• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    JACHYMKO: a mas nejaky tip na nastroj na detekci memory leaku?
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    RATTKIN: zakaznik potrebuje provozovat aplikaci, co je hodne narocna na js a jeho rychlost, proto chrome. V aplikaci se casto ajaxem nahrazuji pomerne velke kusy stranky (1MB). Bohuzel chrome si za chvili ukousne klidne 1.5GB pameti a pak jim to cele sleti. Neda se nejak omezit mnozstvi te zabrane pameti? Nebo nastavit castejsi volani garbage collectoru?

    Pripadne nejaky tip, jak udelat ty updaty DOM mene pametove narocne?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    INTEGER: chrome ma v ramce cache. ma duvod, proc ram zabira.
    pokud mas malo ram, zkus jiny browser.
    garbage collector ma
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    je nejaky zpusob, jak z js chrome donutit promazat ramku? ma neco jako garbage collector?
    EDASX
    EDASX --- ---
    FROGY: tak nejak...
    FROGY
    FROGY --- ---
    v chromu pouzivam webove rozhrani 1x gmail, 2xGapps account a bez problemu
    EDASX
    EDASX --- ---
    JACHYMKO: me ten instant search funguje tak jednou ze sta pokusu coz je dost distracting =)
    YBUKO: s timhle problemem sem se teda este nesetkal... jedu teda dev verzi
    ANGEL333
    ANGEL333 --- ---
    JACHYMKO: ve chvili, kdy je tam takova picovina jako prekladani stranek, by mi vubec nevadilo, kdyby tam bylo o 10 - 15 checkboxu vic - nehlede na to, ze by do options sel pridat treba vlastni tab "Tabs"... stejne bych byl ale spis pro zlepseni plugin api.. protoze chrome je proste zamerenej na jednoduchost - spousta znamych si ho pochvaluje, protoze ho dokazou ovladat..
    DATEL
    DATEL --- ---
    ELECTRICFRET: někteří chtějí, někteří nechtějí. Šlo by vyřešit jedním checkboxem v konfiguraci. Ale to je jedno, stejně to je passé
    ELECTRICFRET
    ELECTRICFRET --- ---
    DATEL: tohle je zrovna věc kterou v chromu vůbec ale vůbec nechci
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    btw systemovy taby nemam otevreny porad, k cemu je to dobry? to sledujes vytizeni pameti?
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    CASTER: na druhou stranu, pokud vím já, tak ff4 bude taky udělaný tak, aby taby byly samostatný a přesto addony budou
    CASTER
    CASTER --- ---
    No pokud vim, tak chrome je delanej tak, ze kazda stranka (tab) je samostatnej proces, z duvodu stability a bezpecnosti atd. A pridelat do takovyho designu moznost rozsireni globalnich funkcnosti (jako prepinani tabu) je holt asi problem.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    No ucel to mozna byt muze, ale je to takove ani jedno ani druhe. U Opery zadna moznost rozsireni neni, vsichni jsou spokojeni. U Firefoxu naopak jde zmenit uplne vsechno, take jsou vsichni spokojeni. U Chromu to neni ani jedno ani druhe, a nadava se. Neni to trochu zvlastni? Pripada mi to od googlu jako pristup "aby se vlk nazral...", proste dame uzivatelum rozsireni, ale zaroven je omezime tak, abychom si my stale mohli diktovat, jak se prohlizec bude chovat.
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    No Chrome se svymi pluginy to je jedna velka katastrofa... To, ze pluginy nefunguji na "systemovych" strankach je dost zasadni problem, protoze pak treba mouse gestures naprosto ztraceji smysl, kdyz pulku tabu s nimi nezavru. Proste pluginy v podstate na urovni user.js greasemonkey scriptu jsou k nicemu, jakmile to nemuze nejak vyrazneji ovlivnit chovani celeho prohlizece.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DATEL: Aha.
    Kdyz chrome zacinal, nebylo tam plno veci, treba tisk, pluginy.
    mozna proto to bylo tak rychly ;)
    DATEL
    DATEL --- ---
    RATTKIN: tohle ale není výmysl, ale zcela standardní funkce, kterou umí ať už přes rozšíření nebo nativně většina aplikací a prohlížečů. Pluginy pro Google na to jsou, problém je v tom, že jednak Google zrušil možnost odchytávat Ctrl-Tab v pluginech, takže se to musí dělat přes jinou klávesu, zadalší co jsem pochopil z té diskuze, tak to nefunguje pro všechny typy záložek, ale jen ty, které mají protokol http a https či tak něco. Takže když tam budeš mít něco jako about:config nebo chrome, tak to nebude fungovat. Z toho důvodu přepínání MRU nejde implementovat tak, jak by mělo fungovat.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jak by se k tomu google mel stavet? dodelat kazdej "vymysl" kazdyho potencionalniho uzivatele? pokud to neco chybi, napis si plugin. to je mnohem jednoduzsi, nez zasahovat do zdrojaku celeho projektu. Nemusisi ho ani psat sam, zkus treba kickstarter.com/
    DATEL
    DATEL --- ---
    ESTEN: ok, patří mi to, příště si budu dávat víc bacha, co píšu. Mě jen prostě po přečtení té odkazované diskuze naštvalo, jak se k tomu Google staví.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam