• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DECODEKLUJAK - Univerzita Jana Amose Komenského
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    premyslim, ze bych se do vyzkumu mozna ani nepoustela, ze bych jen dala dohromady ty dva zpusoby a napsala zaver abych se dostala k " nebylo prokazano " ? :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MAD_CADDY: diky, ja mam prave externistu a je to vedecky pracovnik, ktery pise nekolik knih rocne a prednasi ruzne po svete. Porad mou praci posouva do hodne vedeckych detailu a velkeho psani. ... taky mam v planu komparaci pristupu lecby autismu....ale vedouci to stale smeruje k svemu nazoru. Ten je hodne odvazny a dost nelibe viden odbournou verejnosti. I kdyz uz se i u nas naslo par zastancu. nerada bych se do toho tematu zamotavala vic nez je treba.

    pokud si tedy napisu

    1/ autismus /obecne/
    2/ soucasna lečba
    3/ nove poznatky
    4/ výzkum / dotaznik rodicum /
    5/výsledky / neplanuju k zadnym dojit, nove metody nejsou znamy vsem, jsou fin. narocne a vetsina lekaru a sdruzeni jde prave tou stavajici cestou
    6/ záver

    je to ok?
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    FOXOVA: mě to celý nadiktoval pan docent:-) - poraď se s vedoucím,někdo ti pomůže někdo to nechá celý na tobě a pak ti to 10krát vrátí...je to osnova jak si představuješ že by byly kapitoly jestli ti to pomůže tak moje byla takle:

    Nástin osnovy:
    1. Osobnost Trumana Capote a jeho cesta k žurnalismu a literatuře
    2. Americký nový žurnalismus (Capote, Mailer, Wolfe)
    3. Skutečná událost (vyvraždění farmářské rodiny 1959), příprava a publikování amerického románu Chladnokrevně
    4. Závěr, bibliografie, přílohy



    Základní věc je, že jí ale nemusíš vůbec dodržet :-) Jinak dopředu říkám že sem měl historicko komperativní metodu - tedy žádnou praktickou část (jen 2. kapitola je vlastně jedna velká komparace)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    mam dotaz, co jste psali na ten formular o zadavni BP do kolonky " nastin osnovy " dik
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    SLOVA: ja byla a mam za jedna, takze kdyz mi das maila,tak ti muzu poslat vypracovany otazky, ktery jsme si vypracovavala podle materialu co kolujou na netu a tak, ale neni tam uplne vsechno - chybi Martin Luther a jeste asi dve otazky
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    MODRAPUSINKA:
    BAARYNKA:
    holky, nebyly jste na te Karkosove nahodou uz? Nemohly byste sdelit, co tak tak plus minus bylo? Ja ji mam individualne na posledni chvili pred koncem zkouskovyho, tak ji musim dat:( Prosim, prosim, podelte se, byla bych vam vic nez vdecna!
    UMA
    UMA --- ---
    EKATERINI: logiky jsem se taky dost bala, nemam na to moc hlavu, ale nakonec za 1
    u me Farkova super, pohoda
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    EKATERINI: pan docent NOvák "nebyl tak přísný" že zkouška u něj byla po Politologii a možná MD nejobávanější za všechny 3 roky. Právě sme si ještě řikali jak jedinej dodržuje věci jako že chce kvádro na zkoušce a tak.
    Logiku a interpretační procesy jsem nepsal:D páč když viděla test kterej sme psali poslední hodinu dala mi za jedna že by to byla ztráta času. No Farková..na tu nemam dobrý vzpomínky. Poprvé jsem zkusil testcentrum-fail podruhé jsem tam šel den po rozchodu po roce s přítelkyní - fail a pak sem tam šel normálně k ní a naštěstí za 2.

    Proč? Hm za a) nejde tam používat styl vypracování kterej používá 80% školy- opsání z taháku.
    za b) u mě kontkrétně...dost často sou tam divně položený otázky a slovíčkaření, nemůžeš se nikoho zeptat a trošku jak tě tlačí čas máš nervy
    c) někomu to prostě nevyhovuje...rači písemnej nebo ustní zkoušení
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    EKATERINI: hmhm...tak ti to řeknu takle HMK do minulého roku učil pan docent Otto Novák ..budiž mu země lehká... kterej jí učil řekl bych aspon pro mě dost zajímavym způsobem. Zkouška byla ústní z dvou částí. - vybrala sis nějakýho žurnalistu a o tom sis musela fakt zjistit prakticky všechno...druhá - cokoliv z jeho asi 40stránkovejch neoficiálních skript.
    Verner ten předmět dostal tenle rok po Novákovi...a i když Vernera celkem uznávám...fakt se mi nelíbilo jak hnusně v souvislosti s timle o něm po jeho smrti mluvil. (A je mi fakt jedno že se nějak moc nemuseli)...takže Verner zrovnatenle předmět bere pro sebe jako takový zadostiučinění a pracuje na nějakejch skriptech k tomu či co. Většinou se na něj odevzdávaj práce, ale jeho testy jsou epický. Zatrhli mu ten z Politický a ekonomický význam komunikace a médií a tak se obávám, že ten masakr udělá vám. Opravdu bych to nepodceňoval.... když dával ten starej test...většina lidí když to dala tak to dala na po 2. spíš po3. s tim že to asi 30lidí nedalo vůbec.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    EKATERINI: na co ho máš?
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    UGLUGF: jj taky si myslim... btw kamarádce práci z Zpravodajství a publicistiky vrátil 11krát, pokaždý si tam něco našel. Jako takle je náročnej...na druhou stranu sme se s nim minule zakecali a byl hodně v pohodě no a ta opička muto ještě zlepšuje:-) btw ten jeho životopis na facebooku je celkem zajímavje:-)
    UGLUGF
    UGLUGF --- ---
    EKATERINI: Nevim no, všichni tvrděj jak je vostrej, ale to mě nijak nepřijde! Náročnej na vědomosti to asi je, ale vzhledem k tomu, že jeho předměty většinou končej jen odevzdáním nikterak dlouhý práce zápočtový práce, tak ani pořádně tu jeho náročnost nemáš možnost zacejtit!:) Jinak je to hodnej chlapík, kterýho bavěj ty svý sbírky a díky svýmu hlasu by mohl z fleku imitovat Donutila!:)
    Z praxe mi přijde, že je vostřejší na holky, kterejm umí i trochu zatopit a třeba dvakrát - třikrát vrátit zápočtovku k přepracování.
    A třeba ze mě mi přijde naopak trošku připosranej, takže na těch třech předmětech na který jsem ho měl mi prošlo téměř všechno!:)
    Kdyby takovejch jako je Verner měl Ujak víc, tak by určitě stoupla jeho hodnota!
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    EKATERINI: Pája Verner je jeden z nejvostřejnších na škole, dost náročnej. Do minulého roku dával zápočet v 6. semestru za test, kterej byl obávanější skoro než státnice. Jelikož na něj přišlo kolem 40stížnosti, upustil od něj. Test sem u něj nezažil ani zkoušení ...jooo a má rád opičky:D
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100001131120277
    UMA
    UMA --- ---
    BAARYNKA: ciste prakticky me ani nepustili ke slovu a rovnou presli k otazkam od oponenta...


    EKATERINI: dost narocnej na vedomosti, jeden z nejprisnejsich na skole
    SARCICA
    SARCICA --- ---
    BAARYNKA: čistě teoreticky si myslim, že by jsme měli mít presentaci, kde opět shrneme o čem jsme to psali, odpovíme na oponentovi otázky + náš konzultant se nás na něco zeptá.... ale nevim... takhle jsme to měli na VOŠ...
    BAARYNKA
    BAARYNKA --- ---
    čistě teoreticky. jak vlastně funguje obhajoba bakalářky?
    SARCICA
    SARCICA --- ---
    Znáte někdo PhDr. ZOUBKA??? Můj oponent...
    PSAJKOU
    PSAJKOU --- ---
    GRUNGE: smk
    FOXOVA: no ja prave ten prvni vikend propasla, tak jsem zjistovala od profesoru co a jak a vsichni mne odkazali na is, kde je to hodne strucne, takze predpokladam, ze jde hodne o samostudium podle literatury, spis nez o vlastni vyklady jako na dennim, ze?
    GRUNGE
    GRUNGE --- ---
    PSAJKOU: obor?
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    PSAJKOU: taky jsem prestupova... chodis do skoly jx za mesic, mesic a pul, sedis tam od 8-20 hod na stridacku s kolegama spis behem prednasek.... mozna pises trochu vic seninarek ale to je vsechno. Jo mas podle me urcite mensi hodinovou dotaci a zadny cviceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam