;)
    CZTRASH
    CZTRASH --- ---
    KAREN: No, já jsem zas myslel, že je písnička "Macej, komacej kooo ko kokoko, zahraj mi na cej kooo kokokoko", taky jsem to moc nechápal. A pak ještě "černó okybača, ovečky zatáča", to mi taky nedávalo smysl :c)
    REFLEXIS
    REFLEXIS --- ---
    KAREN: Pokud se dostáváme k nechápání věcí, tak já do dneška nechápu pohádku o pejskovi a kočičce jak prali a pak věšeli prádlo. Píše se tam jak nejdřív přemítají jak se oba pověsí. A pak na to pejsek kápne. Nejdřív pověsí kočičku, ta pak sleze a pověsí pejska. (?) "a tak tam viseli oba dva..." to končí. No tak to jsem z toho v pytli dodnes.
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEPEK: a ja myslela, ze "dej mi jsou v komine", a vubec jsem to nechapala... doslo mi to nejak pred par lety;))
    LANTANA
    LANTANA --- ---
    že v potrubí pod vanou žije mik-au, co hrozně nadává a burácí, když se vypouští voda a občas zabublá něco zpátky..
    DJ_RIPPA
    DJ_RIPPA --- ---
    že když budu pracovat v bance, budu mit hodne penez =]
    LOSER_
    LOSER_ --- ---
    že když se budu dobře učit budu se mít dobře..
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    GRIZZLY89: To jen dokazuje, jak moc se z nás stávají dospělý - že se nám zdá fakt strašně nepravděpodobný to, čemu jsme dřív skálopevně věřili.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    a jako hodně malej jsem měl kouzelný představy o fungování fyziky - např. jsem věřil, že když budu dostatečně dlouho sedět a soustředěně silněji vdechovat vzduch, jednou se to sečte a nasaju si třeba jablko ze stolu rovnou do pusy. Když mi pak rodiče řekli, že až by se to sečetlo, nasál bych si celý města, skoro jsem se bál dýchat... :-D
    MINIK
    MINIK --- ---
    INSEQUI: jj, nekdy tam ti "daberi/komentatori" pridavali fakt zoufaly hlasky ... vzpomonam si na jednu situaci, kdy rambo vchazi do nejake chyse a zenska ho vita, nebo co - a do toho komentar: "tak pod, honem, polivka uz je na stole, je dobra, od Vitany ..." LOL
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    RIVEEK: křemeny jsem zkoušel taky a děsně se u toho praštil do prstu:)
    pozdějc jsem dělal flusačky z verzatilek, a bič co byl na pudě mi po shlednutí prvního indyho docela slušne naflakal.

Hele kdo vzpomíná na všechny ti honkongský filmy a Indiany a Ramba na VHS ve stopadesátý kopii a s jednohlasnym dabingem:)

Mě otec řekl že to tak dělají v tv aby to bylo levný, asi se bal že bych vykecal že to dabujou tajně na technice v divadle a meli by problemy.
    MINIK
    MINIK --- ---
    CZTRASH: ja se zase nechtel prevlikat pred televizi, kdyz tam byla zrovna hlasatelka LOL
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    REFLEXIS, DRAGON: Klasika, otec měl takovou zkoušečku, vypadala jak taková ta komunistická baterka, a mela antenku a svetlo který svitilo. No a já fur vyzvídal a otec mlzil k cemu to je, a pak se prokecl že zkousecka na proud. No a samo ze me napadlo ze ta antenka se strka do zasuvky... hezky to se mnou zacukalo, pak jsem se trochu motal a sel si lehnout a usnul a spal az me vecer rodice vzbudili a ptali se jestli mi je dobre, statecne jsem zapiral a od tý doby mel ze zasuvek opravdu rspekt.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    REFLEXIS: taky sem si to vyzkousel, musim rict, ze vic me bolel ten vyprask nez zasah el. proudem..
    ELS
    ELS --- ---
    REFLEXIS: Taky dobrý :DD
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    joj, svícení do nebe baterkou asi klasika
    - já svítil abych si ty hvězdy a mlhoviny mohl pořádně prohlídnout. Pak jsem v Oknech vesmíru dokořán zaslechl něco o rychlosti světla a jeho šíření a bylo mi hned jasný, že když jsou tak daleko, tak že tam to světlo nedoletí hned. Tak jsem pak preventivně asi měsíc každej večer kontroloval, jestli už tam nedoletělo a něco ve vesmíru neosvětlilo.
    - taky jsem si myslel, že rozdělat oheň pomocí dvou křemenů bude brnkačka
    - že jde házet každým nožem, který je zrovna poruce (ve filmech to tak dělali) a že kejkle na biči alá Indiana Jones zvládnu levou zadní (ale foukačkový střely s hrotem jehly ala domorodci v úvodní scéně Ztracený Archy jsem měl dokonalý, divím se, že to ségry přežily)
    - že rozbušky a dělbuchy, co měl táta v šupleti, jsou na hraní, když je nemá někde zamčený, jak mu to máma meldovala (naštěstí jsem šlohnul jen vyšroubovanou roznětku, takže jsem si jen popálil prsty a nepřišel o ně)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam