• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    GAF
    GAF --- ---
    ...dospělí jsou takoví podivní vzdálení tvorové, kteří toho hrozně moc ví a jsou vlastně takoví božští (bylo to kolem nich skoro až hmatatelně cítit / vidět jako aureola), a že je tedy nadmíru divné, proč někteří z nich jsou takoví... magoři. Tehdá bych nepoužil slovo magoři, ale taky jsem ho nevěděl.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    RUSALKA: áhááá!!! (myslel jsem si to dosud a marně dumal nad tím, jaký kotrmelec ten význam učinil)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    TAPINA: Tak pokud uz v letu zavadil treba o kraj stolu a prasknul ... nebo pokud se ti zlomil v ruce a proto upadl ... moznosti je :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Myslela jsem si, že když se upustí talíř, tak se rozbije v okamžiku upuštění, ještě dřív, než dopadne na zem. Protože se mi kdysi povedlo nějak se o upuštěný talíř za letu pořezat a dodneška mi není jasné, jak se to stalo.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Dost dlouho jsem si jako dítě myslela, že dospělí nemají kamarády. Nebo aspoň ti, kteří jsou ženatí/vdané a mají děti.
    LILY
    LILY --- ---
    WOAM: tak tohle jsem ještě nikdy s nikým neprobírala, ani jako dítě. My jsme ve školce spíš probírali, proč TO mají kluci "venku" a holky "vevnitř v pouzdře" :))
    WOAM
    WOAM --- ---
    Taky jste ve školce/na základce se spolužáky uvažovali nad tím, co to znamená slovo "přesnídávka"? Jestli se tím "přesnídáte" k prasknutí, nebo jestli to je "přesná dávka" apod.?
    Dneska mě po letech napadlo to konečně ve vší vážnosti zjistit a výsledek zní: "přesnídávka" znamená v podstatě "druhá snídaně". Předpona "pře-" tu nese stejný význam jako třeba ve slovesech "přežehlit, překontrolovat, přešetřit". Takže ne "překročit nějakou míru" (aj.), ale "znovu v rychlosti vykonat tutéž činnost jako prve".
    ...ale nějak mi přijde, že nebýt tohohle dilematu, byl by můj předškolní svět ochuzen o jedno z nejtypičtějších konevrzačních témat. :-D
    CRISSTEENKA
    CRISSTEENKA --- ---
    moře je slané díky našemu králi. Vlastně všichni jsme to v té TV viděli, jak sype přes most do vody sůl z celého království. Nevěděl, že je sůl nad zlato! Ta se odplavila ale dál, proto u nás je voda jaká je, ale tam daleko jí mají slanou.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Že smluvní ceny jsou naopak smlouvací .)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když jsem dneska pozorovala syna (rok a půl) jak si nacpal ruce do kapes a vydal se na pochod, tak jsem si vzpomněla, jak mi babička vždycky říkala, že když budu mít obě ruce v kapsách, tak upadnu a rozbiju si nos. Logicky jsem tedy usoudila, že ruce v kapsách zapřičiňují pád a když jsem viděla někoho venku s rukama v kapsách, čekala jsem, kdy sebou praští.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ja zase myslel, ze mlecne zuby vypadnou vsechny naraz a pak budu muset jist jen kase, dokud mi nevyrostou ty dospele
    IN_DIE
    IN_DIE --- ---
    Když jsem začala přicházet o mléčný zuby, myslela jsem si, že mi i ty druhý začnou vypadávat už po 6-7letech a pak budu muset mít umělý.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MISERY: A lišku? Lišku jsi měla? (Na krku se nepočítá.)
    TOMASEQ: Micák je králík? Tyjo, to slyším prvně :) My měli akorát kocoura Micáka, kterej byl do jistého věku považován za kočku Micku.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Králíka jsem nikdy neměla (i když jsem jinak měla snad všechno), ale třeba morčata dělaj "uíííí, uíííííí" :-)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Dle mých zkušeností malincí králíčci dělají ňuf ňuf, škráb škráb, a starší pak dup dup, frk frk a hryz hryz.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    No... ale viděli jste někdy živýho králíka... že jo?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    GILHAD: hehe a mladi norove si s tim chudaci lamou hlavu a skladaji na to tema pisnicky- what does the fox say?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    WOAM: U nas to bylo ,,truš truš", ale to je nejspis jen slovenskej vyraz. A je to prave to strihani usima :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    A liška dělá "Na těchto základech můžete stáááávět ..."
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    U nás tyhle ušáci dělali ňuf ňuf, ale asi to byl spíš pohyb čumáku, než přímo zvuk jako takový ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam