• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INSEQUI: A že dostávají jen chleba a vodu...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MYS_USATA: No strašná představa:) docela mě to děsilo
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INSEQUI: A mají na noze kouli :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MYS_USATA: To jsem si myslel taky, a že musej po vězeňskym dvoře chodit dokola:)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Že vězni mají na sobě pruhované oblečky jako ve filmu.
    JOUSEPHINA
    JOUSEPHINA --- ---
    Že všechno co vidim v televizi..je v ní vzadu zavřený:)Takovej malej/velkej televizní svět.
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    TRISSIE: kristapána! ale člověk nikdy neví žejo, takže budu věřit dál!:) já to ani nedělám zubama, odkrajuju to nebo odštipuju prstama..:) auž je to pro mě tak přirostlá UL, že i mý děti se toho budou bát:)
    SIKY
    SIKY --- ---
    ZUZKAOU: mně se to taky zdá jako blbost, právě proto si trošku myslím, že jde o UL... no ještě jednou se na to optám. Bylo v tý historce něco děsně přesvědčivýho :D

odkazy supr :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SIKY: bojím se, že souvislost odkusování špičky a žloutenky se nedá moc prokázat - to taky mohla chytnout kdekoliv jinde. Ale teoreticky i od banánů.

A banán se pochopitleně lépe loupe od stopky...

http://www.fi.muni.cz/~xpelanek/stare-valy/cgi-bin/anketa.cgi

O sporu stopkařů a špičkařů existuje i blues http://oko.webz.cz/ukazky/2008/Bananovy-blues.mp3
    SIKY
    SIKY --- ---
    ELLIE: no... kolegyně v práci vyprávěla story (a nevím, jestli se to stalo kamarádce kamarádky, tedy jestli to není UL, ale spíš to byl skutečně člověk, kterýho sama znala), že kamarádka odkousla špičku u banánu (teda u slupky, aby ho mohla oloupat) a chytla z toho žloutenku...
    jinak tu dužinu já teda jím normálně a olupuju od stopky, protože z druhý strany to jde mnohem blběji

PETGRIDUS: rovněž :)
    EK0LKA
    EK0LKA --- ---
    věřila jsem, že to žluté cosi v kalužích po dešti je síra, která padá z elektrárenských komínů. Někdy mi ale bylo divné, že to žluté cosi je i v prostějovských kalužích (u babičky na prázdninách), kde žádné elektrárny nemají a stejně tak mi přišlo divné, že to žluté cosi je v těch kalužích stále, i když už u nás proběhlo odsiření ..... to, že je to pyl, mi došlo až někdy kolem dvacátého roku mého věku

a pak ne že bych věřila, ale nikdy jsem nepochopila nápis na výtahu "se sběrem směrem dolů"...... celé své dětství a dál jsem nebyla schopná pochopit, co to znamená. Pochopila jsem až na kolejích v Plzni, když jsem jela výtahem ze 7. patra a po cestě si mě kdosi přivolal a já ho "sebrala směrem dolů" ....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELLIE: v našich zeměpisných poměrech to UL určitě je.
    Na druhou stranu - máti je tlumočnice, za totáče často fasovala anglicky mluvící delegace z afrických zemí, a v jedné té delegaci z jakési banánové republiky měla chlápka, jehož syn na kousnutí nějaké potvory z banánu opravdu zemřel. Samozřejmě šlo ale o zralý banán čerstvě utržený ze stromu, nikoli o zelenou věc skladovanou týdny ve skladišti a přepravovanou letadlem :-)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    kdyz sem byl malej tak sem se ve skolce hrozne bal ze kdyz budu zlobit tak ze si pro me prijdou a daj me do polepsovny :(
    ELS
    ELS --- ---
    ELLIE: Howgh :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Hadi v banánech jsou klasická urban legend, to jest taové ty příběhy z Černé sanitky ;) A je to fakt pitomost. Odkusujte špičky klidně zubama :D
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    LICINDA: hele! to je zcela bezna vec, ja spicku od bananu taky zasadne nejim, protoze, jak mi rikala mama, ktera je taky neji, tam muze byt napichany jed od hadu!jako je to nejspis blbost, ale spicku bych nikdy nesnedla!!
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ja se tady o hodech v bananu docetla poprve :)) jako mala jsem teda verila leccemu, ale tohle... banany slupuju klasicky od stopky a postupne cele snim. Pche jeste neco odkrajovat, uz tak to da praci oloupat :))
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    dnes se mě kamarádka při loupání banánu zeptala: chceš odkrojit špičku?? a já na to (jsem ji zkoušela): a proč??? a ona: protože tam jsou hadi!!!!!..........

OMG, jsem normální? :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TOMASEQ: Já jsem neměla moc kamarádů, tak jsem se kamarádila se všema postavama z pohádek a pověstí, co jsem znala. Která šestiletá holčička by se nechtěla kamarádit s rytířema ;)
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    ELLIE: ovsem tos to vzala hodne osobne s tema rytirema :)) ja jsem tomu veril jen obecne - ze existujou :)
    HYPNOTICA
    HYPNOTICA --- ---
    ELLIE: Přesně tak, akorát mě u toho všichni vždy vyhlásí za prase :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam