N0NECZ: Jasně souhlasím s tebou. Já mám skvělej team, kluci se fakt snaží a když se chodím ptám, tak mi vysvětlují. Když je to potřeba. Samozřejmě jde hromada věcí odvodit jen z názvu, ale jak jsou tu věci, které mají určité souvislosti s validacemi. A to jsou věci, kde musíš vědět postup, jinak si nahranej. Pracuji na dvou projektech s tím, že jeden se pokouším předat kolegyni. Důsledek toho, že začínající testr dostal dva projekty, které obsáhnou víc než jeden úvazek. Takže jsem to logicky nezvládala.
S tím, který si nechávám jsou spojeny celkem velké finanční toky. Pracuji jak na frontendu tak i v seedu, je to síť validátorů a podmínek. Už je to tak rozrostlé, že sami kluci občas už ani neví a musí se koukat do kódu.
Já tu dokumentaci beru s otevřenou náručí, protože pak až se na mě zase bude pan D chtít vylejvat zlost, obouchám mu dokument o hlavu. Bohužel se teď dělalo všechno na rychlo, protože zákazník spěchal, takže se tam nasekalo docela dost chyb a pan D si šel na mě vylejvat zlost den před nasazením na produkci, hláškou: "když to testr posvětí a půjde to na produkci, dojde k finančním ztrátám, tak budem žalovat testra." Celá firma je skvělá a postavila se za mě.
Nicméně proto bude i ta dokumentace, jen jak s tím začínám a nemám nikoho kdo mi něco ukázal musím chodit klást často asi divné otázky sem. Ale tak zase si tu aspoň pokecáme:)
Díky za vaše názory.