• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    ELS
    ELS --- ---
    MYS_USATA: Jó, to mi naši skoro zakázali... Tak jsem si pořídila epilátor :))
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    FANFAN: Mně zase říkala, že se nesmím holit žiletkou, jinak budu jako medvěd.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    BARBUCHAFREE: nevim proč mi matka nakecala, že budu chlupatá po panthenolu....
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    BARBUCHAFREE: jo to já se toniku strašně bála, protože na flašce bylo, že to nesmí pít těhotné a děti taxem si představovala, že je to úplná ohnivá voda na mimina a že je to v těch břichách úplně spálí (to tam bylo taky na tý flašce, že něconěco indianský) takže zlatý chlupatý záda ;-))) já se toniku bojim dodneška a tu chuť nesnášim
    BARBUCHAFREE
    BARBUCHAFREE --- ---
    Táta mi jako malýmu cvrčkovi říkal, že když budu pít tonic, budu mít chlupatý záda. Já tu chuť zbožňovala.. Od doby co jsem procitla ho piju s větší intenzitou než dřív, ale záda si pak důkladně prohlížím:)
    Byl to od něj, když nad tím teď přemýšlím, dost chytrý tah.
    EDJA
    EDJA --- ---
    barva vajec trochu zavisi na barve slepice, teda myslim skorapky, bile slepice maji bilou skorapku, ostatni ruzne odstiny bezove, ale nevim jestli cerne slepice maji hodne tmavou skorapku.
    barva zloutku zavisi hlavne na tom, co ta slepice zere.
    MADMERTIGAN: fakt jo, to jsem si nikdy nevsimla a to nekupuju tetrapakovy.
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    V pubertě jsem se lidem nekoukala do očí, aby mě neuhranuli.
    BERULINKA24
    BERULINKA24 --- ---
    ZUZKAOU: tak to o zkysnuti mlika vim uz od mala...teda rikala to i babicka i moji rodice a opravdu pri kazde bource zkyslo jakekoli mleko, co jsme meli at uz v lednici nebo venku...

MADMERTIGAN: no, jestlize Drakula byl poprve uvedeny na trh nekdy pred 15-16 lety, tak to zas tak hrozne mladicka byt nemusi preci... :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: to že během bouřky zkysne mlíko, i v lednici je realita. Nesmí to být UHT (trvanlivé) a nebo úplně čerstvě otevřené- proces kysnutí se nějak urychluje, ale čestné pionýrské i skautské, opakovaně (ne pokaždé) mi zkyslo mléko během bouřky, ačkoliv bez ní by ještě pár dní vydrželo.
    LOVECONQUERSALL
    LOVECONQUERSALL --- ---
    MADMERTIGAN: myslim si, že záleží na tom, co ta slípka žere....mi ňák hlava nebere... jak by barva slepice mohla ovlivnovat barvu vejce....
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    chacha Daniel Čarodějná Hůlka... takhle asi nějak? ;-)))))))))))))))
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    JOUSEPHINA: šmande... kolik ti je? ;-))))
    JOUSEPHINA
    JOUSEPHINA --- ---
    ..věřila jsem,že Daniel Hůlka je čaroděj..:D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MADMERTIGAN: no, ono skysne v lednici hlavne :-)
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    ;-)))..... no a stejně tak když necháte v uvařený polívce naběračku a je bouřka tak taky zkysne
    JAMEELA
    JAMEELA --- ---
    MADMERTIGAN: naše babička vždycky říkala, že mlíko si při bouřce "sedne" :-) Ale to tetrapakový moc nezkysne, to jen zhnusní :-/
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MADMERTIGAN: A když neni bouřka, tak nezkysne? A trvanlivý mlíko v tetrapaku, nebo takové to "čerstvé"? Tyjo, to musím vyzkoušet...
    Připomíná mi to pokusy spolužáků ze střední, jak na intru pozorovali různá stádia "imploze" kazícího se zavřeného jogurtu.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LOVECONQUERSALL: spis bych rekla, ze vnitri barva vajicek... ve velkochovech je vetsina slepic bilych a vajecina z kupovanych vajec je taky nechutne bila :))
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    LOVECONQUERSALL: počkej a vono je to jinak?...;-)))

hele mě nikdo nechtěl - cca před měsícem - věřit, že otevřený mlíko zkysne když je bouřka
    LOVECONQUERSALL
    LOVECONQUERSALL --- ---
    já si myslela, že barva vajíček závisí na barvě slepice...bílá slípka-bílá vajíčka...strakatá-kropenatá........:))
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SAKJA_PANDITA: SIKY: ZUZKAOU: helete k tomuhle sem zas slyšela, že od těch špiček se rozšiřuje plíseň, co se tam dělá... prej je to tim, že se banány vozej zdaleka, proto nedozrálý a tak je nechávaj dozrávat tady v nějakejch skladech a ty sou většinou vlhký a plesnivý... jistou logiku to má... tydle plísně v těle nedělaj dobrotu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam