• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    ELS
    ELS --- ---
    SIKY: To mi připomnělo Akta X... Zrovna v průběhu sledování jednoho kór vypečenýho dílu nám v pokoji vylítla roleta, a pak ta hrůza jí jít stáhnout... :P :)) Natož pak spát sama v pokoji...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIKY: Tam byla stejně nejlepší ta skleněná lebka hned ve znělce. A pár dílů na mě taky docela zapůsobilo.
    SIKY
    SIKY --- ---
    Já jsem největší hrůzu (mimo Kukury v Devátém srdci), měla z pořadu Arthura C. Clarka o tajemných jevech. Po dílu, kde se probíral pád meteoritu do sibiřské tajgy, jsem odmítla vycházet z domu. Ale ty záhady mě tak lákaly, že jsem se na to stejně furt dívala :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MATEEJ: Tak to já Archu celkem bral, ale děsil ně spíš Chrám zkázy a to jídlo:) Jo a taky pyramida hrůzy :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Na mě teda hodně zapůsobili Dobyvatelé ztracené archy, jak ji tam ve finále otevřou a rozpustěj se až na kost, z toho sem byl hodně vyděšenej, ale vydrželo mi to asi jenom tejden.
    Mnohem víc na mě zapůsobil Pes baskervilskej, ten televizní celovečerák, co tu tehdy šel v kinech. Úvodní zabití lorda psem bylo strašně sugestivně natočený, i když to nebylo moc vidět, tak von byl pod nějakou záminkou vylákán, aby po setmění čekal na zahradě u zadního vchodu panství, a ten výraz, když se k němu ten pes blížil, br. Ještě se pokusil o útěk, ale všechno marný. V tý době jsme bydleli na Praze 1 v činžáku a já každej večer musel odnést našeho kocoura z druhého patra, kde jsme bydleli, až do -1 patra, vlastně do sklepa, ze kterýho byl taky vchod na dvůr, kde sem ho vypustil, aby se tam přes noc venčil, a pak sem strašlivě letěl nahoru, protože to byla přesně stejná situace jako v tom filmu a já měl pocit, že mi je ten pes už v patách. A to mi vydrželo docela dlouho, vždycky se mi strašně rozbušilo srdce.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    INSEQUI: Ono hlavně Critters jsou takový pitomý béčko, že bych se u něj dneska válela smíchy, ale v tý druhý třídě to prostě nešlo :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    tak som sa pytala daddyho, ze ci som sa nejakej rozpravky/filmu ako mala bala a on hovori, ze veru nie... ze prave naopak ja som vymyslala adaptacie a variacie na popularne rozpravky (i uplne vlastne desive rozpravky) a tym som, mimo ine, desila ostatne deti a tie mali nocne mory zo mna... :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: Tak to vim přesně co myslíš, v tom filmu se useknutá hlava malého zvířátka oběvila 2x vždy v posteli se závoji... děj se odehrával někde v Africe, a něco ta hlava znamenala, asi že umře nebo ho zabijou... kdo nebo co? utržky mam ale jmeno nedam:(
    Pak taky jsem měl solidní psycho z filmu (nemam rád hady) kterej začínal tim že chlapek po hlavu zakopanej v písku a plazí se na něj had, on mu ukousne hlavu... dál tam byl nějakej sultán nebo co, kterej zabíjel nepohodlný lidi tak že měl před svym trunem? bazenek kam svrhli nepohodlného a pustili na něj hada... takovou cestičkou... pokud se někdo chytne tak bych rad jmeno filmu ať si to mužu někde sosnout.
    Jinak Critters a Robocop jsou hodně velký klasiky:)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    INSEQUI: Já se směla koukat jen do scény s večeří a pak mi to bylo podrobně vyprávěno, takže Ripleyová je moje nejoblíbenější filmová hrdinka fakt už dvacet let :))
    MADMERTIGAN: Čím víc o tom přemýšlím, tím jsem si jistější, že to byla hlava šimpanzí a ležela v nějaké bílé posteli za bílými závoji, našla ji nějaká ženská a strašně ječela. Ale tak hlava vypadala poněkud vycpaně a vycpávka se z ní jakoby sypala. Nic jinýho si z toho filmu nepamatuju.
    JOUSEPHINA: Já trávila spoustu času vymýšlením, jak to filmaři udělali, aby kůň nemusel umřít, a přišla jsem na to, že stál na jakési plošině, která se potopila, a předtím ho pořádně naučili, jak se zhluboka nadechnout.

Jinak co se týče solidních nočních můr, tak jsem v druhý třídě věřila, že pod mou skříní žijí critters. Hloupá vychovatelka v družině nám pouštěla tehdy populární "scífka" jako Critters, Total Recall, Robocop a podobně, aby nás snadno zabavila. Filmy vybíral její synovec, jenž později skončil ve vězení, což o naší základce lecos vypovídá ;) Já jsem si po zážitku s critters pak vždycky vyžádala pastelky, sedla jsem si těsně pod televizi a kreslila jsem si :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    INSEQUI: GAPA... ten film jsem milovala!

ale nemůžu si vůbec vvzpomenout, že by mě někdy nějakej film způsobil noční můru...ani ty, co jste tu jmenovali .. to až v dospělosti jsem jednou viděla dokument o tom, jak čínani zabíjí psy a kočky na jídlo... to jsem potom fakt nemohla spár a ještě asi 8 let o tom ani mluvit, ani si na to jen vzpomenout...
    LALINA
    LALINA --- ---
    INSEQUI: JOO, přesně :-)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    INSEQUI: A já si myslel že žije někde v moři... Což mi připomíná že jsem měl strašnej strach ze žraloků, a protože jsme byli u moře za příbuznejma každej rok tak mi mamina koupila na krk žraločí zub na střibrnym řetízku a řekla že když ho budu nosit tak mě žralok nesežere:) já tomu fakt věřil... zub mam do teď jako pamatku, jen ho nosim na kuži, řetízek už nemam.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    JOUSEPHINA: Souboj titánů byl další muj oblíbenej film, já chtěl tu kovovou sovu:)) A hláška vypusťte krakena po prvnim vysílání ihned zlidověla:)
    JOUSEPHINA
    JOUSEPHINA --- ---
    INSEQUI: Po prvním shlédnutí Nekonečného příběhu jsem proklínala všechny filmaře světa,já blbka malá jsem veřila,že tam ten kůň opravdu umřel:)

A ještě jsem si vzpomněla na Souboj titánů..to jsem si zase myslela,že když se nebudu česat,tak budu mít místo vlasů hady jako Gorgona medusa:D
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SHADOWALKER: Na tom jsem byl v kině a strašně se mi to líbilo, a pak ještě na japonskym filmu Gapa
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Tak ja si pamatuji jak mne sestra asi v peti nechala koukat na zacatek ET. Silene jsem se ETho bala, takze jsem hned utekla a nezjistila, ze byl vlastne hodny. Moje nejhorsi nocni mury toho roku byly s ETym. ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INSEQUI: Jo, Nekonečný příběh, tak to jsem si teď vzpomněla na noční můru, která mě držela celkem dlouho. Mě zaujala ta scéna s bránou se sfingami, které nesměly otevřít oči, jinak bylo zle. A pak jsem se bála doma v noci po chodbě, kde byl na zdi vypínač od světla na záchod - s tím orientačním světýlkem :o) Furt jsem čekala, kdy z toho na mě něco vyšlehne.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Ještě mě docela dostalo když jsem poprve viděl nekonečnej přiběh, zase u babičky protože mi ho rodiče zakazali... hlavně ta část s močálem smutku a Artexem
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    jó a ještě bych dala čestnou bramborovou ostrovu doktora moreau... taky tomu starýmu... to bylo šíílený... to mi bylo víc, ale stejně sem nemohla spát... tenkrát sem začala usínat s cimrmanama...;-)))
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: Tak na vetřelce jsem koukal na tajňačku u babičky, když běžel poprve, byl to nějakej 80tej nějakej... nějak ted nevim ale vim že jsem byl malej:) A bomba, bylo to strašně děsivý...
    MADMERTIGAN
    MADMERTIGAN --- ---
    ELLIE: hlava koně? to je jasnej KMOTR...;-)))
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MADMERTIGAN: No přesně, kostra kosmonautky z Planety opic mě děsila ve spánku a bála jsem se, že ji najdu pod polštářem, spolu s uříznutou hlavou koně z nějakýho jinýho filmu! Na druhou stranu jsem strašně přemlouvala rodiče, aby mě asi v osmi nechali koukat na Vetřelce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam