• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    EOLIS
    EOLIS --- ---
    Mimochodem, nevíte někdo o nějaké jiné akci s podobnou náplní, jako má Czechtest 2012?
    EOLIS
    EOLIS --- ---
    MIRANU: Opaque-box a close-box je jen jiný název pro Black-box.
    Stejně tak glass-box, clear-box a open-box je jiný název pro White-box testing
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    "co jsou:"
    opaque-boxy a close-boxy u Black box testů
    glass-box, clear-box, open-box

je nejaky free nenarocny programek kde bych si to mohl vyzkouset (nebo demo) bohuzel doma nemam server...
    max tak xamp/wamp
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    Zapomnel jsem napsat, ze ten server je s MS Serverem Hyper-V.
    DAGOBYJ
    DAGOBYJ --- ---
    Mate nekdo zkusenosti s instalaci MS VS 2010 Lab Managementu na fyzickej server. Konkretne jak to popasovat s domenama?
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    uz jsem odepsal... uvidime
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    MIRANU: kamoska, personalistka v celkem velke firme v brne hleda lidi to IT teamu neustale, momentalne nejvice kvalifikovane automation testery a performance testery.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MIRANU: cool people se ozývají poměrně často, občas i se zajímavými nabídkami, ale všechno je krátkodobé (nejdelší jsem viděl cca na 6 měsíců). A připrav se na to, že i přes to, že jim oznámíš, že ti stačí zprávy mailem nebo sms, stejně ti budou co dva měsíce volat, jestli je pravda to, co mají v db :)
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    to bych rád, ale posílám nabídky už skoro měsíc a teprve nyní se některé ozývají...
    už jsem skoro ztratil přehled kam jsem psal a kam ne...
    to díky pracovním agenturám co řeknou jen půl A a pak si sháněj zbytek A a připravuj se na pohovor...
    neřku-li zbytek cesty do B...

mimochodem, těch průtokových ohřívačů jsem zkusil asi 3.
    bez úspěchu najít si něco rychleji než za 3 měsíce.
    teď jen čekám na to jak se ozvou...
    SUPCZ
    SUPCZ --- ---
    Firem jako je Unicorn je na trhu hodně a zajímavé testovací týmy rostou také přímo u zákazníků těchto firem. Dobré je oběhnout jich víc - každá je silná trochu v něčem jiném a v jiném sektoru. Rozdíl je také v tom, jestli nastoupíš do "průtokových ohřívačů" typu Coolpeople nebo do firem, které tě zaměstnají se záměrem delší spolupráce. Pokud chceš růst, tak hledej firmu, která ti poskytne kromě projektu také nějaké zázemí (alokace na projekty, které jsou oboustranně výhodné, nejen školení, ale mentoring na projektech, rozumná a použitelná zpětná vazba, možnost vyzkoušet více odvětví a ne jen jeden projekt apod.)
    EDAK
    EDAK --- ---
    Shanim testera na ICO nejlepe s nastupem v pondeli 23.1.
    Zkusenosti 1-3 roky.
    Pozice v Praze v bankovnim sektoru na 3 mesice s pravdepodbnym prodlouzenim
    Sazba je 2000 - 2500 na MD.
    Blizsi info do posty
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    Do společnosti Vendavo CZ hledáme lidi na QA

Zde info o tom koho hledáme. Ano články jsou rok staré, ale pořád platí.
    Vendavo » Koho hledáme a trochu o náboru
    http://www.vendavo.cz/jetminds-dna/koho-hledame-a-trochu-o-naboru
    Vendavo » V JetMinds má příležitost každý
    http://www.vendavo.cz/jobs/pripojte-se-k-nam

- Angličtina na komunikativní úrovni je nutností
    - Dobré je umět SQL

Pokud máte zájem, tak bližší informace u mě v poště.
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    aha, myslel jsem že je to součástí balíčku v němž je i HP QC...
    Sorry
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    MIRANU: ty dva produkty, ktere jsem popsal jsou na podporu project managementu (Jira), potazmo test managementu (HP Quality center)...jinymi slovy je to system, ve kterem evidujes pozadavky, test casy, planujes jejich execution, nalezene bugy a defecty a mnoho dalsiho, ale neni to nastroj na automatizovane testovani, pokud jsi myslel toto. V souvislosti s automation testingem si najdi materialy o HP QTP....snad jsem spravne pochopil jak jsi to myslel.
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    Folas
    a mohl bys mi něco poslat?
    abych věděl jak vypadaj...
    umím sice jen VB6 ale říká se, že pokud umíš programovat v jednom jazyku, dokážeš pochopit i jiné na o 300 procent lepší úrovni, než ten co si zrovna jen přečetl příkazy
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    MIRANU: Já dělal v Jiře a v HP Quality Centru
    MIRANU
    MIRANU --- ---
    OTAVA
    s angličtinou na tom teď nejsem nejlépe...

už jsem asi půl roku pořádně s někým anglicky nepokecal (aspoň hodinku), pozapomněl gramatiku, takže tak intermediate dle oxfordskýho hodnocení...

no víc, rozhodně bych rád viděl ukázky kódu automatizovaného testování třeba v jira či spira (nevím kde je to možné ale asi u obou, toto součástí kurzu nebylo)...
    nějaký přehled v jakých jazycích se dělají a pod. .

myslíš že by mi na pohovoru prošlo kdybych řekl že sice moc VB.net neumím (jen to co je stejné s VB6), ale vím jak VB6 převést do vb.net?

???1-2měsíce, roky, či projekty???

Unicorn zaměstnává kde? čechy? (Praha, Brno, Ostrava) jsem ze Šumperka a tak každý pohovor v jednom ze 3 velkých měst se mi velmi projeví na měsíčním rozpočtu (jsem starej zas. absolvent, na pracák chodím jen abych se zasmál a dělám si různé kurzy co mi snad zvýší šance ve velkém městě...).

které jazyky jsou nejdůležitější/nejpoužívanější ať už plnohodnotné, tagovací, či scriptovací?

PS: díky za typy, kdybys věděl další, dej klidně vědět - rozesílám kam mohu a pak čekám na odpovědi... bohůžel to někdy trvá i 3 měsíce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam