• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    VIDOCQ: Ahoj, na wiki (https://en.wikipedia.org/wiki/Scrum_(software_development) ) najdes takovej slusnej zaklad. Vyberes si z toho to co se ti hodi. Za mne je to jednoznacne standupy, pouzivani backlogu a progresu na tasky. Pokud mate jet scrum, meli by jste automatizovat regresni a integracni testy, coz nevim jestli se u vas setka s uspechem, pokud nesetka, tak uz rovnou scrum porusite v zakladu a bude to takovej ten mutant scrumu co se jede na hodne mistech :)
    Ale ja osobne agile vyvoj mam rad, je mi jedno jestli se to jmenuje scrum, kanban, nebo neco jinyho :)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    VIDOCQ: co mam zatim zkusenosti, tak si to kazdej nejak maluje a predstavuje, ale nakonec zustane jen u teorie :)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Čus, máte někdo tip na stránky nebo knížku o agilním testování, konkrétně scrum. Bylo mi řečeno, že mě to od příštího měsíce čeká a ať si vymyslím metodiku testování :-/ Jedná se o vývoj webové aplikace. Ideální by bylo nějaké best practice jelikož s tím nemám pořádnou zkušenost.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Pokud tu je nekdo s dobrou anglictinou, aspon nejakejma zkusenostma s funkcnim nebo technickym testovanim a zarocen aspon nejakym povedomim o investicnim bankovnictvi (ale to asi neni top pozadavek, clovek se to rychle nauci), kdo by byl otevrenej nabidkam, tak do posty, prosim. Jedna se o (rozumne placeny) kontrakt, ne zamestnanecky pomer. Pohodovy prostredi, kratka splatnost faktur.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    Ahoj, poptávám u nás 2 testery/QA do tymu.

Popis poozice je zde:
    Current openings - Radio Free Europe / Radio Liberty
    http://www.rferl.org/jobs/detail/OOP1542-1501.html

Plat podle zkusenosti uchazece v hrubem od 30k-45k (neofiko receno, aby jste meli nejaky odhad o kolik si rict v dotazniku)

Pokud by nekdo chtel nejake podrobnejsi info, tak klidne pres postu.
    KAJO
    KAJO --- ---
    Nevite nekdo o nejakych otevrenych pozicich v Praze pro testery, QA. Manual i automatizovany.
    Dik :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KORAL: protože by to, nedejbože, někdo používal :)
    KORAL
    KORAL --- ---
    FOLAS: díky, ale ta cena, to je něco co je nedostupné pro normálního smrtelníka :)

Upořímně nechápu proč MS cpe testovací prostředí jen do té top edice.Proč prostě nemá přímo test studio za nějakou rozumnou cenu (pro firmy kolem 15 - 20 tis. a obyč lidi kolem 5 - 6 tis.).
    FOLAS
    FOLAS --- ---
    KORAL: Jestli to dobre chapu, tak hledas verzi s CODED UI. Tim padem asi jedine Enterprise edice, ktera vznikla nove sloucenim Ultimate a Premium.
    https://www.visualstudio.com/products/visual-studio-enterprise-vs
    ROGUE
    ROGUE --- ---
    BTW je tu nejaky pentester?
    ROGUE
    ROGUE --- ---
    ISTQB je imho car papru k nicemu (jako vetsina certifikatu, mozna teda pokud chces do banky nebo neco...), nicmene paklize ho potrebujes, doporucuju dat par hodin tem ofico ppt prezentacim par hodin vzorovym testum.
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    KAJO: Na českym boardu ISTQB jsou materiály v češtině ale asi ne uplně aktuální, na oficiálních stránkách máš matro v angličtině
    KAJO
    KAJO --- ---
    Ahojte. Chtel bych si v blizke dobe udelat ISTQB certifikaci.
    Je tady nekto kto uz taky cert ma?
    Pokud ano, nemate k dispozicii materialy na tuhle skusku? Moc by mi to pomohlo.

Pripadne pokud se orientujete v certifikacich, ktere su najvic zadane, nebo docenovane zamestnavateli?
    Dik :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Nejste někdo z Ostravy a okolí? 15.7. bude setkání testerů na VŠB.
    [pro]Test! Morava #4, 15th July 2015 | Lanyrd
    http://lanyrd.com/2015/protest-morava-july/
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    SIRLOON: :D Asi umel necim okouzlit ;)
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    ADIKEITE: tak ono se do te firmy hlasilo i dost testeru z Disney kdyz skoncilo a prave na tom samem vylitali vsichni. Pres telefon jim nerekli nic o automatizaci, natoz o nutne vejsce a programovani a pak tam akorat zbytecne ztrapnili 7 lidi... zajimave bylo, ze jako programatora tam vzali meho dalsiho kolegu, ktereho sme museli na konci zkusebky vyhodit, protoze podelal co mohl a pridelaval jen dalsi praci :)
    ADIKEITE
    ADIKEITE --- ---
    SIRLOON: Jj, to taky nemam rada. Jednou mi uz do telefonu popisovali pozici, na kterou jsem nemela (hodne programovani apod.), tak jsem jim rikala, ze ne, ze na to opravdu nemam a neni to to, v cem bych vynikala, ale nejak me premluvili, prisla jsem na pohovor, a tam jsem si samozrejme ani neskrtla a bylo mi to akorat neprijmne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam