• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MIRRORiPhone i iPad vs. world: FLAME vitan pouze zde!
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    me jede exchange bez problemu a v propojeni s intelliscreen ma clovek to, co opravdu potrebuje :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    u nas exchange nefunguje.

    synchronizuju pres i tunes a obcas to zlobi, ale administrator to s exchange vzdal.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    LOOKASH: certifikat jim tam dostanes - to mam vyzkousene.
    A co se Exchange tyce, to by melo fungovat taky - to nemam vyzkousene.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    mel bych dotaz...
    zblaznili se mi uzivatele a nutne potrebuji iPhone...

    Chtel bych se zeptat na co se mam pripravit kdyz budou chtit synchronizovat data proti Exchange 2007 (a certifikaty k exchange mame generovany vlastni autoritou - takze potrebuju tam nejak importovat jeji korenovy certifikat)

    diky (a omlouvam se za lama otazku... ale bohuzel co se tyce telefonu jsem only windows pozitive)
    COUNTZERO
    COUNTZERO --- ---
    Tak vida :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Staci si najst free app kliknut na get app a create new acc vyplnat a ked sa clovek dostane ku kreditke kliknut na none. Co je na tom zlozite pani? :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Prave som si skusila registrovat sa podla navodu bez kreditky do AppStore CZ a bez problemov :)
    COUNTZERO
    COUNTZERO --- ---
    VACA: jasně, odpověď je taky furt stejná - je to smutný, ale je to fakt.
    VACA
    VACA --- ---
    WIRUZIK: na 2.2.1 jsem taky jeste neupdatoval, takže to možná zkusim. Jinak s tim safary se mi prave občas stane že už je stránka 100% načtená /nahoře už se pak netočí to kolečko, žeo\ a třea neni ani tak složitá a stejně padne. U velký stránky dokážu pochopit že to neutahá a padne, i když na druhej pokus se většinou chytne... Ale když už má stránku natáhlou, a já si třea jen čtu text a ono to padne tak mě to vždy namíchne ale co...
    Jinak máš pravdu, už to jde... i přez ty čechy... Já to moc tea nevyužiju, ale tak šlo mi o princip, že to prostě pro nás nešlo...

    COUNTZERO: no ono to trochu jeste souvisi s postem z 16:40:53 28.1.2009 od ktereho se podle me odvíjí další debata... kde bylo psáno toto: -"proč třea v takovym polsku nemusej mit kreditku na freečka a my češi jo? to nepochopim, dejte mi kliďo někdo osvitu, rád se nechám poučit. -Teď totiž z vysoka kašlu na to že to mužu obejít a regnout to v jinym státě, tohle mě jako podstivýho čecha s..." -což už je díky WIRUZIKovi neaktuální informace.
    COUNTZERO
    COUNTZERO --- ---
    VACA: "S tou kreditní kartou, jak zdůrazňuješ NEPOTREBUJES kreditní kartu v čr, tak mi prosímtě poraď jak obejdu krok v itunes "payment method" kde mám tři možnosti "visa" "master" "emerican" ale no card, tam prostě neni. Jinak to neumim, to bude ňáka klička, tak se nechám poučit. Popřípadě postačí link. Možná potěší víc lidí." - nevím, čím čtu, ale řekl bych, že v téhle větě se nic jako "že tam vyplnim REÁLNOU adresu a SVÍ jméno" nevyskytuje. Vyskytuje se tam formulace "jak zdůrazňuješ NEPOTREBUJES kreditní kartu v čr, tak mi prosímtě poraď jak obejdu krok v itunes payment method". Na což ten můj link odpovídá. Jinak se smiř s tím, že v českým iTunes (pokud vím) možnost bez kreditky není.

    Stěžovat si na to je cca na úrovni "O2 nemá celoplošný pokrytí Edge". Smutné, ale fakt.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    VACA: Safari pada, jakmile tam je nejaka objemnejsi stranka ci se tam Safari neco nelibi.. ale to je normalni.. ted s firmwarem 2.2.1 ale mela byt zvysena stabilita a rychlost, tak snad.. ja zatim neupdatoval..

    jinak nejake aplikace, pokud jsou udelany blbe, mohou padat.. ale to je zalezitost tech aplikaci..

    VACA: Vzdyt tam vypln realne jmeno a realnou adresu.. ja ti dal navod na US store, protoze je lepsi, ale stejny navod je i na Appstore v CZ..

    zmeny - prepni si dole v Appstore na Ceska Republika.. pak je postup stejny.. :D
    VACA
    VACA --- ---
    no tak ALE, zase zklamání teda nic z toho nevede jak si zřídit bez kredytky ipp store v čechách, tím mám na mysli, že tam vyplnim REÁLNOU adresu a SVÍ jméno... jak jsem psal, vobčas mam pocit že to fakt čtete nohou
    VACA
    VACA --- ---
    COUNTZERO: tak jako jasny, taky bych na to možná přišel, ale když vedeme takovouhle debatu, tak proč rovnou nedávat konkrétní věci žeo, když má někdo třea spolehlivej ozkoušenej zdroj....
    WIRUZIK: nevim, něco na tom určitě bude... ale vám (myslim celkově uživatelum iph se nestává padání aplikací? jak sem řek, teď tam žádný nemam, ale vobčas padly, safary taky vobčas, a ne vubec zřídka padá...
    esli to tak bejt nemá tak tam naklušu...
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    VACA: o iphone / ipod je tu tolik klubu a vyfiltrovani prispevku by si nasel spoustu navodu jak se zaregistrovat bez kreditky.. ja mohu hodit treba tento, jelikoz vim, ze funguje:
    http://jablickar.cz/index.php/2008/11/jak-si-zalozit-itunes-store-appstore-ucet-zdarma/

    na ten modem viz Countzero nebo si skoc do forum.iphone.cz a najdi si PDAnet.. ten myslim hodne lidi pouziva a bude tam podrobny navod..

    Co se tyce toho padani, tak je to proste nesmysl.. ty aplikace se navzajem neovlivnuji, kazda ma svuj adresar a jinam do systemu nesmi.. proste zadna aplikace neovlivni chod systemu, nemuze.. na pozadi take bezet nemuze, takze nema ostatni aplikace jak ovlivnovat.. z toho jsem si vyvodil, ze si to mohl mit jailbreaknuty..

    Mozna to tomu telefonu nesedlo, jak si tam nahral spoustu aplikaci najednou, nevim.. ale ja mam v telefonu plne vsechny stranky (9 stran) a telefon se chova porad jako prvni den po zapnuti.. nema ani duvod, aby se choval jinak..

    COUNTZERO
    COUNTZERO --- ---
    VACA
    VACA --- ---
    WIRUZIK: to se mi líbí jak píšeš, "kdyby jsis precetl" a zároveň hned o kousek níž píšeš "cely jsem si to necetl" :D to působí zábavně

    WIRUZIK: no nevim jestli to teda vyšlo dostatečně najevo z textu pod, nebo je to tím že jsi to nečetl, ale foun jsem brejknutej nikdy neměl... aplikace jsem měl normálně nasinchronyzovaný z ajtůnů od známého kerej je má nakoupený. Aplikace prostě padaly, ne pořád ale padaly, a to mě deptalo. Šly pryč, ale nejsem proti tomu, já je tam nemám.

    S tou kreditní kartou, jak zdůrazňuješ NEPOTREBUJES kreditní kartu v čr, tak mi prosímtě poraď jak obejdu krok v itunes "payment method" kde mám tři možnosti "visa" "master" "emerican" ale no card, tam prostě neni. Jinak to neumim, to bude ňáka klička, tak se nechám poučit. Popřípadě postačí link. Možná potěší víc lidí.

    Pak teda taky bych rád kdyby jsi mi nebo kdokoliv poradil s tim jak využivat iphone jako modem. To mě to mě totiž velice zajímá. Hned bych začal! Ale zase jako jak píšeš že to umožňujou po zaplacení poplatku. To mi přijde taky jako taková podivnost, jako jak mi to po zaplacení umožní? Nákup nějaké aplikace? To bych teda zrovna zainvestoval bo nemám asi jinou možnost. Ale zase mi to přijde trošku jako židovina. Inu byznys je byznys... Když tak taky bych ocenil třea aspoň link, jestli se ti to nechce rozepisovat.

    Jinak ten text pod, bych nerad aby vyzněl nějak zaujatě. Jsou to spíš takový moje osobní pohledy.
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    DOP: kdyby sis precetl co jsem psal, tak objevis, ze tam zadna prirazka 30-40% neni.. a v Amazonu samozrejme take musis pripocist Sales tax.. ta cena je bez dph..

    kdyz si vezmu ten model, co si vybral ty, tak me vyjde po prepoctu na 34,5k bez dph (kdyz vezmu prumerny kurz poslednich dni, z ktereho vychazeji i ceske ceny)..

    u nas stoji 38k bez dph.. kdyz si pripoctu k US cene 3,5k za rok zaruky, jsem na 38k bez dph.. tak kde vidis 30-40% prirazky? Vzdyt je to stejna cena..

    ano, mozna jeste rok dozadu to byla bida, ale ted jsou proste ceny i napriklad v iStylu ferovy.. mnoho se od te doby zmenilo..
    DOP
    DOP --- ---
    WIRUZIK: Jak jsem zminil, naklady na pracovni silu v US jsou trosku na jiny urovni, takze rozdil mezi VAT (ktera se pohybuje mezi 5-10% v zavislosti na statu) a ceskou DPH rozhodne neni duvod cesky 30-40% prirazky. Navic ceny jsem nebral z aplstoru, ale z amazonu (kterej rozhodne neni nejlevnejsi a jestli je tam zahrnuta VAT nevim a hledat to nebudu).

    Kazdopadne pokud jsou ceny na podobny urovni jak ty rikas skrz celym portfoliem produktu aplu, tak to je slusnej pokrok, ale dost pochybuju :)
    WIRUZIK
    WIRUZIK --- ---
    DOP: ty si dobrej.. u nas vezmes cenu s dph a v USA cenu bez dph.. a bez problemu srovnavas.. tomu rikam kvalitka..

    vezmeme si to poporadku.. vezmu s dovolenim jiny model a ceny z Apple Store, protoze vim jak se tam ty ceny hybaji, zatimco u ostatnich nevim..

    Macbook unibody 2,0 - $1299 - pri kurzu 20kc/usd by stal necelych 26k bez dph.. ano opravdu jsou ceny na AppleStore bez dph..
    v iStyle stal ten model v dobe kurzu (20kc/usd) 26k bez dph

    kurz sel ale strme nahoru - pohyboval se kolem 21,5 - 22 kc/USD a cesti prodejci museli reagovat.. zdrazili.. stejny model tak ted stoji 31 bez dph, v prepoctu by vychazel minimalne na 28k, v pripade horsiho kurzu na 28,5k.. tudiz ted uz je tu rozdil vetsi, ale prodejci proste reaguji na vyvoj kurzu, protoze s tim se jim meni i naklady na dopravu a dalsi veci..

    Take dost zasadne zapominas na to, ze v US mas jen jeden rok zaruky, zatimco u nas mas 2 roky zaruky.. napriklad dva roky Apple Care navic stoji v US $349, tudiz rok by te vysel na hezkych $175 = pripocti si cca 3500..

    provoz obchodu se dost dobre zaplati tim, ze jsou u pokladny fronty, zatimco tady se pokladna prilis netrhne..
    DOP
    DOP --- ---
    WIRUZIK: Jak si prisel na ty ceny? Kdyz si srovnam ceny ipodu na amazonu a nejprovarenejsim ceskym obchode alza.cz, tak jsou v cechach furt temer dvojnasobny..

    To samy u ntb, nahodne jsem vybral tenhle model, kterej u nas stoji 45,5k s dani a ve statech 1548 USD (pri dnesnim kurzu 32,6k).

    A hlavne se mi tu nevymlouvej na nekolikanasobnou DPH v porovnani s prumernou VAT v US, protoze to s prehledem vyrovnaj nesrovnatelne vyssi naklady na provoz obchodu ve statech (nesrovnatelne vyssi naklady na zamestnance, s provozem spojeny sluzby atd.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam