• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    ZELLAY
    ZELLAY --- ---
    FRAKIRA: Sorry, ted jsem si vsiml, ze jsi nehledala juniorni pozici. Pak jsou pozadavky trochu jinde :)
    ZELLAY
    ZELLAY --- ---
    Vsude urcite automaty nevyzaduji, rozhodne ne na juniorni pozice. Jinak souhlas s tim, ze znalost sql je vyhodou. Nicmene ani to nevidim na juniora jako must have. Vic na pohovoru podle mych zkusenosti zaujmes povedomym o metodikach testingu, znalosti vyvojoveho cyklu, bug trackingu atd. v podstate se da rict teorii. Znalost praktickou, znalost nastroju, programovacich jazyku atd na juniorni pozici snad nikdo nemuze ocekavat.
    KORAL
    KORAL --- ---
    FRAKIRA: Juniorní pozice od 24 do 35 hrubého. Na dvacku to je kolem 26 hrubého.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    LOPIK: nehledam, kolik je dvacka cisteho v hrubem, ale nebala bych se, ze nesezenes.. kazdopadne drzim palce!
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Na peníze jsem skromnej, ale musím platit byt atd.. tzn. kolem dvacky čistýho musím vydělávat...
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    LOPIK: Ja naopak mam zatim stesti, ze se automatizovanym testum "vyhybam", coz ma vyhodu, ze jsem na to zatim nebyla dotazovana na pohovorech, a nevyhodu, ze to stale neumim :( Prijde mi, ze opravdu chteji hodne SQL, jak rika Frakira, ja se taky setkala hodne s otazkami na teorii: co ma obsahovat defekt, jake jsou testovaci faze, co to je black box testing apod. Dale otazka jak by se neco otestovalo, a to i treba rozepsat fakt scenar, nebo treba jen tu tuzku. Hodne asi zalezi na tom, jestli je to formou testu nebo formou rozhovoru. Kazdopadne mi prijde, ze na juniorni pozici by to nemel byt problem, spis bych se snazila cilit na to, ze to opravdu chci zkusit, prestoze jsem to dlouho nedelal. My jsme takhle prijali v minule praci kolegu, ktery se kolem testingu mihnul uplne na zacatku kariery, pak x let delal neco jineho a pak ho napadlo se k tomu vratit a vzali jsme ho a byl sikovny. Spis je otazka, jestli ti budou za juniorni pozici stacit penize...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FRAKIRA: Díky moc! Je mi 36, už se začínám bát "stáří" - toho času až nebude tak lehký měnit zaměstnání, jako když mi bylo 23, i proto se tu takhle ptám ;)
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    LOPIK: Nepíšeš, kolik je ti let - resp. jak dávno ta telecí léta byla :-)
    Každopádně mně se shánělo místo poměrně těžko, protože dnes chtějí všude automatizované testy - v tomto směru bych se mrkla na selenium a jmeter (co to umí, jak to funguje, že by tě to hrozně bavilo atd...). Ale můj problém byl zřejmě i v tom, že jsem rozhodně nehledala juniorskou pozici.

Kromě automatických testů bych si přečetla něco o testování (já osobně mám moc ráda tuhle knihu: http://knihy.cpress.cz/testovani-softwaru.html , ale na posuzování, jestli je opravdu dobrá, si netroufám) a oprášila programátorské dovednosti (na pohovorech s testy bývá jak sekce z teorie testování, tak programování (nic složitého), ale i sql (mám pocit, že i po letech jsou pořád oblíbené testovací selecty s outer joiny).) Oblíbené jsou otázky typu "jak byste otestoval tuhle tužku" (telefon, cokoliv... - každopádně tužku chtěli otestovat na dvou pohovorech, asi je oblíbená (a na internetu najdeš kvalitní testovací scénáře :-))))

Pokud máš chuť, naučíš se, o čem to testování vůbec je a oprášíš vědomosti ze školy, tak imho nebude velký problém najít juniorskou pozici (moje zkušenosti se ale týkají Prahy - pokud jsi jinde, tak šance odhadnout netroufám).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ahoj, možná marnej dotaz, ale stejně - přemýšlím výhledově o změně pracovního zaměření, dělám teď přes patnáct let úplně mimo IT, ale obor je mi pořád celkem blízkej, nějakej "talent" a myšlení na to mám, stejně tak nějaký hobby zkušenosti - v telecích letech mně to bavilo hodně - hlavně programování, na vysoký jsem nějak sešel z cesty a vyprdnul se na to.. Teď trochu řeším co do budoucna a tester vypadá zvenčí jako pozice, kde bych se možná mohl zase "chytit" a dost se jako začátečník naučit..
    Je reálná šance pro člověka zvenčí bez praxe v oboru, získat nějaký juniorský místo? Co si nejvíc oprášit / v čem získat přehled?
    MUXX
    MUXX --- ---
    "Awesome 'Quality Assurance Engineer because Badass Isn't an Official Job Title' Tshirt, Accessories and Gifts" T-Shirts & Hoodies by Albany Retro | Redbubble
    http://www.redbubble.com/...r-because-badass-isnt-an-official-job-title-tshirt-accessories-and-gifts
    KORAL
    KORAL --- ---
    Chci se zeptat, zdali nevite jakou verzi Visual studia použít, pokud chci nahrávat testy a poté je spouštět.
    Vím, že ideální by byla Ultimate edice, ale ta je neskutečně drahá. A nikde není zmíněno, zdali tohle třeba umí ta nová Comunity, případně, co je v ní obsaženo.

Našel jsem jen tohle: https://www.visualstudio.com/en-us/products/compare-visual-studio-products-vs.aspx
    A tam to vypadá, že to právě umí, jen ta Ultimate :(

Díky
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    SIRLOON: No ze cumej, ale vubec nevnimaj co jim kdo rika :D

MUXX: Diky moc za info, ja myslim, ze za zpetnou vazbu bude ve finale taky rad :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    LOBOTECH: vyklepani byli oba. každopádně za odvahu maji u mě plus. já bych zpětnou vazbu chtěl vědět, děláme to přece pro sebe. jeřáby byly imho nevyužity možnosti. freeradio bylo dost těžký pochopit o co jde, protože borec furt motal dohromady co je hotovy a co naplánováno. nestihali jsme pobrat co je v jakym stavu. bohužel jsem nemohl zůstat a doptat se víc. snad příště.
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    LOBOTECH: co je presne ta cumenda? :) sem myslel ze to tam je jen kvuli tomu
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MUXX: Tak to odpovida tomu co jsem slysel. Od nas tam byl kolega delat przentaci jak se testuje u nas a byl z toho vyklepanej (ani se mu nedivim :D) a ted radeji ani nechce vedet zpetnou vazbu :D
    MUXX
    MUXX --- ---
    LOBOTECH: vcera? hodne slaby.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ahoj, byl nekdo na ProTestu? Bylo to k necemu? Zatim mam jen informace, ze se tam tak 1/3 lidi zajimala o tema a 2/3 tam byli spis na cumendu :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Neni to nejaka z tech Valentovejch firem ktery maji privest regulerni hrace pocitacovych her k hazardu ?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jestli je to solidni nabidka tak ji dej sem, proc do posty ?
    HLAVIS
    HLAVIS --- ---
    Ahoj,
    neměl byste někdo zájem o pozici:
    QA leader - startup v Praze pro http://www.cashplay.co ?
    Více v poště
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam