• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RACHETIK: Jo jo, tu knihu jsme taky měli doma a používali to. Stejně nevím, proč se všude vždycky na mámy čeká :oD
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    RACHETIK: to je z Horníčka, z knihy Dobře utajené housle :-)
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    a když sme byli se ségrou malý a čekali sme před odjezdem v autě na mámu, tak nám tatik nakukal, žýe máma cvičí na housle tajně, tomu sem taky věřil pěkně dlouho :)
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    já měl léta za to, že v koledě Nesem vám noviny Marie Ježíška "jej ovinula a zahynula". Přišlo mi to hrozně depresivní...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    DASHA: Taky jsem léta věřila v existenci tetřeva honzlovce :))
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    DASHA: Aha... Njn, tak tetřevi Honzlovci mne mátli až do teď. Díky za info. :)
    DASHA
    DASHA --- ---
    TAPINA: ja taky=))
    DASHA
    DASHA --- ---
    Moje segra si po svejch 20ti poridila CD Noc na Karlstejne a az tehdy ji doslo, ze se tam zpiva "Kdy tetrevi hon s lovci prohraji".
    Do ty doby si mylne myslela, ze zpivaji o druhu "Tetrevi Honzlovci"
    MISERY
    MISERY --- ---
    RANDOM_NIGHT: Búúúúú teď si taky připadám stará, búúúúúúú :,-((((

TAPINA: Záleží o čem jsi četla, jestli o super RPG hře pro Nintendo (hrála jsem to když mi bylo 15 a znám lidi, co na tom ujížděli i ve 30ti) a nebo dětský anime :-)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    RUSALKA: Rebelové si pamatuju, bylo to moje první 'dospělácký kino' s mamkou. A muselo mi být těch jedenáct :).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INSEQUI: Onehdá jsem si někde přečetla, že "Pokémoni jsou klasika, ty dnešní věci jsou proti tomu sračky" - a taky jsem si najednou připadala hrozně stará :o)
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    RANDOM_NIGHT: To jsou špatné úvahy špatným směrem, teď si připadám pomalu jako důchodce:(
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Má oblíbená Pátá v podání Norisové: 'A já smíchem umírám, kdo jsi měkká, rá a páni, já nenabírám' byla taky moje věčná variace ,))
    MISERY
    MISERY --- ---
    RANDOM_NIGHT: Chudák pán Bůh, takhle se snažil... :(
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Černá Okibača, která zatáčá ovečky, je noční můra jedněch mejch prázdnin. Kamarádka Zuzanka tvrdila, že je to taková velká smolná koule, která se valí po pastvině, zatáčá ovečky a ty v ní mizí. Když jsme šly na výlet a připozdívalo se, vystíhovaly jsme se, že se za námi Okibača valí po cestičce.
    Že nám bylo devatenáct je jen detail.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    hehe kamos na prvnim stupni vytrvale tvrdil, ze chce mit deti ale nikdy nebude sukat (moznosti adopce atd prosim vynechte :D)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    NETTLE: jj, "okibaču" si taky vybavuju :)) No to víš, Japonec na návštěvě v Beskydech :)
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    QZUZKA: Jojo na tohle je expert muj kamarad :) Na Vanoce kdyz byl malej tak mel oblibenou koledu s refrenem: "my chceme blesky" namisto Kriste nebesky :)
    Ja jsem zase prozpevovala v pisnicce Beskyde Beskyde "cerno okibaca" a myslela jsem si, ze je to Japonsky.
    DREAMCASTER
    DREAMCASTER --- ---
    Ja jsem si asi do 2he tridy myslel, ze jsme uz kolonizovali Mars a vubec celou slunecni soustavu a kdys mi znamej rekl, ze jsme byly max na mesici byl to pro me konec mych snu... a chuti se stat astronautem:]
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Když jsem byla malá, tak jsem si myslela, že milování musí být hnusný, protože když si navzájem do sebe lidi strkaj výčnělky těla, tak to prostě nemůže být jiný než nechutný, fůůůj :) (No a kdo by řekl, že je to všecko jinak a je to fakt pěkný, že? :))

No a pak taky ty chybně rozčleněné výrazy... pamatuju si na chybnou dešifraci "snížené známky schování/skování" kdysi na prvním stupni ZŠ - pořád jsem nemohla dojít na to, jak to s nima vlastně je. Jako první možnost mě napadalo, že je to tak špatná známka, že kdo ji dostane, tak se musí pak už pořád schovávat, další možnost, že ta známka je tak hrozná, že ji člověku ani nedají, že ji paní učitelky někam před člověkem schovají, třetí možnost byla, že je to něco souvisejícího s kovářem :)) Nj, dětskej rozoumek :)))
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TAPINA: Prosimtě to je přece to, když se spí pod širákem, tak si musíš z trávy vytahat větvičky.
    QZUZKA
    QZUZKA --- ---
    písničky.... moje bylo "v okolí se každej bál, koho sejme kardidál" (org Hardy dál)... protože tou dobou jsem znala kardinála jako "toho zlého ze tří mušketýrů", tak jsem čekala, že kardidál je jeho ještě temnější já.... Což pak "v trávě leží klobouk, čí pak mohl být, prý kardidála z itálie" jen potvrdilo...

a odbornicí byla sestřička "Růženko usni na stole, na stole, na stole" (v pohádkové písničce měla Růženka původně spát sto let, ale kdo to kdy viděl, aby někdo spal sto let, zatímco usnout na stole, to se stát může)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam