• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    WOAM: Mic mic - je to micák.
    WOAM
    WOAM --- ---
    Rodiče mě učili, že jako kočka dělá "mňau" a pes "haf", tak králk/zajíc dělá "mic, mic". Myslela jsem, že to je normální a že to asi vyjadřuje to, jak stříhá ušima.
    Teď ale zjišťuju, že to jiným lidem připadá jako úplný nesmysl (a vlastně ani sama netuším, kde by se takový zvuk mohl vzít). :-D Když jste byli malí vy, věděli jste, "jak dělá" nějaký z těchhle ušáků? Měli jste na to taky nějaký citoslovce? Nebo byli naši jenom prostě příliš kreativní? :-D
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    SAIMA: jeden můj kámoš měl babičku v brně a já si dlouho myslel, že brno je v německu a jednak jsem vůbec nechápal, jak se může dorozumět s babičkou, když ona určitě mluví německy a taky jsem nechápal, jak mohla v německu přežít druhou světovou. A to jsem netušil, že musela čelit dinosaurům :)
    SAIMA
    SAIMA --- ---
    MARI: Přítel si prý jako malý myslel, že jeho babička si určitě ze svého dětství pamatuje dinosaury.
    A mě jako malé brácha nabulíkoval, že dinosauři nám pomohli vyhrát druhou světovou válku. :)
    MARI
    MARI --- ---
    TANGERINE: brácha měl knížku o pravěku s obrázky od buriana. a ptala jsem se bráchy, jestli ti ještěři byli fakt takhle zelení. a on mi na to řekl, že si to pan burian takhle jen představoval. takže jsem usoudila, že ty obrázky jsou barevné proto, že si je někdo takhle představoval. patrně jsem takhle soudila i o všech starých obrazech.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    MARI: Ja jsem si myslela, ze byl proste svet cernobilej, protoze fotaky to fotily prece tak, jak to bylo. Ale pravek a stredovek a tak byly barevny, protoze vsechny obrazky o tom obdobi byly barevny :-)
    MARI
    MARI --- ---
    barvy v minulosti neexistovaly a vynalezli je vědci až později.
    důvod: staré černobílé filmy
    DASHA
    DASHA --- ---
    AALA23: jsem na tom uplne stejne.. =) (ja teda doted s tou elektrikou nevedela, nejak jsem to uz dloouho nerikala, tak jsem nad tim ani neuvazovala=)) Timto vam dekuji za osvetleni... =)

MISERY: dokazu si predstavit, ze to trebas ilustrator i vedel, doslovnych ilustraci ve svete neni malo...
    AALA23
    AALA23 --- ---
    Koukám, že nás s tim elektrickým čertem bylo vážně hodně :D Ten můj letěl z nějaký neurčitý elektrický rozvodny, kouřilo se z něj a byl celej na uhel spálenej, jak dostal elektrickou ránu. Jo a byl děsně rozcuchanej - klobouk mu samozřejmě uletěl po tý ráně :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    WOAM: V mých představách vždycky vyskakoval z nějaké velké pojistkové skříně, třeba co je pro celý činžák, nebo z rozvodny pro celou řadu baráků.
    WOAM
    WOAM --- ---
    INUSHKA: Já jsem si ho představovala jak vyskakoval z obyčejný zásuvky. Prostě to blesklo a zakouřilo a v kouři se objevil čert. =)) Ale s tím rozplácnutím se pod elektrickým vedením to musela být větší sranda. :-D
    SIKY: Je vás víc, odsud prý vyskakoval i v rodině mýho milýho. ;-))
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Karaoke shop Karaoke text písně Rangers (Plavci) - Jestli se chceš stát mou ženou
    http://www.musicer.net/karaoke-texty-pisni/rangers-plavci-/jestli-se-chces-stat-mou-zenou
    V téhle písni jsme měli bezmeznou radost a vizuální doslovné představy z verše:
    A hlavně hlavně samou láskou, musíš mě sníst.
    Nebudeš to lehký mít.
    MISERY
    MISERY --- ---
    SIKY: Ne, prostě jsem tohle jako dítě věděla a hrozně mě to štvalo, že v knížce takhle děsně kecaj.
    SIKY
    SIKY --- ---
    MISERY: Pardon, nedá mi to, nejmenuje se tvůj brácha Sheldon?
    SIKY
    SIKY --- ---
    INUSHKA: U nás lítal z takový tý rozvodový skříně nalepený na paneláku :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    INUSHKA: V nějaký knížce to bylo dokonce nakreslený a já už tenkrát věděla, že jsou pitomci, protože samozřejmě se myslí tramvaj. A stejně tak v nějaký dětský Bibli bylo to s tim velbloudem a uchem jehly a byl tam velbloud a jehla. A že se velbloud říkalo lanu, upletenýmu z velbloudích žíní, to jaksi ilustrátor nevěděl.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Znáte rozpočítávadlo "Ententýky dva špalíky, čert vyletěl z elektriky, bez klobouku bos, natloukl si nos"? Jako malá jsem si představovala toho čerta, jak vyletěl z drátů vysokého napětí, samozřejně v pořádně zbídačeném stavu (kromě toho, že bez klobouku a bos ještě taky měl roztrhaný kabát a špinavé kalhoty), a rozplácl se pod stožárem jak hruška.
    LILY
    LILY --- ---
    FURRYK: já jsem si zase začala v dospělosti myslet, že to "o tom" právě je, jen je to nenápadně zakamuflováno.
    THERESYS
    THERESYS --- ---
    ..že se říká karkulačka. Ale s karkulkou to nemá nic společnýho. Ale naopak se to neprojevovalo, jakože kalkulka..
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    FURRYK: Mě se líbila hlavně kvůli těm granátům (ať už na krku, u pasu, nebo v batohu) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam