• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DECODEKLUJAK - Univerzita Jana Amose Komenského
    MAMBA_
    MAMBA_ --- ---
    MODRAPUSINKA: on už se měl vyzvedavat studenstky prukaz? :D
    aha. no vidis, tak to jsme na tom prakticky stejne. Obe mame zaplaceno, obe jeste nejsme zapsane, obe nejsme sprtky a obe nemame studentsky prukaz.
    teda ja ke vsemu se nemuzu dostat do toho systemu a oni mi neodepisujou.pche
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    MAMBA_: hele,oni v tom maj stejne hroznej bordel/nebo to je tak volny,tezko rict/,pac ja taky zaplatila uplne jindy nez jsem mela a kdyz jsme tam cela vystresla volala,tak mi ta pani rekla,ze v klidu,ze staci kdyz to zaplatim do zari:D ja si treba jeste nevyzvedla studentsky prukaz...
    jo,to me taky trochu znervoznuje,ze nevim kdy mama kam jit,co si sehnat a tak,ale vsichni mi rikaj,ze klid,ze to s evsechno dozvim v zari..
    ale ted me trochu uklidnuje,ze v tom uz nejsem uplne sama:o))))
    MAMBA_
    MAMBA_ --- ---
    MODRAPUSINKA: tak ted me desi fakt, ze je psany, ze skolne se musi zaplatit tak 15dni pred zapisem. No a ja platila asi tak 2dny po. ... uups.
    me tam ted desi vsechno! vubec nevim, kdy do skoly. nic.
    nebooj, sprtka nejsem, ale spolu nejakyho najdem :D
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    MAMBA_: :o)) doufam,ze ses sprtka a dovolis mi opisovat:DDD hele,zapis jde provedst az od 1.9. prece. no,ale ten jejich system me taky trochu desi.vsechno elektronicky.ja na to urcite budu porad zapominat tam koukat
    MAMBA_
    MAMBA_ --- ---
    jenom teda furt nechápu ten systém zápisu, respektivě včéra jsem zaplatila školné a nejde se mi přihlásit, abych potvrdila zápis :(
    MAMBA_
    MAMBA_ --- ---
    MODRAPUSINKA: já mám 0094. takže ahoj spolužačko)
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Rozdělení do studijních skupin se bude provádět koncem srpna a v průběhu září. Rozdělování bude následovné:

    · Budoucí 1. Ročníky budou rozdeleny dle ID studenta do skupin po 30 u prezenčních, po 60 u kombinovaných studentů. Lze vypočítat z posledního 4číslí Vašeho ID.

    nenei tady tedy se mnou nekdo ve skupine? 0105 je moje posledni 4cisli:o)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    ZU_22: zkus si projít diskusi, řešilo se to tady už asi milionkrát :))) kdybys nenašla to, co potřebuješ, zkus to ještě jednou :)

    obecně je to v pohodě, co se nenaučíš, to neumíš ... když nebudeš chtít, nic ti to nedá, když budeš chtít, odneseš si dost
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    hoj, uvazuji, ze pujdu studovat obor Socialni a masova komunikace, koukam, ze nejsem jedina, komu se ten obor libi :) prosim o pripadne reference, chci studovat kombinovanou formou (dalkove pri zamestnani). Budu rada za vsechny postrehy - cili jak jsou zkousky tezke, jeslti hodne vyhazujou, jaci jsou profesori, celkove jak se studuje dalkove studium, jestli jsou dostatecna skripta atd atd. diky moc!
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    Tak jsem se právě zapsal..eště poslat fotky a jsem znovu studentem. řeší se tady taky třeba věci jako prodávání skript pujčování poznámek atd?
    BICYKOLAR
    BICYKOLAR --- ---
    MYS_USATA: Náročný studium podle mě neni, i tady (stejně jako na státních VŠ) je to často o štěstí, například mít u státnic pohodovou komisi a ne nějaký vrahouny:)prostě můžu jen doporučit...
    UMA
    UMA --- ---
    SLOVA: ja bych rekla, ze to najdes na webu anebooo si zavolej na studijni, to bude vubec nejlepsi.)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    prosim vas, vi tady nekdo, kdy jsou zapisy do prvnich rocniku na dalkove studium a pak taky kdy zacina novy skolni rok pro dalkace? Popr. pro prezencni formu studia?
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    MYS_USATA: já být tebou bych šla..., pokud chceš.., naučíš se hodně.., pokud ne.., prolezeš samozřejmě jednodušeji, než na státní, co si budeme povídat. Mě taky mrzí, že když řeknu, že chodím na UJAk, převážně slyším, že tam všechno dostaneme zadarmo a jak je soukromá škola špatná. Co má ale dělat člověk, který vystuduje střední odbornou školu (konkr. zubního laboranta..), jdi z této školy na státní vejšku...(od nás se dostaly cca 3 holky..)-) samozřejmě se min. rok připravovaly...a byly to ty nejšikovnější...Já jsem vděčná, že můžu studovat..., že se mám šanci něco nového dozvědět.., jen jdi.., pokud to můžeš kombinovat s prací.., je to sice náročný, ale vyplatí se ti to...
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    BICYKOLAR: Ještě to není úplně jisté - musím sehnat druhou půlku peněz... Ale docela jste mě navnadili... Je Vzdělávání dospělých náročné? Co státnice?
    BICYKOLAR
    BICYKOLAR --- ---
    MYS_USATA: Máš-li možnost zkráceného studia, určitě do toho jdi...Že to je soukromá škola vem čert...Já dělal Bc. na Ujaku (Vzdělávání dospělých) jeden rok a byl jsem spokojen :-)
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    SHMAIDA: Zajímavý názor, díky, hlavně ta poslední věta! Zvážím to, zvážím.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    MYS_USATA: to je otázka... většina národa si o jakékoliv škole, kkterá není univerzitou karlovou bo jakoukoliv jinou státní univerzitou myslí, že je nehodnotná... a je jedno, esli budeš studovat UJAK nebo VŠEM nebo jakoukoliv jinou školu ...
    zeptej se sama sebe ... chci se rok připravovat na přijímačkz, abych se na nich utkala s další tisícovkou lidí a abych pak zjistila, že sem se nedostala... a takhle to zkoušela několik dalších let a ke studiu se dostala možná nejdřví v pětatřiceti?

    osobně si myslím, že v dnešní době se ani tak netřeší škola, jako ten papír ... ano sou tu pozůstatky z dob totality, kdy kdo neměl vysokou školu byl naprostá nula... to neska už imho neplatí, jen polovina národa si to myslí :))))

    takže VŠ je něco jako domácí úkol nebo maturitní vysvědčení - když není, vzbuzuje údiv, když je, nikoho nezajímá :)))
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Dostala jsem teď zajímavou finanční nabídku a zvažuju jít na Vzdělávání dospělých. Nejsem úplně rozhodnutá, protože nechci studovat školu, o které si bude většina národa myslet, že je zaplacená a nehodnotná. Když jsem neměla prachy, říkala jsem si: Jé, ostatní se mají, můžou sem jít a bez přijímaček... Teď, když tu možnost mám, si najednou nejsem jistá. Jedinou výhodu spatřuju ve zkráceném studiu, uznali by mi zkoušky z vošky a měla bych Bc. za 2 roky místo 3. Raďte, vymlouvejte, doporučujte! Ne pošta, přímo sem, ať se něco dozví i ostatní potencionální zájemci.
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    SLOVA: mam ten samy dotaz i na studujici Vzdelavani dospelych. Prosim, najde-li se tady nekdo takovy, pisnete mi do posty. Dekuju!!!:o)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam