• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    KEEP_SMILE: Tak ono to tak ale funguje ze..poklepanim uvolnis bublinky vsude po stranach..ty se nahromadi a vytvori na hore bublinu ktera jen vyprskne neco male a ne celej obsah:-)
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    hm tak ja jsem jeste donedavna verila ze kdyz piju neco splechovky tak ze kdyz se na to vicko nahore poklepe nez se otevre tak nehrozi ze by vypenila...:o)
    ale je fakt ze na plechovky klepu stejne dal..:oD
    EDJA
    EDJA --- ---
    já jsem taky pořádně nevěděla, co je křížala, ale nikdy jsem si to moc nepřestavovala. Věděla jsem, že je k jídlu, ale první, co mě při vyslovení toho slova napadlo, byla taky žížala nebo ještěrka. asi že obě slova dost podbně znějí. Nikdy jsem však nekřížovala žížalky!
    EDJA
    EDJA --- ---
    SUURJA: já taky, fakt výborný
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    BLOODRAT: mám v klávesnici čaj, ale dlouho jsem se tak nenasmála :D
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    PAJAB4K: Vim ja...tak 7-10 let cca. Vinim z toho svou babicku, ktera se mne snazila poskvrnit krestanstvim, co to slo a predcitala mi nejake silene pohadky, kde byly krizaly snad kazde druhe jidlo dobre krestanske rodiny. Doted se divim, ze jsem na ten kriz ze dvou zouzeli neprikurtoval treti jako Jezise.
    PAJAB4K
    PAJAB4K --- ---
    EX___BO: taky to znám jako sušené jablka
    BLOODRAT: to snad neee:-D kolik ti bylo??
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    BLOODRAT: My jsme to meli jako susene platky jablek
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ...jsem veril, ze krizala je upecena zizala. Tedy dve, prekrizene.
    Tak jsem dve na zkousku upekl a sezral. Nic moc, na to, ze to driv udajne bastila kazda rodina na svatky vanocni....jsem tajne doufal, ze takhle chudej nikdy nebudu a litoval postavy z Ladova obrazku.
    Teprve po letech jsem se dozvedel, ze jde o susene svestky...
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    PETRA_CHATEAU: no to je prave to, jezisek je ve skutecnosti jen zarici proud pozitivni energie :))
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    DLOUHA_POTVORA: já sem zas nikdy nechápala, jak to malý miminko unese takovej ranec darů
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    JEBAK: my jsme meli s bratrem zakaz mlatit se do hlavy, prave z duvodu abysme nebyli blbi - coz jsme i respektovali a mlatili se vsude jinde:)
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    JEBAK: No a jak to dopadlo?? Jsi blbej..nejsi...?:D:D
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    TWORBO:
    Já měl něco podobnýho jako to první.
    V cca šesti letech jsem jel na kole po takový kamenitý cestě, jaksi jsem neudržel řídítka, zabrdzil jsem předním kolem a přepadnul dopředu, čelem na kamení. Samozřejmě jsem byl celý od krve, plakal jsem (pořád z toho mám ještě jizvy na čele, takový větší tečky) a běžím za otcem. Při cestě autem, když už jsem byl tak nějak v pořádku po ošetření jsem říkal: "Tati, tati, že nebudu blbej, že nebudu blbej ?"
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    JANDOS: uuaaaa!! v tom případě jsem znovu objevila smysl života, díky ti :D
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    já jsem věřila na vílu zubničku :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    verila jsem, ze jezisek je jenom obrovsky proud svetla, ktery proleti pokojem a necha v nem darky, protoze kdyz nas s brachou rodice jednou na vanoce poslali do pokoje, abychom se koukali z okna a vyhlizeli jeziska zatimco pripravovali darky, videla jsem asi tri padajici hvezdy :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    CAPOVA: Možna pro to na mě nic podobního nikdo nezkoušel:)
    KWITAS
    KWITAS --- ---
    TWORBO: prvni veta feer :)))
    KWITAS
    KWITAS --- ---
    když jsem byl malý špunt, věřil jsem že k velikonocům nosí sladkosti zajíček, ale jednou jsem byl krutě podveden.
    Za oknev v hnízdečku byl kromě sladkostí jěště plyšový zajíc...
    Rodiče mi řekli, že když už u mě zůstal, tak už mi nebude nic nosit...
    Měl jsem z toho trauma a noční můry :))) (a proplakal celé svátky jara)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam