• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OASHIQA - Quality Analysts / Assurance - kvalita SW - testování, testeři - Každý ví, kdo je programátor, ale kdo zná QA? :'(
    STRIX
    STRIX --- ---
    MUXX: žádná branch uz nejde pushnout.. Poslední šla ve středu 22.3. a ve čtvrtek už ne. Poslední update pc byl 18.3.

    Na ten zbytek se kouknu zítra.
    Díky za tipy. Dám echo.
    MUXX
    MUXX --- ---
    STRIX: tezko rict, mohl probehnout nejaky update po ceste (proxy) nebo na serveru. HTTP 503 znamena, ze se to posere az na serveru. nemuzes to zkusit pres SSH? pull/fetch funguje? web funguje? jenom ten tvuj jeden push je rozbitej? cista nova branch z master/mainu jde pushnout? ...
    STRIX
    STRIX --- ---
    Jinak je docela divný, že mi to držkuje o tom, že se to snaží tam narvat 235MiB - tohle je jina branch, kde sem udelala uplne minimalni zmenu (nakej nazev exekuce, kterej se zapisuje v ty appce co testuju) ..

    STRIX
    STRIX --- ---
    SIRLOON: jenže já s tím jak je to nastavený funguju pres rok, tak proc by se to ted vysypalo jen tak z ničeho nic? Ve středu sem normal pushla do stejny branche a ve ctvrtek mi dalsi update už nešel...

    jinak nas servise desk, ztracim v ne duveru, když mi psali, že muzu svuj pozadavek postoupit dal slecne A, ktera je u nas bus analyticka :D :) :| :( :´(
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    STRIX: pres co to tam cpes? Port 22 je asi blbe kdyz curl rika ze tam nic nebezi. Nebo mas spatny url kam to posilas
    STRIX
    STRIX --- ---
    MUXX: jj. Požadavek jsem uz odeslala taky, jen jsem byla nedočkavá a chtěla zkusit i zde :)

    Zatím díky
    MUXX
    MUXX --- ---
    V tom pripade by nebylo spatny abys jako spravny tester napsala co vlastne delas. Nicmene 503 je chyba na strane serveru, takze bych se poptal spravce serveru co mu vadi.
    STRIX
    STRIX --- ---
    MUXX: právě vubec :(
    MUXX
    MUXX --- ---
    STRIX: Tak jestli posilas velky soubory do gitu, tak muze byt omezeni i na strane serveru. Typicky nginx postaveny pred git server ma default tusim 1MB.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    STRIX: HTTP 503 - Service unavailable
    STRIX
    STRIX --- ---
    čau, plís, setkal jste se někdo s touhle chybou při pushnutí commitu do gitu?

    Total 375 (delta 190), reused 0 (delta 0), pack-reused 0
    error: RPC failed; HTTP 503 curl 22 The requested URL returned error: 503
    send-pack: unexpected disconnect while reading sideband packet
    fatal: the remote end hung up unexpectedly

    tady sice něco je:
    git - Trying to push to master is returning with errors - Stack Overflow
    https://stackoverflow.com/questions/38496961/trying-to-push-to-master-is-returning-with-errors

    ale zkoušela sem to, co tam popisují a nefunguje :(

    Dík
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    Zdravím, k nám do společnosti Aevi sháníme VP of QA and Testing. Je potřeba mít dobrou angličtinu a zkušenosti s vedením většího teamu 30+ lidí. Luxusní podmínky, ráda povím telefonicky. Pošta
    KORAL
    KORAL --- ---
    MARTEN: Ahoj, nehlásím se, ale co zkusit Katalon (https://katalon.com/) pro webovou aplikaci? Je to jednoduché, naučit se s tím je docela hračka, a i pro juniorního testera bez znalosti skriptování je jednoduché to naklikat a případně upravit.
    Pro Windows aplikaci budeš potřebovat appium a tam se skriptování nevyhneš :( Plus ta aplikace bude muset mít v sobě ID, na která se budeš chytat a co mám zkušenosti, tak pokud s tím vývoj od začátku nepočítá, nedávají se tam anebo jsou dynamická, a to je jako by tam nebyla.
    Na API nic klikacího nevím. Ale nejvíc se tomu podobá SOAP UI v pro verzi. Ale to je drahé, pokud toho není moc, je lepší Postman pokud je to API na Rest protokolu - nevýhodou je, ale že musíš scriptovat.
    MARTEN
    MARTEN --- ---
    Nemel by jste nekdo cas na malou konzultaci/pomoc? Pro klienta dodavam par projektu. Jsou ruzne propojene a snad ted neco pujde do testovani. Slo by primarne o end to end test pro web. Zalozeni uctu, platba, vytvareni uzivatelu. Test ze api pak vraci spravne hodnoty. Nejlepe i pak test windows aplikace ze se v ni lze prihlasit a spustit instalaci.
    Testy bych osobne psal se seleniem a kombinoval s dalsima toolama. Ale rad bych dal moznost toolu, kde si ty veci muzou naklikat a ne psat kod. A vzhledem k tomu ze tyhle nepouzivam, tak bych rad nekoho, kdo s nima ma zkusenost a navrhnul by reseni, kde i klient si bude moct nejaky ten zakladni test pridat. Urcite by byla moznost i napsat scenare a testy pro ne pripravit.
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    SUBVERSION: stale shanim, stredne velka firma payment solutions/ fintech (ofisy v Praze, UK, USA, Nemecku), moderni kancl u metra Stodulky, home office neni problem; jako novy benefit mame neomezenou placenou dovolenou (funguje tak ze se domluvis se svym nadrizenym a pokud je to ok obdobi, muzes si vzit dovcu navic, nikdo to nepocita jestli jsi 25 nebo 40 dni pryc rocne)

    Shanim Test Manazera a Testery, rada povim vic
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    ahoj, shanim Test Managera za 120k (plus 240k rocni bonus) do super rostouci firmy s fajn moznostmi a benefity, kdyby to nekoho zaujalo, napiste mi, povim vic
    SMRADOCH
    SMRADOCH --- ---
    každopádně bych člověka do QA potřeboval. windows server, ms sql server, sw pro aerolinky (je business critical, letadla kvůli tomu nepadají)
    SMRADOCH
    SMRADOCH --- ---
    SMRADOCH: jo lol, vykrádám hroby...
    SMRADOCH
    SMRADOCH --- ---
    EDAK: co umíš, s čím chceš dělat, a na jaký úvazek?
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    Ahoj, hledam Sr. Testera ktery by mel zajem stoupnout do pozice Defect Managera. English is a must, firma - middle sized fintech.
    Detaily v poste :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam