• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    Já když byl malej, tak jsem řešil dilema, jestli, až budu velkej, si koupil žigula, protože to je pěkně nadupaný žihadlo nebo stodvacítku, která je zas luxusně vybavená a pohodlná

Taky jsem si říkal, že všichni musej do války. Věděl jsem, že mě nezabijou, ale taky jsem věděl, že každej musí bejt velitel a děsilo mě, co budu velet

SALVATOR: já zas myslel, že Murphyho zákony sepsal Eddie Murphy. teď by byl asi dost trapas, kdyby jo. Já totiž pořád nevim, kterej Murphy to je.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já sem věřil, že zákon schválnosti je opravdovej a že je někde v nějaký sbírce.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já jsem vždycky každej rok u filmů a seriálů čekala, kterej bude nejnovější.... takové to "česká televize 1998" a čím dřív na začátku roku to bylo, tím líp :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    DIOM: To ja taky! A komu by ta jmena na konci patrila, kdyz ne hercum, ze? ,)

MISERY: Tak ted jsi me uplne zasekla - mysli tim proste vodni hladinu, ktera je zelena/klidne bez zabince/..nebo to je jeste nejaka dalsi metafora? Absinth? :D
    DIOM
    DIOM --- ---
    já si jako malej myslel, že jména dabérů, která se vždycky čtou na závěr filmu jsou přeložená jména herců v originálních titulcích

a taky mne jako malýho napadlo, že ruština má jen jinou abecedu a tak když se naučím azbuku, budu umět rusky..došlo mi to někde u písmene D

:]
    MISERY
    MISERY --- ---
    RUSALKA: Já jsem si zase myslela, že když zpívá "...a mám rád vodu zelenou a pletu si jí s ozvěnou...", tak myslí takovou tu vodu s žabincem navrchu a hrozně jsem se tomu podivovala, jak to může mít rád, když je to hnus :)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Aha, v písni Árie měsíce Suchého/Šlitra se zpívá: 'Proč šťasten jsem, když do ucha, mi chladná voda šplo-uchá..' A dodneška jsem si myslela, že šplo-uchat je nějaké spešl slovo ,)
    PETRA_CHATEAU
    PETRA_CHATEAU --- ---
    FAUVE_ROUGE:
    JIRI_CZEK: to sem si myslela do teď
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Když jsem já byla malá, tak jsem věřila, že až vyrostu, že budu plešatá jako táta, když jsem tedy prý po něm. Docela jsem se bála...
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    MONIOUS: gin je taky z jalovce

Gin - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Gin
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    RUSALKA: http://www.mvcr.cz/clanek/cetnost-jmen-a-prijmeni-722752.aspx

Trochu si tam prolez nabídku, lze si stáhnout kompletní seznamy v xls (tedy kompletní... kombinace jmen jsou jen od 100 výše, samostatná jména a příjmení jsou ale už od jediného výskytu a skutečně komplet podle evidence obyvatel).

Ale to už jsme příliš off-topic.

P.S.: MISERY - nepsal jsem kolem stovky, ale méně než 100, což je i těch 5 ;) Každopádně skoro 70 tis. Nováků by nás utlouklo čepicema a ani by si je moc neošoupali.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    MISERY: Existuje nekde statistika, ktera zaznamenava cetnost krestnich jmen a prijmeni dohromady?
    MISERY
    MISERY --- ---
    STARE_CASY: Jasně :) Ale tak kolem stovky lidí ještě je celkem dost, našla jsem spoustu příjmení, jejichž nositelů bylo v roce 2007 třeba jen 5 :-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    MISERY: nemyslím si, že by bylo vhodné to jméno sem psát.
    MISERY
    MISERY --- ---
    STARE_CASY: A jak se jmenuje syn?
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    SALVATOR: syn si zatím může být jedinečným jménem jist. Dostal dvě křestní jména v poměrně netradičních variantách, které má jen pár lidí. A aniž by to byl nějaký záměr, zjistil jsem podle oficiálních statistik, že v ČR zatím ještě není nikdo další, kdo by měl úplně stejnou kombinaci obou křestních jmen, o kombinaci s příjmením ani nemluvě (lidí s naším příjmením je v ČR méně než stovka).

Jen si říkám, jestli to je do života úplně vhodné být se svým jménem jedinečný... Když se někde napíše o Františku Novákovi, může to sednout na tisíce lidí, ale když se objeví jeho plné jméno, může to být jedině on.
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIKY: Jojo! :-)))
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    SALVATOR: Salvat/dor Dali? ,)
    SIKY
    SIKY --- ---
    SALVATOR: tak to se nám, co se jmenujem po rodičích, přihodit nemohlo :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tak sem si vzpomněl. Já když byl malej, tak sem si myslel, že sem jedinej, kdo má zrovna mojí konkrétní kombinaci jména a příjmení.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    a gin je ze smrcku ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam