• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já sem věřil, že zákon schválnosti je opravdovej a že je někde v nějaký sbírce.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já jsem vždycky každej rok u filmů a seriálů čekala, kterej bude nejnovější.... takové to "česká televize 1998" a čím dřív na začátku roku to bylo, tím líp :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    DIOM: To ja taky! A komu by ta jmena na konci patrila, kdyz ne hercum, ze? ,)

MISERY: Tak ted jsi me uplne zasekla - mysli tim proste vodni hladinu, ktera je zelena/klidne bez zabince/..nebo to je jeste nejaka dalsi metafora? Absinth? :D
    DIOM
    DIOM --- ---
    já si jako malej myslel, že jména dabérů, která se vždycky čtou na závěr filmu jsou přeložená jména herců v originálních titulcích

a taky mne jako malýho napadlo, že ruština má jen jinou abecedu a tak když se naučím azbuku, budu umět rusky..došlo mi to někde u písmene D

:]
    MISERY
    MISERY --- ---
    RUSALKA: Já jsem si zase myslela, že když zpívá "...a mám rád vodu zelenou a pletu si jí s ozvěnou...", tak myslí takovou tu vodu s žabincem navrchu a hrozně jsem se tomu podivovala, jak to může mít rád, když je to hnus :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Aha, v písni Árie měsíce Suchého/Šlitra se zpívá: 'Proč šťasten jsem, když do ucha, mi chladná voda šplo-uchá..' A dodneška jsem si myslela, že šplo-uchat je nějaké spešl slovo ,)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FAUVE_ROUGE:
    JIRI_CZEK: to sem si myslela do teď
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Když jsem já byla malá, tak jsem věřila, že až vyrostu, že budu plešatá jako táta, když jsem tedy prý po něm. Docela jsem se bála...
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    MONIOUS: gin je taky z jalovce

Gin - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Gin
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    RUSALKA: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx

Trochu si tam prolez nabídku, lze si stáhnout kompletní seznamy v xls (tedy kompletní... kombinace jmen jsou jen od 100 výše, samostatná jména a příjmení jsou ale už od jediného výskytu a skutečně komplet podle evidence obyvatel).

Ale to už jsme příliš off-topic.

P.S.: MISERY - nepsal jsem kolem stovky, ale méně než 100, což je i těch 5 ;) Každopádně skoro 70 tis. Nováků by nás utlouklo čepicema a ani by si je moc neošoupali.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    MISERY: Existuje nekde statistika, ktera zaznamenava cetnost krestnich jmen a prijmeni dohromady?
    MISERY
    MISERY --- ---
    STARE_CASY: Jasně :) Ale tak kolem stovky lidí ještě je celkem dost, našla jsem spoustu příjmení, jejichž nositelů bylo v roce 2007 třeba jen 5 :-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MISERY: nemyslím si, že by bylo vhodné to jméno sem psát.
    MISERY
    MISERY --- ---
    STARE_CASY: A jak se jmenuje syn?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SALVATOR: syn si zatím může být jedinečným jménem jist. Dostal dvě křestní jména v poměrně netradičních variantách, které má jen pár lidí. A aniž by to byl nějaký záměr, zjistil jsem podle oficiálních statistik, že v ČR zatím ještě není nikdo další, kdo by měl úplně stejnou kombinaci obou křestních jmen, o kombinaci s příjmením ani nemluvě (lidí s naším příjmením je v ČR méně než stovka).

Jen si říkám, jestli to je do života úplně vhodné být se svým jménem jedinečný... Když se někde napíše o Františku Novákovi, může to sednout na tisíce lidí, ale když se objeví jeho plné jméno, může to být jedině on.
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIKY: Jojo! :-)))
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    SALVATOR: Salvat/dor Dali? ,)
    SIKY
    SIKY --- ---
    SALVATOR: tak to se nám, co se jmenujem po rodičích, přihodit nemohlo :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tak sem si vzpomněl. Já když byl malej, tak sem si myslel, že sem jedinej, kdo má zrovna mojí konkrétní kombinaci jména a příjmení.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    a gin je ze smrcku ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam