• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    jako děcko jsem měla menší hrůzu z toho, že když zabiju nebo jiným způsobem ublížím nějakému zvířátku (myšleno tím moucha, muška, žížala apod.), přijde si to se mnou vyřídit větší (v mých dětských očích obří) jedinec tohoto druhu, nejlépe otec, matka, strýc...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TAPINA: To jsme dělali taky, ale jen s tužkama :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    ELLIE: To jo, to znám s tim tlačením ruky proti něčemu, ale to se dá vysvětlit, zatímco tohle mi příjde víc jako magie :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tohle neznám, ale jak byly takové ty tlusté centrofixy, tak s těmi jsme si sugerovali magnetismus. Když se vzaly dva a vší silou se jima tlačilo proti sobě (proto centrofixy, měly takové velké rovné plošky), tak potom člověku přišlo, že "nejdou od sebe".
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MISERY: Taky jsme to dělali, na základce, a taky nám to fungovalo. Částečně to mohlo být tím, že dotyčnej se na zeď přitisknul a po chvíli to napětí sám od sebe povolil a ruce šly automaticky do protipolohy. Zkus si někdy stoupnout bokem třeba k lince, vší silou se o ní opři hřbetem ruky, po půl minutě přestaň a odstup o dva kroky. Ruka ti "sama" vylítne až nad hlavu :) Ale proč tamta "hypnóza" fungovala vždycky tak přesně, kdy "hypnotizér" chtěl, to netušim. A to šustění a tleskání, jo jo :D
    SIKY
    SIKY --- ---
    MISERY: Chachaaaa!
    To jsme taky prováděli!!! Nikdo se teda nevznesl, ale ruce většinou šly.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Vzpomněla jsem si, jak jsme jako asi 9 - 12ti letí zkoušeli speciální hypnotizaci. Spočívalo to v tom, že se hypnotizovaný postavil ke zdi a zavřel oči. Hypnotizér pak kolem něj slabě potleskával, šustil rukama (třel dlaněmi o sebe) a lehce luskal prsty (nesmělo to moc luskat, fakt jen lehce). Chvíli se dělalo tohle a pak se k hypnotizovanému kleknulo a bez doteků se mu "silou energie" začaly jakoby vytahovat ruce nahoru. Hypnotizovaný pak opravdu začal zvedat ruce. Mimochodem to vážně fungovalo i na lidi, kteří to neznali. Trochu podivné, i když u dětí asi ne, bylo to, že jsme věřili tomu a každý znal někoho, který znal někoho, kdo to uměl tak dobře, že hypnotizovaný se tímto dokonce vznesl do vzduchu, což bylo poté, co se mu zvedly ruce až nad hlavu. Přiznám se, že mě osobně se to teda nikdy nepodařilo, maximálně do předpažení :-)
    Jo a některá místa byla na hypnotizování lepší, proudilo tam asi víc energie či co. Na to jsme přišli na jednom z soustředění dětského pěveckého sboru. Ale nepřišli jsme na to, jak takové místo detekovat, prostě někde to šlo lépe :-)
    Zkoušel to taky někdo jako dítě? Napadlo mě, že bych to klidně vyzkoušela i teď, ale mám trochu obavu, že by to nefungovalo, což by bylo asi zklamání, pořád trochu věřím, že jde i ta levitace, když se to umí :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    PAZZITKA: Zelená mlha je z Draculy ;)
    SHADOWALKER: No já taky nevim, proč mi tatínek půjčil sbírku hororových povídek od Bradburyho a spol, když mi bylo osm. Trochu kontraproduktivní! :)) Ale na mých snech se to nijak neodrazilo. H. R. Gigerovi taky předpokládám rodiče mohli číst před spaním roztomilé pohádky a nepomohlo to.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    ELLIE: Ehm... a my co nám tatínek četl v sedmi Poea a vykládal o lidech pohřbených zaživa, vykradačích hrobů a tak vůbec... no, taky jsem měla pár ošklivých snů, ale moc mně to nepoznamenalo... snad jen, že jsem stále členem klubu přátel žehu. ;)
    PAZZITKA
    PAZZITKA --- ---
    holky vy byste spolu mely sepsat pohadku, zamlouvam si prvni vytisk
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TAPINA: To já taky, ale jemná fialová záře na mě teda působí velmi uklidňujícím dojmem - horší je zelená mlha :)) (Pokud se nepromění ve fešného upíra, ale to je malým dětem k ničemu.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELLIE: Z představy nafialovělé záře z mezer bych se asi počůrávala, ale já jsem odmalička hltala sci-fi a mimozemšťany :o)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    INSEQUI: Ani náhodou. Mívala jsem noční můry od velmi útlýho věku a mám je dodnes. Vymyslel to táta, abych se nebála... :/ A já jsem tomu uvěřila, aby měl radost.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ELLIE: Byla si sluníčkový dítě, my magoři jsme to měli jinak:)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    U mě v pokojíčku ve všech temných mezerách bydlel někdo hodnej - pod skříní fotbalisti ze stolního fotbálku hráli zápasy, v peřiňáku si polštářky povídaly... a v noci mezery vydávaly jemnou nafialovělou záři. Ale jenom, když jsem usnula.
    GAF
    GAF --- ---
    ELLIE: oki. Dám pozor. Naštěstí tam dneska už leží proste jedna postel a pod ní se těžko kouknu (ani teda nechci jak domluveno) protože je to taková ta postel, co vyplňuje celý postelor mezi podlahou a povrchem na kterém se spí. Asiže gauč postel teda.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    GAF: Jenže ono to tam furt je. Zůstalo to nalepený na skříni zespoda, kam se moc lidí nekouká, aby se to mohlo přesunout do jiné temné díry, co zase vznikne, až se skříň postaví jinam. Ale nechoď se tam koukat, prosimtě! ;)
    GAF
    GAF --- ---
    ...v tý díře co vznikla mezi palandou a skříní a vedla téměř od stropu až dolů je něco temně strašlivýho a hnusně ošklivýho (na mě nebo lidi vůbec). A že se to aktivuje jenom tim, že se tam člověk koukne. Jinak to neva, že to tam je, ale nesmí se tam prostě koukat.

Tak jsem tomu věřil celej živ - ehm dětství. A pak ten pokoj přestavěli a díra je fuč a já se tam šel podívat a nic.. prostě podlaha. Ale to už je jiná...
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ahá :D
    SIKY
    SIKY --- ---
    RUSALKA: bingo :) Aby děti nepoznaly, že on dělal toho ducha falešnýho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam