• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DECODEKLUJAK - Univerzita Jana Amose Komenského
    GRUNGE
    GRUNGE --- ---
    studuje tu někdo nebo studoval obor EHS?
    LODYHA
    LODYHA --- ---
    Ahoj. Přeposílám prosbu od přítelkyně (OFFNYX):

    "Ahoj,
    podařilo se mi prošvihnout první víkend školy na UJAKu (3.ročník,VD, směr B-personální, komb.forma) a ráda bych si ty přednášky poslechla dodatečně (na studijním mi bylo řečeno, že to nelze), ale kdyby tady někdo z Vás byl ze stejnýho oboru a školu začínal později, prosím dejte mi echo o rozvrhu, došla bych se tam na tajňačku kouknout.

    Díky moc Kája."

    Kdyžtak prosím do pošty, děkujeme.
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Jo co se mi na skole libi, ze jsou tolerantnejsi v terminech. To asi jinde takle nejde. ale zas je to vec dohody.....
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    ja teda nevim... nastoupila jsem do skoly se dvema mrnatama, praci po nocich a jako mimoprazska. Prvak me prekvapil, ze to celkem jde bez nakejch vetsich stresu. Tam nas potrapil Dubsky a teorie výchovy. Kazdopadne pohoda, druhak me dostal. Kazdej chtel seminarky na 10 normostran, a co se tyka uceni, tak uz predtim jsem to brala poctive, ale ted jsem musela hodne pridat. Napriklad Ing Hradecky, Novotny, Nytrová... Rekla bych, ze skola pekne pritvrdila. A srovnani s UK a jinymi statnimi skolami je bud na stejne v necem i vyssi urovni. Co jsem tak sondovala, tak takle dlouhe semnarky nikde nechtej, a u nas na specialni pedagogice jsou stejni profesori jako na UK. A ti nam znamky zadarmo nedavaj. Takze nechapu jak si nekdo muze myslet ze se kopem do zadku.
    JOHNY_V
    JOHNY_V --- ---
    GWEEN: hele semnou na magisterskym je capek co k tomu dela UK.. predpokladam ze teda na UK asi bude zalezet na oboru, protoze to co o tom povida by asi nikoho nenamotivovalo.. :-)
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    GWEEN: Fuj, mě.

    MAD_CADDY: Jednou jsem se zmínila o ujaku před slečnou studující UK. Změřila si mne pohrdavým pohledem. No jo, už jsem jí nestihla vysvětlit, že drtivá většina studentů jsou zaměstnaní lidé, kteří by na státní vystudovat nemohli. jednoduše proto, že jaksi není nabídka. Mohla by být, ale na to nejsou prachy. Jinak ostatní reagují celkem normálně. Protože většina ví (viz můj link níže).
    Stějně tak by Roboton mohl být naštvanej i na to, že dnes dostane maturitu každá lopata.
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    EKATERINI: jasně;-) u nás si chce třeba koupit Mgr. diplom jen šestina těch co dělali bc. ....asi se daří špatně a lidi nemaj peníze na kupování diplomů (páč schopnostma a zájmem to určitě nebude)

    Nic ...na takovýho nýmanda nemá cenu reagovat.... řekl bych, že se na státní nedostal a na soukromou nemá peníze..(podle komentářů k ID je asi jasný za co všechny peníze jdou - btw ŽIJEŠ ROBOTONE?..když je teď ta alkoholová aférka)..nebo studuje nějakou pochybnou záležistost stylu FHS a pyšní se tim jak je na UK...

    Co se týče soukromejch škol je UJAK absolutní TOP....a když sem ted slyšel vyprávění ze Suchdola a podobnejch...řekl bych že předčí i monoho státních. - Věci jako když se mě kámoš zeptá "COŽE TY SI K BAKALÁŘCE FAKT ČETL NĚJAKÝ KNÍŽKY? MY TO DĚLÁME CTRL-C CTRL-V A PŘEHODÍME SLOVOSLED"
    a sory...když vidim v metru nápisy stylu "Přemluv kamaráda ke studiu" ?jako WTF??? já myslel že na vejšku chodí ten, co na to má...a nepřemlouvá se na to....nebo už akce dvou škol "k přihlášce nový Ipad zdarma". Nebo http://www.mup.cz/cz/pro-uchazece/bakalarske-studium/medialni-studia.html
    kde maj státnice jen ze dvou předmětů?:D

    Když už jsem se tady rozkecal, chtěl bych se podělit o pro mě potěšující zprávu...pro mě, kterej ty 3roky se fakt snažil, nesral na to a nic nepodcenil...a myslim, že i si toho hodně odnesl. Poslední měsíce když se zmíním o "aféře, která proběhla na UJAK"....všichni kroutěj hlavou a netušej...dokonce i kamarád z mediafaxu....a lidi z novin....prostě se panu Žantovskému povedla jen malá bublina....-naštěstí bulváry Blesk a MF Dnes....asi čtou lidi, kteří pouštěj hned s dalším číslem nabyté "informace" z halvy ven. A jelikož se nějaký velký pochybení nenašlo...už se to dál nerozmazávalo. Na druhou stranu si řikám že to bylo hodně k dobru....škola se začla v některejch věcech snažit...zpřísnily se zkoušky, státnice...páč věděj že kdykoliv komise pmůže přijít..udělalo se audiovisuální studio...atd. Já jsem spokojenej...sem rád že to "halo" opadlo...a zaroven díky tomu se zvedly nároky...i další věci na škole.... - je to můj osobní názor a pohled....ale zajímalo by mě jak reagujou na vás lidi když řeknete kde studujete?
    Respektive Robotonuv názor mě nezajímá páč to bude zase nějakej alkholickej výlev zhrzelého (ne)studenta

    EKATERINI
    EKATERINI --- ---
    ROBOTON: tak....a ještě něco, co někdo neví?
    proto jde u nás v SMK do druháku polovina? protože je to zaplať a my ti to dáme? těžko.....miluji tyhle kecy od lidí, který tam nestudují a jen někde něco slyší...
    HLAVNÍ snad ale je, jak člověk přistupuje ke studiu, pokud tam člověk nejde vyloženě pro titul, tak mu ta škola může hodně dát....jinak tyhle pohádky už známe, zkus něco nového :)) zvláštní je, že kamarádka co studuje tento (podobný) obor na UK, toho umí polovinu co já....:)
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    ROBOTON: Máš pravdu, že u nás v republice daj titul každýmu. I na státních VŠ, a dokonce člověk nemusí nic platit. Zejména různé podivné obory na na filosofických a pedagogických fakultách.
    Mně třeba v poslení době zaujal tenhle článek. http://www.finmag.cz//cs/finmag/kaleidoskop/promocni-projev-na-jaky-vas-dekan-nema-odvahu/
    EKATERINI
    EKATERINI --- ---
    ROBOTON: Trochu trapné a klasické řeči....:))
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    ROBOTON: ZŠ?
    DECODEKL
    DECODEKL --- ---
    JEAH! po roku a ctvrt mam na studijnim KONECNE DIPLOM!! s spravnym jmenem! bomba!! mezi tim mi 3 krat vydali spatnej... fakt dmnce ujak... a ani nemluvim o dalsich vecech, na ktere jsme si stezoval s tim diplomem... kazdopadne to budu bohuzel resit dal, jako stalo me to 150 tacu + knizky.. tak at ten diplom kurva drat alepson nak vypada! :-))
    JOINATAN
    JOINATAN --- ---
    OPLIK11: vim :) SMK1 - verner mezulanik a farkova... Vyhazujou hodne! pred nasi skupinou sla skupina osmi lidi a prosli jen 2!!! a z nasi skupiny 7 lidi prosli 4... takze se boj :)
    GWEEN
    GWEEN --- ---
    FOXOVA: Moggis - dokumenty - opatření rektora k zápisům. Mimořádný zapis je za 100,- a podmíněný zápis je za 5000,-
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    prosim, kde najdu na strankach poplatky spojene se studiem - poplatky za dalsi opravny terminy a pod. Vsude je jen financováni studia. dik
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    Chjoo Hradecky, díky němu žádám o podmínečný zápis... co to presne znamená a co vsechno jeste musim platit?
    OPLIK11
    OPLIK11 --- ---
    nevíte jak to vypadá teď u státnic? jako komise a tak podobně. jestli hodně vyhazují
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    MAD_CADDY: ja vim :))
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    FOXOVA: už fungujou
    MAD_CADDY
    MAD_CADDY --- ---
    JOINATAN: to neví nikdo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam