• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    TURF: umi i duta telesa - esli za dute teleso povazujes treba vazu :-) .

samozrejme neni to dokonaly stroj, je to stroj pro kutily, mame i vyssi verze, ale za tyhle penize, to nema chybu. vyssi verze maji vice tiskovych hlav - ktere umoznuji pouzit plasty, ktere se vymejou a tim ziskas treba pohyblivy nerozebiratelny fungujici mechanizmus.

tady je nejake info primo od vyrobce http://www.bitsfrombytes.com/ , ale dneska uz i my umime na rapmanu vytisknutou v nekolikrate vyssi kvalite - jak jsem psal je to o materialu a o programu
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    TURF: Tak zrovna ta dutá tělesa bych ani tak moc nepotřeboval, to bylo spíš technického rázu, je to určitě zajímavá věc, ale oproti 3D tiskárnám je to příliš hrubé, ale na nějaké prototypy by se to třeba hodilo... cnc taky fajn,a le myslím, že jedna prášková tiskárna v garáži by to všechno smetla :)
    TURF
    TURF --- ---
    SUN_VU_KUNG: nekde jsem videl i tisk uzavrenejch teles, ale nemuzu to najit. takova strucna ukazka tisku z reprapu: http://vimeo.com/5450424
    myslim, ze soucasna verze neni tak vyuzitelna jako praskovy 3d tiskarny, ale zase tiskne 7-10x levnejc a muzes si ji vskutku postavit sam doma :]
    nemel jsem bohuzel moznost si osahat zadny hotovy objekty z reprapu, podle fotek maji daleko vyraznejsi strukturu, nez klasicky 3dprintery. urcite by se to dalo vyuzit i pro nejaky designovy predmety.
    spolu s cncckem spada reprap do kategorie mych vysnenych stroju v garazi :]]
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MYSZO: můžeš o tom poskytnout nějaká technická data? (přiznám se, že jsem líný o tom googlovat). Klasické 3D tiskárny znám, ale tenhle ploterový způsob ne - čím to tiskne? Co je to za substanci, jak je odolná atd... předpokládám, že dutéuzavřené věci to tisknout neumí, takx by mě zajímala ukázka nějakéh detailu...
    TURF
    TURF --- ---
    to mate dobrej byznys ;) http://reprap.org/wiki/Main_Page na ebayi od 450 $
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    neee je to produkt, mame distribuci pro CR, SLO, POL. Prodavame jej i jako stavebnici - takze v podstate by si o to neprisel. 0.185mm zmereno, jinak tvrdi 0.15mm - pry je to hlavne o zvolenem SW. NETFABB ma primo fïrmware pro tuto tiskarnu, takze ta komunikace bude na vyssi urovni. Koncova cena je Cena bez DPH ... 26076 kč . Coz si myslim, ze za tu cenu to nevymyslis, ani nepostavis.
    TURF
    TURF --- ---
    MYSZO: domaci vyroba? uz jsem nad tim kdysi slintal, ze bych si postavil vlastni :] jakou mate nejvyssi uroven detailu a nejtenci vytisknutelnou tloustku?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    SUN_VU_KUNG:
    Vstupem pro tento program může být 3D objekt vytvořený pomocí kteréhokoliv běžného 3D programu.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    hm, taky by mě to zajímalo, protože jsem si před časem chtěl udělat vlastní šachové figurky, a potřeboval bych něco takového, co bych pak použil jako základ pro formu na hliník... předpokládám, že data z nějakého cadu/3D to bere...
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    MACOMIX: umim zapujcit
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    Danton The Clown
    Munny, Fimo, akryl
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    MYSZO: To zni zajimave, myslim ze toho vyuziju
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    MACOMIX: ruzne materialy : ABS, PLA, uPVC, HDPE,LDPE,PP ..
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    MACOMIX: zalezi na tom jake rozmery si predstavujes. 1Kg plastu vychazi v koncove cene cca 1570 s DPH.
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    MYSZO: super :D
    jaky jsou ceny „tisku“?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    Ahoj,
    nevim esli by to tady nekoho zajimalo?
    http://www.youtube.com/watch?v=a24AkLwg92s&feature=related

mame :-)
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    ZELGARIS: muzes to brat jako paatinu, ale ja to beru tak ze je to proste styl malovani malych figurek - dela to trochu realnejsi dojem - doplnuje to stiny ktery se tolik na takhle male veci nevytvori. jasne ze to neni dokonaly, ale je pravda ze na to nahlizim tim pohledem jakym to znam
    http://www.jesseacosta.net/painting/hellknight.htm
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    ZELGARIS: nevadi, kazdymu se to libit nemuze :D Je to prvni pokus (ten uplne prvni nepocitam), priste to snad bude lepsi
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    MACOMIX: In that case, model neni spatny, ten se mi libi docela dost, ale ten coloring vubec ne - nepusobi to na me dojmem umyslne spinavosti, ale spise dojmem "nepovedlo se mi to" :(
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    MACOMIX: povedene
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    ZELGARIS: presne tak :)
    ZELGARIS
    ZELGARIS --- ---
    MACOMIX: To bude asi umysl, ze je to takove "spinave", ze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam