• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    SIKY: My jsme zrovna ted ve skole meli diskuzi na tema Krvaveho kolena..a nakonec jsme se zahrali stro-tri-sto! :F Takovyto skakani ostatnim na nohy...tedy, alespon myslim, ze se to tak jmenovalo!
    SIKY
    SIKY --- ---
    mimochodem, zdroj nápadů pro nedávno probíranou hru krvavé koleno, tahle pohádka ;)
    SIKY
    SIKY --- ---
    MYS_USATA: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Dííííííky :)))
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SIKY: ty hele a víš, že když sem se to dozvěděla byla sem úplně strašně naštvaná na naše, že mě takhle vochcali a podváděli... tvářili se, že se mnou jednaj na rovinu a pak taková rána... asi mi to řekli moc brzo... tak kdyžtak těm dětem zatloukej nejmíň do 18ti...;-)
    SIKY
    SIKY --- ---
    Taky jsem měla trauma z jakýsi snad ruský animovaný pohádky, o třech bratřích, jak chodili někam, kam neměli a nějaká čarodějnice jim zpívala: Kdopak to bdí, kdo to nespí?
    Už si to skoro nepamatuju, ale tou písničkou mě starší bráchové prudili taky docela dlouho :)

MADMERTIGAN: Ten šilhající a na závěr se v kostru měnící Kukura... aaaa... Na druhou stranu, v současné době jem proti většině horrorů naprosto odolná, takže třeba ta výchova z dětství zanechala nějaké stopy :)
    Jinak dík za tip na B-komplex, až jednou budu mít neutěšitelné děti ;)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MADMERTIGAN: Néé, Bim černé ucho :((( Teď jsi ve mně teda probudila už dávno zapomenuté trauma... To byl hroznej film! Taky nevim, o čem to přesně bylo, ale ten pocit si vybavuju opravdu bolestně.
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    SIKY: von tam byl příšernej ten šilhající kukura... já když to viděla v dospělosti tak sem se musela sama sobě smát, ale mě se vo tom zdály příšerný sny kdy sem se budila s pláčem a votravovala sem naše a spala sem u nich v posteli... pak mě vzali k doktorce ta mi dala "jako" prášky na spaní (b-komplex) a já pak spala jak dudka ;-)))
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    MYS_USATA: ne ne, naši mě naučili pustit si telku
    MISHAAA
    MISHAAA --- ---
    ....všechno dobře dopadne
    SIKY
    SIKY --- ---
    MADMERTIGAN: Na Deváté srdce jsem odmítala koukat až asi do 16 let :)
    Zpětně nechápu, jak se mi to mohlo tak nelíbit, když jsem vcelku měla ráda O princezně Jasněnce, kde celou dobu jen vlastně příšerně ječí Růžičková s Blanarovičovou :)
    SIKY
    SIKY --- ---
    MATEEJ: To byl jasnej Tačůd, zase si mě tady úplně zkazil celoživotní přesvědčení :/
    :)
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    tyjo! pohádka "deváté srdce" na mě v nějakejch pěti letech zapůsobila tak mocně, že sem pak odmítala spát a usínat vůbec se světlem natož potmě... brrrrr myslim, že moje duševní zdraví bylo nalomeno právě tehdy a od tý doby sem tak trochu narušená... ;-)))

ale nemuže zato jenom juraj hertz (režisér 9týho srdce)... podepsal se na mě ještě dojemnej indickej film o slonovi a debilní ruskejch film bim černý ucho... zajímavý je, že obsah tech filmů si pamatuju jenom velice matně... ale tenkrát to byly učiněný noční děsy
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MATEEJ: s tačůdem bych souhlasil :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MYS_USATA: To je zajímavý, někdy mám pocit, že co divák, to jedna představa o jménu tý ropuchy, nicméně v originále to je Touchwood, takže v češtině to pravděpodobně bylo nadabováno jako Tačvůd (ale já třeba až donedávna žil v domnění, že to je Táčůd).
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MYS_USATA: tak to u nas bola televizia v obyvacke a rodicia spali vedla v spalni, vecsinou s otvorenymi dverami (aby poculi, ak by sa nieco dialo), takze ja som sa priplizila k dveram a velmi opatrne po milimetroch ich zatvarala, aby nevrzgli a ja som si mohla pustit telku bez zobudenia... rozpravky davali v sobotu od siestej a rodicia po celom pracovnom tyzdni neboli ochotni vstavat tak do osmej, tak som sa naucila zbytocne neprovokovat... ;)
    ale okolo tej pol deviatej uz som chodila steklit na chodidlach a plizit sa pod perinou, pripadne rovno skocit placaka krizom cez rodicovsku postel... ;)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INSEQUI:
    Tacmud
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INSEQUI:
    ALEXIS:
    SIKY: ha! podobné zážitky z dětsví! naši měli televizi v obýváku, kde spali, přískoky a plížení, to je přesné - taky jsem je lechtala na chodidlech, a ukazovala budík, že už je PŮL DEVÁTÉ! a oni děsně prskali, dřív než v devět se mi nepodařilo obrazovku nahodit

Muff Supermuff, Harry Šoumen, TKM, Kamarádi, víla Ágnes, Modrý telefon aj. :)))
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SIKY: Čáryfuk byl dokonalej to jsem měl take děsně rád
    SIKY
    SIKY --- ---
    MYS_USATA: no jistě, bez jejich svolení jsme nemohli s bráchou zapnout televizi :) I když jsme věděli jak :)

INSEQUI: Gora jsem z duše neměla ráda :) Ale teď nejvíc vzpomínám na báječného lovce Pampaliniho, Soptíka (ale ten běžel spíš v Magionu) a Čáryfuka :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    MYS_USATA: ja som si vystacila sama... po byte som sa pohybovala plizenim a priskokami, aby som nikoho nebudila... pripadne som utocila zo zalohy, ked ma uz plizenie nebavilo, rozpravky skoncili a dospelaci sa este netvarili, ze by uz chceli vstavat... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam