• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    PANTHER_COY: No, zpěvník (a Vlasta Redl) to tvrdí... http://www.velkyzpevnik.cz/zpevnik/redl-vlasta/rehradice

nicméně mapa nic nenašla... :)
    PANTHER_COY
    PANTHER_COY --- ---
    KLAIR: do teď (skoro 33) jsem si myslel, že to je "A terej hranice...", což jsem si občas vysvětloval jako "ta druhá hranice". Fakt si myslíš, že existuje obec Rehradice, to už snad Hradice a před nima ty písmenka přeskupíme jinak... ;)
    KEJML
    KEJML --- ---
    PSYKO: Tos mi připoměla, co vrtalo kolem nakupování hlavou mně. Když člověk má nákup třeba za 250 a platí 1000. Pokladní pak vždycky odpočítala vrácené peníze až do 1000 a celé mi to proto připadalo, jako že prodavačka jen rozmění a ještě přidá nakoupenou věc. Dlouze jsem pak přemýšlel proč teda "nemáme peníze" na cokoli mě napadne...
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    ELLIE: "A ještě o dost pozdějc jsem se domnívala, že v žádným jiným jazyku se nedá tak vynalézavě nadávat."
    myslim, ze v tomhle je cestina stale neprekonatelna :-)
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    mě kdysi kámoš říkal, že když se kluk pusinkuje s holkou tak se mu přesune kulička z pytlíku skrz tělo do pusy, tam jí převezme holka a kulička doputuje až dolu a pak je z toho děťátko. tenkrát jsem konečně pochopil, proč mi občas na prohlídce doktor zkontroluje pytlík, jestli je všechno v pořádku a byl jsem rád, že jsem se ještě nepusinkoval, protože by to doktor hned poznal
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Mně zas jednou, tak v první třídě, někdo řek, že čeština je jeden z nejsložitějších jazyků na učení, takže jsem se domnívala, že ostatní jazyky jsou hrozně jednoduchý a mají jenom základní slova, zatímco čeština - a pouze a jen čeština - má taková důležitá slova jako "kartáček na zuby" nebo "setrvačník". Když jsem se krátce poté setkala s anglicky mluvícíma holkama, byla jsem děsně překvapená, jak se můžou o čištění zubů bavit v angličtině, a že opravdu existuje anglický výraz pro rovnátka. A ještě o dost pozdějc jsem se domnívala, že v žádným jiným jazyku se nedá tak vynalézavě nadávat.
    DAJVEX
    DAJVEX --- ---
    a jak tu někdo psal, že si myslel že všichni na světě umí od narození česky, tak já jsem, poté co mě naučili číst a psát, se domníval, že cizí jazyky jsou něco jako šifra a stačí pouze rozklíčovat které písmeno vyměnit za které a překlad je hotov
    DAJVEX
    DAJVEX --- ---
    dlouho jsem nechápal co stojánek snědl, vrtalo mi to hlavou a vůbec mi to přišlo takové zvláštní - "cos to Janku, cos to sněd"
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Já jsem zas řekla HAM (a obávám se, že mne to provází doteď)
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    a prvni slovo, ktere jsem na tomto svete vyrkl, nebylo mama, ani tata, ale "PUKN!"
    a vystacil jsem s nim na popis veskerych situaci asi mesic..
    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    kamarádky dcerka si myslí, že bobr (jako to zviřátko) se jmenuje "bobrspát"
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    že mateřský jazyk všech lidí je čeština, takže ji umí všichni a kdo mluví třeba francouzsky, musel se to učit
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    PAJKA: to jeste nic neni.. byvaly spoluzak z gymplu si jeste v 21 letech myslel, ze kapela Red hot chilli peppers ma 2 nazvy a cestine ji vsichni rikaji "Redhot čili Peppers" :D
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    pamatuju si, ze pri placeni v obchode jsem si myslel, ze si kupujici a prodavaci ty penize jen ukazujou, nebo vymenujou.. protoze kolikrat dal kupujici 1 papirek, prodejce si ho prohlidl a dal mu za nej treba 4 papirky a mince a jindy zas za hodne papirku nedostal kupujici vubec nic. Divne zejo? :D
    SIKY
    SIKY --- ---
    KLAIR: Já byla přesvědčená, že to jsou pateré hranice...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    lámala jsem si hlavu nad Terehradicema
    "A te Rehradice"

A ještě jsem měla něco, co jsem zatím úspěšně zapomněla...
    PAJKA
    PAJKA --- ---
    To já si vždycky myslela, že:

"Narodil se Kristuspán v Eselmese ... " :) Kdepak Betlém, vážení ;)
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Mne vzdycky maminka rikala, ze vypadam jako prisera do sera.. Ono se to tak hezky rymovalo, ze jsem byla skalopevne presvedcena, ze to je prisera Dosera, nejaky spesl druh priser proste.
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    MISERY, RUSALKA: Bylo to, dámy, docela naopak. Stanice hlásili různí lidé, to reproduktory mluvily pouze jedním hlasem.
    MISERY
    MISERY --- ---
    RUSALKA, SUURJA: To je fakt kravina žejo, přeci nemůže být v každé soupravě. Ne. Paní/pán (na Cčku hlásil pán) sedí na centrále a vždycky se přepojí do té které soupravy a řekne to.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    ARCAK: To je jasny, akorat me vzdycky zarazelo, jak to ta pani dela, ze ma porad cas pracovat - byvala to ta stejna .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam