• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AJMINAUmíte si pomoci s první pomocí?
    jsem druhým rokem na vyšší škole - zdravotnickém záchranářovi - a ráda bych udělala osvětu co se první pomoci týká, protože mě to baví a zároveň naplňuje a v neposlední řadě je to téme velice ožehavé... A samozřejmě mě zajímají i Vaše postřehy, názory a zkušenosti. Snad se uchytneme:) tak 155 DOKTOR JE TU HNED! :D
    rozbalit záhlaví
    AGATAV
    AGATAV --- ---
    KEMAL: Díky za typ, to vypadá zajímavě a prakticky;-)
    AGATAV
    AGATAV --- ---
    Zdravím, plánuji se zúčastnit kurzu zdravotníka zotavovacích akcí, asi u Červeného kříže. Prosím o reference, případně doporučení nějaké další organizace. Díky moc;-)
    DIMS
    DIMS --- ---
    thx :)
    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    DIMS: Neznám. Co se týče homeostatik, těžko lze odpovědět "na dálku". Homeostáza organismu je ošemetná věc, každý z nás vykazuje trošku jiné hodnoty (ačkoliv se blíží všeobecnému úzu normality). Zkus se optat v sekci medicína.
    Nasnadě je ale otázka - jak snášíš bylinnou léčbu - nějaké alergie, ledvinové problémy atd.?
    DIMS
    DIMS --- ---
    Zdravím :) , chtěl bych se zeptat jestli nemáte zkušenosti s tímto: CELOX - hemostatické granule. jestli s tím nejsou třeba nějaké negativní zkušenosti.. Děkuji
    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    OK, dejme hlavy dohromady a pojdme to posunout nekam dal. V ZADNEM PRIPADE JSEM NECHTELA SVYMI KOMENTARI BROJIT PROTI TETO STRANCE.
    Hezké svatky vynšuju
    HYPOKAMPUS
    HYPOKAMPUS --- ---
    PSYCHODUCK: plně souhlasim :-) Laikum se přeci ani nedoporučuje pulz hmatat a kontrolovat.
    Zahajují laickjou KPR jestliže postižený je v bezvědomí (bez reakce) a "spatně dýchá". Tak jako laik špatně zhodnotí pulzace na karotidách, uplně stejně se nevyzná v agonálních deších! Čím jednodušší návod tím víc si myslim bude prováděna laická KPR - o což nám samozřejmě jde, že :-)
    V žádném případě včak nenapadám tuto stránku, naopak se mi moc zamlouvá a ten kdo to psal udělal kus dobré práce a od toho to fórum je abychom si to doplnili :-)
    Krásné svátky přeju ..........

    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    To mi spatně rozumíš. Spíš bych tlačila do lidí, že klíčová pro KPR je zástava dechu. Nezatěžovala bych je hledáním tepu, pač to bude trvat příliš dlouho na to, aby se KPCR pokaždé začínala od začátku. Navíc, kdo z těch lidí pozná, co je to běžná tepová frekvence? NAvíc se můžou objevit sem tam nějaké ty systoly jako důsledek dobře provedené masáže. Dech je rozhodující. Co totiž odumírá dříve? Jde nám přece o udržení mozku v "chodu".
    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    OK, utopenci jsou jiná kategorie. Každopádně měření tepu je pro laika dost obtížná činnost (viz Dr. Franěk), v téměř 50% případů je tepová frekvence špatně diagnostikovaná. Často zaměňovaná za vlatní tep zachránce...
    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    Tak si pročítám nástěnku. Kdo z vás psal návod u akutní zástavy krevního oběhu? Jaký smysl má kontrolovat po 1 min KPCR tep na karotidě? POkud nejde o malé děti, jde v zásadě o důsledek selhání myokardu - buď jako reakce na zanešení koronárních cév, poúrazový stav nebo následek hypoxie. Nezdá se mi pravděpodobné, že by pacient obnovil svoje vitální funkce "jen tak".
    NASA
    NASA --- ---
    PSYCHODUCK: zeptam se
    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    NASA: OK. V kuloárech se proslýchá, že umožňují krátkodobé stáže pro poloprofíky. Nevíš o tom něco?
    NASA
    NASA --- ---
    PSYCHODUCK: nejaky kamarady bych tam mel mit :-))
    PSYCHODUCK
    PSYCHODUCK --- ---
    Zdar, nějak to tu zmírá.
    Dělá někdo z vás na plzeňský záchrance?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    EFKA: copak, jednou nohou v kriminále ... :))
    AJMINA
    AJMINA --- ---
    EFKA: předpokládám, že k tomu potřebuješ nějaké potvrzení, že jsi kurzem prošla:) zkus se mrknout na stránky červeného kříže
    http://www.cervenykriz.eu/cz.php?id=adresar
    napiš maila, třeba pomůžou, já s tímhle zkušenosti nemám:/
    EFKA
    EFKA --- ---
    Ahoj=D
    Potrebuju prvni pomoc s prvni pomoci. Od 24.7. do 4.8. jedu na detsky tabor jako zdravotacka, zatim ale nemam kurz prvni pomoci, ktery k tomu potrebuju. hledala jsem zkousela ruzne kurzy po praze - bud se uz nedelaji nebo jsou v jine terminy, nez bych potrebovala - nemuzu akorat ted od 25.6. do 4.7., protoze jedu na ukrajinu...nemohla bys mi nejak poradit?? nevedela bys o necem?? jsem mobilni, muzu na ten kurz dojet do kterehokoliv mesta v CR;] za jakoukoliv radu moc dekuju

    HYPOKAMPUS
    HYPOKAMPUS --- ---
    GOBERS: jo taky jsem na to myslel :-) zdá se mi to jako super pomůcka - nápad :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    HYPOKAMPUS: CPRku si s tím představit nedokážu, ale když budu mít někoho spadlého z výšky s podezřením na zranění krční páteře, což vylučuje záklon hlavy, tak je to určitě příjemnější než se mordovat s trojitým manévrem.
    JINX
    JINX --- ---
    KEMAL: To ze je nepovinne na vysokych skolach je imho pochopitelne ale treba ja na te sve skole takovy predmet jeste nikde nenasel (chtel jsem si neco podobneho zapsat) ale vim ze na nekterych jinych se tohle normalne vyucuje. Proste o to vetsina lidi asi nema zajem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam