• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLABOLpartnerský vztah se závislým člověkem
    Bral-a jsem drogy, měl-a jsem partnera jen se stejnou minulostí a ted mám partnera, který nemá zdání o tom co to je být na něčem závislý. Jak spolu vycházíme, jak se cítím, co on na to říká, jestli probíhá předhazování minulosti, schazování sebevědomí....Rady jak na to, jak to zvládnout.......a taky naopak, jak to zvládá člověk, který žije s člověkem, který má za sebou drogovou minulost
    rozbalit záhlaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdyz dalo prodat nejmin za 10 g hacka :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MARTASTEKK: laska je kurva, ale mozna si jeste nepochopila, ze kdo neprestane s fetem do 30ti, neskonci pravdepodobne uz nikdy.
    Ale jo, milujes ho, je desne uzasnej skvelej, ale ver mi, takovy sou i lidi co nesmazej.
    my se zenou akorat kourime travu a uz bych nikdy nechtel mit partnerku co resi i jiny jedy. cesta do hajzlu, protoze drogy proti vztahu vzdycky vyhrajou.

    Ja si vzdycky vzpomenu na Katku, jak ji ten jejich ciganskej pritel z hlavaku v tom dokumentu rika "Ty debilito, ses tak blba, ze sis to decko nechala vzit."
    LALAJ
    LALAJ --- ---
    MARTASTEKK: Mne rozhodne partner jako motivace nefungoval,ale to bylo pred lecbou,po lecbe treba zafunguje,to uz jsem tu sanci nedostala..a to prosel komunitou,kdyz si s nim chodila?
    MARTASTEKK
    MARTASTEKK --- ---
    on už jendou v komunitě byl, celou ji prošel a ukončil, ale s těžkou manipulací a v podstatě mu k ničemu nebyla, na něj to byla komunita moc měkká. Uže jsem mu řekla že si ho k sobě asi nevezmu, ale když přišel s alternativou že pujde na ubytovnu než si něco najde stály mi všechny vlasy na hlavě.. tam se přeci nemuže chytit někoho normálního.. ale jo, s tím distancem to vidím stejně, jestli nebude venku sám fungovat i beze mě tak na něj asi seru, kor když je mi dvacet a potřebovala bych aby pomáhal někdo mě a ne já o osm let staršímu chlapovi..
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MARTASTEKK: Jako do komunity nechce, chraneny bydleni nechce, ale bydlet s tebou mu nevadi. Bere 10 let, pravdepodobne prosel lecebnou uz nekolikrat a neuspesne. At ti dokaze ze to mysli vazne, at te presvedci celym svym bytim ze to tentokrat mysli vazne. Jinak na nej ser bez jakychkoliv vycitek. Porad lepsi kdyz z toho budes ty venku a budes v klidu nez b y jste oba skoncili pod mostem a na jehle. Ostatne jestli se zvladne sam dat do pohody, tak at prijde treba za tri mesice a muzete to probrat.
    MARTASTEKK
    MARTASTEKK --- ---
    já se pořád snažím vžít do jeho situace, když jsem byla v léčbě, taky jsem neměla vůbec nikoho, tak chápu na druhou stranu, že i on je na mě tak upnutý, právě díky tomu je to těžší rozhodování, jeho rodina mluví jen semnou ale s ním ne, tak je to trochu dvojí..
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MARTASTEKK: ale jak říkám nechci soudit, třeba vám to bude klapat třeba ne to nikdo neví
    MARTASTEKK
    MARTASTEKK --- ---
    jj asi máš pravdu...
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MARTASTEKK: no nevím nejsem odborník na problematiku, jen bohužel co mám příklady z okolí tak pokud nechce dotyčný tak to nejde. No tohle mi zavání trochu psychickým vydíráním, ale jak říkám neznám tebe, jeho neznám pozadí takže se mi těžko soudí jako laikovi, je to prostě risk.
    MARTASTEKK
    MARTASTEKK --- ---
    To je to že jediná motivace kterou o má jsem já a to si myslím že nestačí:(
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MARTASTEKK: když někdo sám nechce, tak mu nikdo nepomůže.
    MARTASTEKK
    MARTASTEKK --- ---
    prosím poraďte..

    Za měsíc se mi má vrátit přítel z bohnic, je závislý deset let na opiátech a já teď nevím co dál.. hrozně se toho bojím, mám za sebou taktéž dlouhodobou léčbu a tak nějak funguju.. myslím že se mi to daří, ale bojím se že jakmile ho vezmu k sobě, dostane zase všechno jako na dlani a budem za měsíc hledat léčbu.. nemám na to sílu, ale do komunity už nechce. nechce ani na chráněný bydlení, ale já se bojím že mi zase rozprodá všechno a zkončím stejně jako nedávno, díky jeho fetu na ulici. Mám mu věřit a zkusit to? Jenže nevím jestli bych zvládla to ustát znovu. Ale třeba bude v pohodě a bude to lepší, jen už tomu moc nevěřím..
    DSF
    DSF --- ---
    na charakteru partneru.. nezalezi na drogach ale na zdravem rozumu a charakteru.. podle me jinak si nedovedu vysvetlit proc nam to porad funguje
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nebo ceho?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DSF: charakteru koho? :)
    DSF
    DSF --- ---
    hmm to si zrovna nemyslim asi zalezi predevsim na charakteru nebo ne?
    OPICCA23
    OPICCA23 --- ---
    neda se...mel sem 3 smazky ja osobne taky x let a dycky to krachlo stejne. bud vztah nebo drogy. oboji se neda. dycky to tak dopadne a dycky do toho lidi stejne dou i kdyz to vi...past ?
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    Taky jsem na to tento týden koukal.
    Chtěl bych říct, že 4.11. oslavím čtyři roky bez chlastu.
    Bylo to těžký a složitý, ale pak se mi nakonec povedlo najít způsob, jak začít fungovat.
    JONE
    JONE --- ---
    skoro rok žádný příspěvek.. docela by mne zajímali vaše osudy, jak to s "váma" dopadlo a tak :) ..ikdyž si uvědomuji, že mi do toho vůbec nic není...
    P3CI
    P3CI --- ---
    BLABOL:
    jj, je to tak, ted tkhle po delsi dobe uz je mi to celkem jedno, uz spolu dlouho nejsme, potkal jsem ji jednou a malem sem ji ani nepoznal, strasne zhubla,. Jde videt ze se strasne nici.. ja na tom nastesti jsem dobre,, ztratil jsem simkartu, tkze nemam ani jk si sehnat, coz by asi nebyl problem pokud bych vylozene nezacal shanet, ale tkle je mi dobre:)
    BLABOL
    BLABOL --- ---
    P3CI: To není srabáctví, ale záchrana......Můj osobní názor je, že kdo bral, nemá hledat partnera se stejnou minulostí, ale pokud se tak milujete, bylo by nejelpší, kdybyst si oba dva vyřešili tohle a pak teprve plánovali nějaký vztah...ale je to na dlouho..Ona by mohla být i faj bez toho, ale musí se překonat fáze odvykaní a najet zase do starjch kolejí, což je na hodně dlouho...čas, čas, čas...a nic než čas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam