• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MYS_USATA: http://www.csfd.cz/film/22113-african-africain-l/

No já tě nemít:)

INSEQUI: Toho hada nikdo nedáte? nebo je to ten samej film? už to sosam:)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MYS_USATA: Jak to ten dětskej strach nafukuje, co :))) Udělá z malý opičky koně.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Taky jsem fan Akt X :) Nosila jsem křížek a hodinky jako Scullyová, a sako, který mi bylo velký... a kdo z vás si nikdy nevyrobil průkaz FBI? A víc k tématu - s kamarádkou jsme věřily, že se můžeme stát agentkama, učily jsme se anglicky, abychom mohly studovat v Quanticu, a ona chtěla být patoložkou. Nazývala ale to povolání "pitvař". Dneska je z ní zdravotní sestra :D
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    INSEQUI: Film se jmenoval Afričan. Byla jsem na něm s tátou ve venkovském kině na chatě, a useknutá hlava opičky byla skutečně silným zážitkem :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já tak plus mínus v těch třinácti žrala jak Akta X, tak všechny ty záhadologické seriály a knihy a kolikrát jsem se bála usnout, že mě unesou mimozemšťani, nebo tak něco :o) No ale třeba takovej Kruh mě slušně děsil ještě ve třiadvaceti. Přišla jsem z kina a doma vypadly pojistky, myslela jsem, že k té pojistkové skříni tou tmou nedojdu.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: Teda já Akta x děsně žral, mam všechny knížky co k tomu vyšli:) a mamina mi koupila i videokazety s filmama, jak byly ty dvoudíly. No a docela jsem i některejm věcem věřil:)
    ELS
    ELS --- ---
    ELLIE: No taky mi nebylo nejmíň ;D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ELS: Po dílu se zelenýma muškama, co tě ve tmě omotaly do kokonu, jsem se bála několik dnů zhasnout. Ovšem to mi už bylo nějakejch třináct, to se stydim :D
    ELS
    ELS --- ---
    SIKY: To mi připomnělo Akta X... Zrovna v průběhu sledování jednoho kór vypečenýho dílu nám v pokoji vylítla roleta, a pak ta hrůza jí jít stáhnout... :P :)) Natož pak spát sama v pokoji...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Mě v souvislosti s filmama napadlo, že jsem jako malá neměla ráda Bonda. Říkala jsem si, že je hrozný, jak se musí furt s každou líbat, místo aby šel po zloduchovi, a bylo mi za něj poněkud trapně :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teda vlastně křišťálová :o)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIKY: Tam byla stejně nejlepší ta skleněná lebka hned ve znělce. A pár dílů na mě taky docela zapůsobilo.
    SIKY
    SIKY --- ---
    Já jsem největší hrůzu (mimo Kukury v Devátém srdci), měla z pořadu Arthura C. Clarka o tajemných jevech. Po dílu, kde se probíral pád meteoritu do sibiřské tajgy, jsem odmítla vycházet z domu. Ale ty záhady mě tak lákaly, že jsem se na to stejně furt dívala :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MATEEJ: Tak to já Archu celkem bral, ale děsil ně spíš Chrám zkázy a to jídlo:) Jo a taky pyramida hrůzy :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Na mě teda hodně zapůsobili Dobyvatelé ztracené archy, jak ji tam ve finále otevřou a rozpustěj se až na kost, z toho sem byl hodně vyděšenej, ale vydrželo mi to asi jenom tejden.
    Mnohem víc na mě zapůsobil Pes baskervilskej, ten televizní celovečerák, co tu tehdy šel v kinech. Úvodní zabití lorda psem bylo strašně sugestivně natočený, i když to nebylo moc vidět, tak von byl pod nějakou záminkou vylákán, aby po setmění čekal na zahradě u zadního vchodu panství, a ten výraz, když se k němu ten pes blížil, br. Ještě se pokusil o útěk, ale všechno marný. V tý době jsme bydleli na Praze 1 v činžáku a já každej večer musel odnést našeho kocoura z druhého patra, kde jsme bydleli, až do -1 patra, vlastně do sklepa, ze kterýho byl taky vchod na dvůr, kde sem ho vypustil, aby se tam přes noc venčil, a pak sem strašlivě letěl nahoru, protože to byla přesně stejná situace jako v tom filmu a já měl pocit, že mi je ten pes už v patách. A to mi vydrželo docela dlouho, vždycky se mi strašně rozbušilo srdce.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    INSEQUI: Ono hlavně Critters jsou takový pitomý béčko, že bych se u něj dneska válela smíchy, ale v tý druhý třídě to prostě nešlo :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    tak som sa pytala daddyho, ze ci som sa nejakej rozpravky/filmu ako mala bala a on hovori, ze veru nie... ze prave naopak ja som vymyslala adaptacie a variacie na popularne rozpravky (i uplne vlastne desive rozpravky) a tym som, mimo ine, desila ostatne deti a tie mali nocne mory zo mna... :)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: Tak to vim přesně co myslíš, v tom filmu se useknutá hlava malého zvířátka oběvila 2x vždy v posteli se závoji... děj se odehrával někde v Africe, a něco ta hlava znamenala, asi že umře nebo ho zabijou... kdo nebo co? utržky mam ale jmeno nedam:(
    Pak taky jsem měl solidní psycho z filmu (nemam rád hady) kterej začínal tim že chlapek po hlavu zakopanej v písku a plazí se na něj had, on mu ukousne hlavu... dál tam byl nějakej sultán nebo co, kterej zabíjel nepohodlný lidi tak že měl před svym trunem? bazenek kam svrhli nepohodlného a pustili na něj hada... takovou cestičkou... pokud se někdo chytne tak bych rad jmeno filmu ať si to mužu někde sosnout.
    Jinak Critters a Robocop jsou hodně velký klasiky:)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    INSEQUI: Já se směla koukat jen do scény s večeří a pak mi to bylo podrobně vyprávěno, takže Ripleyová je moje nejoblíbenější filmová hrdinka fakt už dvacet let :))
    MADMERTIGAN: Čím víc o tom přemýšlím, tím jsem si jistější, že to byla hlava šimpanzí a ležela v nějaké bílé posteli za bílými závoji, našla ji nějaká ženská a strašně ječela. Ale tak hlava vypadala poněkud vycpaně a vycpávka se z ní jakoby sypala. Nic jinýho si z toho filmu nepamatuju.
    JOUSEPHINA: Já trávila spoustu času vymýšlením, jak to filmaři udělali, aby kůň nemusel umřít, a přišla jsem na to, že stál na jakési plošině, která se potopila, a předtím ho pořádně naučili, jak se zhluboka nadechnout.

Jinak co se týče solidních nočních můr, tak jsem v druhý třídě věřila, že pod mou skříní žijí critters. Hloupá vychovatelka v družině nám pouštěla tehdy populární "scífka" jako Critters, Total Recall, Robocop a podobně, aby nás snadno zabavila. Filmy vybíral její synovec, jenž později skončil ve vězení, což o naší základce lecos vypovídá ;) Já jsem si po zážitku s critters pak vždycky vyžádala pastelky, sedla jsem si těsně pod televizi a kreslila jsem si :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    INSEQUI: GAPA... ten film jsem milovala!

ale nemůžu si vůbec vvzpomenout, že by mě někdy nějakej film způsobil noční můru...ani ty, co jste tu jmenovali .. to až v dospělosti jsem jednou viděla dokument o tom, jak čínani zabíjí psy a kočky na jídlo... to jsem potom fakt nemohla spár a ještě asi 8 let o tom ani mluvit, ani si na to jen vzpomenout...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam