Ahoj, objevil se mi problém s Google Chrome - možná někdo bude vědět, co by to mohlo být.
1) začal se zasekávat - načtení panelu trvá delší dobu,
2) když se stránka zobrazí, tak trvá tak cca 4-5 vteřin, než je možné kliknout třeba na nějaký odkaz nebo aktivní prvek - při najeti na něj je kurzor stále šipka a až po pár vteřinách od načtení stránky se změní v prst, který indikuje možnost kliknutí,
3) zasekává se scrolling - jde scrollovat jen kus stránky, pak se to na pár zmíněných vteřin sekne a pak jde scrollovat dál. Jak myší, tak fyzickým tažením posuvníku,
4) extrémně otravné - psaní do textových polí a formulářů - při psaní text normálně přibývá, pak kurzor na pár vteřin zmizí a po té se objeví zbytek dopsaného textu najednou, po delší době psaní se to už neděje,
5) celkově je práce s prohlížečem trhaná, nesouvislá a je to znatelný rozdíl oproti tomu, jak fungoval předtím
6) jednotlivé moduly zabírají v RAM cca 250-400 MB, běží jich tam cca 15. Zdá se mi, že to je nějak víc než dřív.
PC má 24GB RAM, Chrome je schopen ji postupně vyplnit skoro celou, což dřív určitě nedělal. Musím teď používat OneTab pro "uspání" některých záložek, které pak žerou jen třeba 25MB. Jak je ale oživím, zvětší se zábor paměti 10x.
Mívám otevřeno v liště tak cca 40 záložek, dřív to nebyl problém. Používám cca 12 rozšíření klasického typu - pinterest, adblock, nějaké záložky, evernote, pocket atd. nic zvláštního.
Vůbec nechápu, co se stalo. PC více či méně pravidelně projíždím proti nákazám, pokud můžu věřit logům, tak žádný adware nebo root kit tam není. Chrome jsem odinstaloval a znovu nainstaloval - chová se stejně.
Jediná věc, která předcházela, byla oprava Windows 7 Ultimate, když mi nebyly schopné naběhnout (na vině byla zdechlá zvuková karta, která znemožnila spuštění systému a zamrzla ho. To jsem zjistil až po pokusu opravy systému - kartu jsem odpojil a všechno naběhlo v pořádku). Všechno v systému běhá normálně, jen ten Chrome je totálně rozhozený. Pořád koumu, jestli by mohl opravný proces systému mít na Chrome takový vliv a kde případně hledat řešení. Práce s prohlížečem je ale opravdu jen pro silné nervy. Chrome je na aktuální verzi.