• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DECODEKLUJAK - Univerzita Jana Amose Komenského
    AKNINAJ
    AKNINAJ --- ---
    MAD_CADDY: jj. jsem ráda, že nejsem jediná co si tohle myslí. Lidi, kteří neustále jen na ujak nadávají podle mě nechápou, o čem je vš vzdělání. Ale já jsem k tomu dospěla taky až později, takže to je asi normální. Jen pro obecné povědomí, znám lidi z vše, uk, čvut a ano, máme o něco mírnější zkoušky, ale taky máme daleko víc seminárek, který nás mají donutit pracovat samostatně, ale to znamená i číst povinnou a doporučenou literaturu apod. Máme mnohem více učitelů z praxe, který třeba nemají potřebný tituly, ale mají co předat, na rozdíl od profesorů z jiných škol, který jen učí a v praxi byly před 20-ti lety. Čili, prosím, než si zase začnete stěžovat, jak je tahle škola na nic, zamyslete se, co jste pro svoje studium udělali sami.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    AKNINAJ: naprosto souhlasim
    jestli tý vaší teorii "ujakismus"věříte tak tam nechodte ne? Jako jak řekl Huk....tadle škola má hodně co nabídnout, jsou tu fakt dobří kantoři a je jenom na tobě, jestli si z otho něco chceš odnést. Já si to platim a tak na přednášky chodim a chci se něco naučit.
    Jako ano mrzí mě že ti co tam choděj jako že někam choděj....to dodělaj do bakaláře taky, proto ale se stejně v tomle oboru bude brát v potaz každej jednotlivě a né to co má na papíře. Už jedna slečna na fb psala, že dělala konkurz do lidovek..nebo čeho...když viděli že je z UJAKU řekli že nemaj zájem...ve chvíli kdy jim až předložila svoje články některý...jí vzali. Dneska mi řekla přítelkyně, že by každej měl mít aspon střední školu...protože to je tak "normální" v český republice je ted úplně "normální" už i mít bakaláře. Proto je taky tka velkej trh se školama (mimochodem asi o 40 vejšek víc než ve Velké Británii) a proto každej jouda toho bakaláře mít bude. Potom samozřejmě se bude muset věnovat důraz hlavně na schopnosti a né na "vzdělání". Co se týče SMK oboru na UK, kamarádi co dokonce choděj na UJAK i na UK zároven, řikají že UJAK má ohodně lepší kvalitu, lepší učitele. Jako ano, když se podívám na VŠE, ČVUT nebo podboný školy, máme to fakt napohodu...když se podíváte ale na spoustu mimopražskejch škol....to co tu máme je ještě docel těžký.
    AKNINAJ
    AKNINAJ --- ---
    JIMMY23: tak jako tímhle přístupem k tomu "ujakismu" dost pomáhá! a navíc tohle je pěkná kravina! záleží na každým studentovi, jak to pojme, o tom je VŠ!
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    JIMMY23: njn překlep
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    JIMMY23: Asi tak nějak. JJ termín ujakista je trefný. Podepisovat petici jen proto, že zápočet dával skoro zadarmo teda nebudu. Něco z jeho přednášky bylo zajímavý, něco byly totální bláboly.
    Možná už to měl u vedení školy nahnutý předtím.
    JIMMY23
    JIMMY23 --- ---
    GWEEN: jj vyhodili, teď tam harašej zase s peticí, že ho všichni chtěj, mě teda taky nepřišel jako akademik, spíš jako samolibej čůrák, nicméně vyhodit někoho na základě anonymu je ubohý, ale musí se mu nechat, že svým chováním vystihl spirit školy a v praxi se vyznal btw jeho prohlášení: po škole budete ujakisti (což je nová kategorie absolventa vš) bylo trefné.
    JIMMY23
    JIMMY23 --- ---
    MAD_CADDY: píle není včelí pyl grammar nazi na okraj - v diplomce by to vypadalo špatně byť jde o ujak
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    MAD_CADDY: mam ho celkem ráda:)
    AKNINAJ: no Prokůpek to je kapitola sama o sobě, ovíněný přednášky na 10minut, kdy tam neni a uchylny řeči o přespávání, když manželka neni doma... ale nesnasim udavace:D
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    SOCKOVAN: no takovy jako o tom že studenti nejsou jako dřív...že ted můžou jezdit po světě--mluvěj anglicky...a pak tak nějak naznačil že tam "kde učí nechce jmenovat" nejsou tak pylní jako dříve (ani se mu nedivim když vidim TO co chodí do školy kolem mě)
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    SOCKOVAN
    SOCKOVAN --- ---
    MAD_CADDY: Hehe o cem tam mluvil?
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---

    právě teď:D
    UMA
    UMA --- ---
    GWEEN: me na studijnim rekli, ze je to ciste na me, zda si to necham zapisovat...a to jsem byla v poslednim rocniku pred statnicema...jo a sem dalkar
    AKNINAJ
    AKNINAJ --- ---
    GWEEN: tak to by jich měli vyhodit víc:-)))
    MAMBA_: jako jestli fakt dostal tu podmínku, tak to teda určitě!
    AKNINAJ
    AKNINAJ --- ---
    GWEEN: tak to by jich měli vyhodit víc:-)))
    MAMBA_: jako jestli fakt dostal tu podmínku, tak to teda určitě!
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    No tak Tomko opravdu skončil. Za pořádání zkoušek v hospodě. Udal ho anonym, včera nám to potvrdila Vacínová.
    MAMBA_
    MAMBA_ --- ---
    GWEEN: no to spis za chvili vyhodej Prokupka
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    Prej vyhodili Tomka za sexuální obtěžování, neví o tom někdo něco? Nebo je to nějakej kec.
    PETITLU
    PETITLU --- ---
    AKNINAJ: hm super uroven. No nic ja uz sem to vyresila prostě sem si jí odchytla na cigáru, nezájem, že jde o její volný čas a zjistila, že ma dokonce spatne poznamenanou docházku na papirech oproti podpisum , takže mi zadala jen nejakou práci. Ale pristup se mi teda nelibi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam