neodpustim si okomentovat ty body z clanku ;)
1. cena - budme uprimni, Apple vzdy byl, je a asi i bude drazsi - nevim jestli se plati vyvoj, znacka, mozna drive exkluzivita ale to uz dnes asi pravda neni, ale proste to tak je .. a odpurci Apple casto majitele Apple prave z toho duvodu oznacuji za ovce, vyjmenovavaji jim co vsechno si za ty penize mohli koupit, co Mac/iPod/iPhone... neumi a co jine pristroje umi...
trochu mi to pripada jako stat pred autosalonem BMW a resit o kolik jsou drazsi proti Skodovce ;)
2. malo inovaci 3GS proti 3G: to je mozne, taky si dovedu predstavit ze by mohlo byt vic novych veci, ale proste neni, vyrobce se tak rozhodl - nelibi se mi to, nemusim to kupovat (ja sam mam 3G a nevidim duvod menit za 3GS)
3. bez dat ani ranu: ale no tak! jsme v 21. stoleti, nevim jak ostatni, ale ja uz bych naopak neudelal ani ranu bez Google ;)) datovy tarif je dnes skoro za hubicku (v porovnani s ostatnimi vydaji), da se prezit dokonce i v zahranici, free wifi je na kazdym rohu (KFC, benzinky apod.) v CR i v zahranici (tam dokonce jeste casteji)
4. pametova karta: ano, nema .. tady asi tezko neco obhajovat - nekomu bude stacit vnitrni pamet, nekomu ne, rozsireni pomoci pam. karet by urcite bylo prijemny
5. bluetooth: od fw 3.x se vyrazne rozsiruje jeho pouziti, prenaset soubory, hudby atd. lze s ext. aplikaci
6. fotoaparat: tady souhlasim, mohl by byt lepsi, tohle je jeden z bodu kde skutecne Apple zaspal a konkurence mu hoodne utekla
7. iTunes: nepamatuju si jak PC Sync pro Nokie, ale urcite treba WM taky nejdou sparovat s vice ActiveSync na ruznych pocitacich, takze je mozne vzdy sync jen s jednim kalendarem, kontakty apod.
to ze nefunguje jako mass storage se da obejit aplikaci - takova Nokie kdyz se pripoji k pocitaci kde neni nainstalovany PC Sync tak ma clovek taky smulu i kdyz v ni ma treba 1GB kartu (alespon donedavna to tak bylo, mozna uz to neni pravda)
8. aplikace: kche? pokud se nepletu tak uz pred par mesici Apple oslavil myslim 100 000 aplikaci na AppStore (a porad ta jedna kterou jsem chtel na CZ AppStore neni ;)) ale to je problem licenci a distribuce v dane zemi) takze aplikaci je vic nez dost .. co je ale zasadni vyhodou je cena - nerikam ze u vseho, ale vetsina aplikaci stoji $1-2, obcas $5
samozrejme dalsi moznosti je Jailbreak, nebudu tady resit pravni otazky, ale osobne si myslim ze by tahle moznost mohla byt nekde v iTunes - proste odemceni pokrocilych funkci pro advanced users, treba se v budoucnu dockame...
9. dotykovy displej: WTF? schvalne se zkuste podivat kolik za posledni 2 roky vzniklo telefonu a nadstaveb WM GUI ktere se vice ci mene snazi priblizit iPhone ;) kolik vzniklo GUI pro ovladani jen prsty .. rekl bych ze tohle ma na svedomi trh a ne Apple :-))
10. MI: nechte uz laskave zakazniky/trh aby urcil co je dobre a co neni - ne podle technickych parametru, ale prave podle cisel prodeju .. a pokud zakazniky neco chteji, pak se to asi povedlo - mozna je vyrobek dobry technicky, mozna jen zapracovalo marketingove oddeleni, ale proste nekdo udelal sakra dobre svoji praci a ted jen sklizi uspech sveho snazeni ;)))