• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    LILY
    LILY --- ---
    JOPS: já taky
    JOPS
    JOPS --- ---
    RANDOM_NIGHT: no je :) a ja jako malej myslel, ze vicemiss je vic nez miss :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    JOPS: No, to taky je.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ze vicemiss je min nez miss :-D
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    nebylo mi dlouho jasný, když jsou ty "RANÉ BRAMBORY", které jsou pak ty odpolední.
    NABIS
    NABIS --- ---
    ...za se deti rodi pusou....
    KAERI
    KAERI --- ---
    Když pes skákal přes oves, měla jsem za to, že přeskakuje pár klásků. Ovšem když skákal přes zelenou louku, předpokládala jsem, že ji přeskočí celou.
    LILY
    LILY --- ---
    Já si dodnes nejsem jistá, jakou barvu vlasů má plavovláska. V dětství mi to splývalo se slovem tmavovláska, teď vždycky po delším přemýšlení vyhodnotím, že to asi budou světlé vlasy, ale ruku do ohně bych za to nedala. :D
    JUGI
    JUGI --- ---
    ..včetně je bez (asi do deseti let věku). Bylo mi divný proč v reklamách píšou k těm produktům tolik věcí co tam nejsou. Asi proto aby si to člověk koupil jinde.. Od tý doby pokaždý když vidim včetně se musím sám sobě zasmát..
    GAF
    GAF --- ---
    ...dospělí jsou takoví podivní vzdálení tvorové, kteří toho hrozně moc ví a jsou vlastně takoví božští (bylo to kolem nich skoro až hmatatelně cítit / vidět jako aureola), a že je tedy nadmíru divné, proč někteří z nich jsou takoví... magoři. Tehdá bych nepoužil slovo magoři, ale taky jsem ho nevěděl.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    RUSALKA: áhááá!!! (myslel jsem si to dosud a marně dumal nad tím, jaký kotrmelec ten význam učinil)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    TAPINA: Tak pokud uz v letu zavadil treba o kraj stolu a prasknul ... nebo pokud se ti zlomil v ruce a proto upadl ... moznosti je :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Myslela jsem si, že když se upustí talíř, tak se rozbije v okamžiku upuštění, ještě dřív, než dopadne na zem. Protože se mi kdysi povedlo nějak se o upuštěný talíř za letu pořezat a dodneška mi není jasné, jak se to stalo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Dost dlouho jsem si jako dítě myslela, že dospělí nemají kamarády. Nebo aspoň ti, kteří jsou ženatí/vdané a mají děti.
    LILY
    LILY --- ---
    WOAM: tak tohle jsem ještě nikdy s nikým neprobírala, ani jako dítě. My jsme ve školce spíš probírali, proč TO mají kluci "venku" a holky "vevnitř v pouzdře" :))
    WOAM
    WOAM --- ---
    Taky jste ve školce/na základce se spolužáky uvažovali nad tím, co to znamená slovo "přesnídávka"? Jestli se tím "přesnídáte" k prasknutí, nebo jestli to je "přesná dávka" apod.?
    Dneska mě po letech napadlo to konečně ve vší vážnosti zjistit a výsledek zní: "přesnídávka" znamená v podstatě "druhá snídaně". Předpona "pře-" tu nese stejný význam jako třeba ve slovesech "přežehlit, překontrolovat, přešetřit". Takže ne "překročit nějakou míru" (aj.), ale "znovu v rychlosti vykonat tutéž činnost jako prve".
    ...ale nějak mi přijde, že nebýt tohohle dilematu, byl by můj předškolní svět ochuzen o jedno z nejtypičtějších konevrzačních témat. :-D
    CRISSTEENKA
    CRISSTEENKA --- ---
    moře je slané díky našemu králi. Vlastně všichni jsme to v té TV viděli, jak sype přes most do vody sůl z celého království. Nevěděl, že je sůl nad zlato! Ta se odplavila ale dál, proto u nás je voda jaká je, ale tam daleko jí mají slanou.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Že smluvní ceny jsou naopak smlouvací .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když jsem dneska pozorovala syna (rok a půl) jak si nacpal ruce do kapes a vydal se na pochod, tak jsem si vzpomněla, jak mi babička vždycky říkala, že když budu mít obě ruce v kapsách, tak upadnu a rozbiju si nos. Logicky jsem tedy usoudila, že ruce v kapsách zapřičiňují pád a když jsem viděla někoho venku s rukama v kapsách, čekala jsem, kdy sebou praští.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ja zase myslel, ze mlecne zuby vypadnou vsechny naraz a pak budu muset jist jen kase, dokud mi nevyrostou ty dospele
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Když jsem začala přicházet o mléčný zuby, myslela jsem si, že mi i ty druhý začnou vypadávat už po 6-7letech a pak budu muset mít umělý.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam