• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GRETHA: ja som nikdy nekomolila slova... ani sa mi nestavalo, ze by som si plietla pesnickove texty, ziadne "zirafice" a "okybace" som nemala... :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    GRETHA: ja teda taky ne, vsechny znacky jsem znala uz jako petileta a i co znamenaj
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GRETHA: ja ne :-)))
    LILY
    LILY --- ---
    GRETHA: Já. Mně s tou hvězdou ostatní děcka pěkně sraly, ani nevím, proč.
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    MINIK: je vlastne nekdo, kdo si to nemyslel ? :)
    MINIK
    MINIK --- ---
    ze se "ta znacka jmenuje ZAKAZ HVEZDU"
    MASOO
    MASOO --- ---
    MISERY: neviditelnou kamosku sem mela taky, menovala se miriam vodnikova a bydlela ve vodarne u nas;)
    EDJA
    EDJA --- ---
    INSEQUI: tak to je hodně dobrý
    SOPHINKA
    SOPHINKA --- ---
    MISERY: Páni, taky bych chtěla "duší miminko" :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Taky jsem mela jako mala duchy, kteri me poslouchali a kdyz jsme treba jeli s rodicema na dovolenou, tak jsem je posilala koukat se domu, jestli je zamknuto, jestli nam nikdo nevykradl byt a tak :-) A taky jsem mela jedno dusi miminko a to jsem treba houpala na houpacce. Samozrejme byli neviditelni, videla jsem je jenom ja.

A pak jsem asi jako ctyrleta mela takovou malou postavicku tucnaka z umely hmoty, kterej kejval hlavou a to byla moje hodne oblibena hracka a dala jsem mu jmeno "Tučňák Zakarský" a vubec nevime, jako ze ani rodice a ani ja, jak mne tohle mohlo napadnout, kdyz to neni zadny bezny jmeno, jestli vubec to je jmeno :-)
    EOLIS
    EOLIS --- ---
    za zadními sedadly našeho auta žije náklaďák a za jízdy si se mnou povídá. (stačí přiložit ucho ke švíře mezi sedačkami a uslyšíte ho taky:-)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    jak se tak probíram dětskýma zážitkama (začlo mě to docela bavit) dotávám se i dále kde jsem již byl starší a pamatuju si že jsem byl skálopevně přesvědčenej že když spálim svoují žákovskou a řeknu že jsem jí ztratil tak se otec nedozví o rvačce na zachodě, rozbité petriho misce a dalšík x pro mě nepochopitelných obvinění ve kterých jsem byl samozřejmě nevině:)

Věřím že mi to má prdel už odpustila:)
    KENNYY
    KENNYY --- ---
    každej novej člověk bude můj kamarád.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MASOO: třeba jo, co ty víš
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    verila jsem, ze kravy piji mleko a pak ho doji.
    MASOO
    MASOO --- ---
    jsem take stale dite, verila sem a stale verim, ze najdu praci, ktera me bude bavit
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MASOO: to mě taky napadlo, já byl vubec dite s velkou fantazií... az me to samotnýho desí:)
    MASOO
    MASOO --- ---
    INSEQUI: "KRKOCHMAT" by bylo dobry id;)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Já když jsem byl hodně malej a věřil jsem na pohádky tak jsem si vymyslel fiktivní bytost "KRKOCHMAT" kterej vypadal jako vychrtlej slizkej člověk v otrhanejch hadrech a z krku mu rostla třetí ruka která škrtila lidi:)
    SOPHINKA
    SOPHINKA --- ---
    Já jsem věřila, že když si budu hodně silně přát, aby za rohem domu stál kůň, tak tam doopravdy stát bude. Byla jsem schopná několik dní lítat po zahradě, těsně u rohu mít vždycky intenzivně zavřebý oči a nadšeně vybíhat...
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    Já jsem věřila, že moji plyšáci v noci ožívají...Jednou se mi to zdálo, že mi chtěl ublížit a já letěla k našim do ložnice.....a od druhého dne jsem se k nim chovala hezky a byla jsem na ně hodná...a říkala jsem si, proč před den dělaj jako že nežijou..:)
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    jakto, ze deti ani "souska" nevedi, co je to fumarola (http://cs.wikipedia.org/wiki/Fumarola), potazmo sledovani jejich aktivity, a proc je chci jet zkoumat :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ja jsem si jako mala (tak desetileta) myslela, ze nazev auta "Dodge Viper" se cte jako "Deutsche Viper".
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    LENKA0064: A netopili jste mahodou mazutem? A sova aspon nekdy houkala? :o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam