LOPIK: Nepíšeš, kolik je ti let - resp. jak dávno ta telecí léta byla :-)
Každopádně mně se shánělo místo poměrně těžko, protože dnes chtějí všude automatizované testy - v tomto směru bych se mrkla na selenium a jmeter (co to umí, jak to funguje, že by tě to hrozně bavilo atd...). Ale můj problém byl zřejmě i v tom, že jsem rozhodně nehledala juniorskou pozici.
Kromě automatických testů bych si přečetla něco o testování (já osobně mám moc ráda tuhle knihu:
http://knihy.cpress.cz/testovani-softwaru.html , ale na posuzování, jestli je opravdu dobrá, si netroufám) a oprášila programátorské dovednosti (na pohovorech s testy bývá jak sekce z teorie testování, tak programování (nic složitého), ale i sql (mám pocit, že i po letech jsou pořád oblíbené testovací selecty s outer joiny).) Oblíbené jsou otázky typu "jak byste otestoval tuhle tužku" (telefon, cokoliv... - každopádně tužku chtěli otestovat na dvou pohovorech, asi je oblíbená (a na internetu najdeš kvalitní testovací scénáře :-))))
Pokud máš chuť, naučíš se, o čem to testování vůbec je a oprášíš vědomosti ze školy, tak imho nebude velký problém najít juniorskou pozici (moje zkušenosti se ale týkají Prahy - pokud jsi jinde, tak šance odhadnout netroufám).