• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    MATT
    MATT --- ---
    KLAIR: v tom je rozdíl mezi objížděním a předjížděním.. jinak mě táta vždycky říkal "čára není zeď"
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KLAIR: No to já taky, to je přece jasný!
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Věřila jsem, že "přejetí plné čáry" je strašně závažný přestupek, ale myslela jsem, že stačí, když třeba na tu čáru najedu omylem jedním kolem
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    mno, mě děsili, že když sním pecku z trešně, dostanu zápal slepýho střeva. Ségře se to pokoušeli trvdit taky, a o to víc schválně jedla pecky. Dobře ona.
    ALEA
    ALEA --- ---
    mezi Kralupy nad Vltavou a Nelahozevsí je úzka stezka kolem vody, nad kterou se vypínají pozůstatky pravěkého mořského dna. V pískovci je spousta větších i menších jeskyň. Dlouho sem věřila, že se v nich ukrývají draci a menší obludy a strašidla, aby měli od lidí chvíli klid.
    Také jsem jako dítě věřila, že zeď vedle mojí postele je průchozí a na druhé straně je zrcadlově stejná postel se skoro stejnou holčičkou, se kterou lišíme se jen pár drobnými rozhodnutími. Z počátku byla stejná, ale pak jsem se začala bát, že jednou spolu probereme její i moje životy a ona se mi nakonec vysměje....
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    Věřila jsem hodně dlouho, že se nesmí spolknout žvýkačka, protože by se mi mohla zalepit střeva a člověk by pak umřel.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    A pak už si pamatuju jenom lži, které nakecal táta mému bratrovi. Ten je pak často tlumočil ve škole při vyučování.

    1) Největší pták na světě je rogalo (to z toho vtipu o myslivci, který do něj vystřílel celý zásobník, než toho chlapa pustil)
    2) V moři tě budou kousat rybičky do prdelky (brácha poprvé u moře a ani jednou do něj nevlezl - vždy hysterický záchvat)
    3) Největší tornádo je Tornádo Lou.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Když mi byly tři roky (nekecám, byl jsem tehdy napřed), tak mě zaujala debata rodičů o nějaké kriminální události. Chvilku mi to šrotuje v hlavě a pak spustím. Rodiče z toho byli tak v šoku, že tu mou přednášku pak opakovali do zblbnutí všem známým, proto si to pamatuju:

    "Když je někdo opilec a víceméně vrah
    tak zabíjí jako tesař. Tisíc prasat!
    Jenže zákazníků je víc než tisíc
    a každý by chtěl celý prase!".
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jednou jsme z nudy rozbíjely nezralé vlašské ořechy. Než se tam utvoří ten ořech, tak to má uvnitř podobnou mřížku jako citrusový plod. Tak jsem si spojil jedna a jedna dohromady a zahlásím ku všeobecnému veselí: "Z tohohle se vyrábějí citróny".
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ...metro ma jeste nekolik dalsich, tajnejch paralelnich trati, ktery jsou vyhloubeny pod tema "civilnima."
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Já když byl v první třídě, tak sem na základě informací od kamaráda žil nějakou dobu v přesvědčení, že v naší školní jídelně dělají basové knedlíky. Po čase se ukázalo, že kamarád měl rýmu a navíc byly ve skutečnosti špekový.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Protože světluškám se říká svatojánský brouček? :-)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    POLINA: To mám z nějakýho důvodu taky.
    POLINA
    POLINA --- ---
    Je mi 33.
    Vcera kourim na pavlaci,bydlim u Staromaku,a koukam na takovy velky reflektor,co mame na strese a osvecuje nejakou protejsi budovu,kolem se roji spousta hmyzu.Tak si tak premyslim,a ted vubec uz nedovedu popsat svuj myslenkovy pichod,ale dostala jsem se az ke Snu noci svatojanske a az vcera me napadlo,ze v tom nazvu neni zadny brouk,svetluska,hmyz a ze do vcerejska mam ten nazev se stetluskama spojeny ,)
    BIDA
    BIDA --- ---
    Že když si děda koupil nový lustr, tak koupil celou tu desku (strop) a když jsem se ptala, jak tam ten lustr drží, řekli mi, že na háčku. Takže jsem nechápala, jak to dovezl ve škodovce domů, když je to tak obrovská místnost, tím pádem i strop je veliký, jak to tam sám pověsil a hlavně, jak je možné, že to udrží na háčcích v rozích všechny ty věci, co jsou na půdě.
    REFALLENONE
    REFALLENONE --- ---
    písňové texty mají trochu jinou dělící logiky, než ty čtené

    30 písničkových nesmyslů aneb Syndrom Okybača | Blog | Čilichili
    http://cilichili.cz/blog/30-pisnovych-nesmyslu-aneb-syndrom-okybaca/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NELLAS: což mi připomnělo nějaký kaňon co se zpíval ve farním sboru a tam se zpívalo: "jak david jak david jak david zpívat chci" kde tedy a se měnilo na á tedy já to zpíval:
    jak dávit zpívat chci :) úplně jsem si představoval to škrcení všech svatých :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já s Okybačou problém nikdy neměla, se zatáčením taky ne, mně dělala problém jen žirafičí krabice a představovala jsem si vždy, jak to sluchátko zase něco zkonilo... tentokrát teda zežirafilo krabici :)
    Jo a taky.. ve školce.. zpívávala se písnička "Moja mama niečo má, schováva to do sena".. tak tam mi trvalo asi čtrnáct dní, než jsem pochopila, že to neschovává do stehna, ale do sena. To je tak, když se člověk učí písničky z odposlechu, protože ostatní to už umí :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Mě dost překvapuje, kolik lidí mělo problém s Okybačou. Já to pochopil asi hned, ale na rozdíl od Okybači sem měl problém s tim, co dělá s ovečkama, protože to, že je zatáča mi znělo špatně a nedávalo mi to smysl.
    MIROSLAV
    MIROSLAV --- ---
    Myslel jsem, že hrdinou lidové písně je černoch jménem Okybača...

    "Beskýde, Beskýde, kdo po tobě ide, černóch okybača ovečky zatáčá..."

    WOAM
    WOAM --- ---
    Od malička jsem s rodiči jezdila navštívit prarodiče "do zahraďáku". Babička s dědou totiž rádi pracovali na zahrádce, a tak se i jejich domu říkalo "zahraďák", podobně jako třeba "panelák" nebo "činžák". O existenci pražského sídliště "Zahradní město" jsem se dozvěděla bohužel až ve školní hodině, na které jsem se snažila ostatním vysvětlit, že znám ještě nějaký jiný typ domu, než "rodinný dům" a "panelák"...
    WOAM
    WOAM --- ---
    Poměrně dlouho jsem si na ZŠ myslela, že kroužkový blok je kroužkový proto, že v něm nejsou linky nebo čtverečky, ale kroužky. Lámala jsem si pak hlavu nad tím, co se asi do takových kroužků píše a kdy se to asi budu učit, abych si ten kroužkový blok mohla koupit, protože jsem se na psaní do malinkých kroužků hrozně těšila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam