• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    Tvorba plastiky, jako autorského díla, designu či projektu, modely, trojrozměrné realizace. Odborná diskuse nad technickou stránkou tvorby, materiály, postupy, provedení, nástroje atd. Ukázky vlastních prací, případně tipy na zajímavé plastiky a realizace. Skici, návrhy i nehotové projekty.

    Plastikou myslím jakýkoliv trojrozměrný výtvarný objekt, sochu, bustu, masku, abstraktní strukturu, cokoliv, co má působit v prostoru, nebo má nějaký účel - dekorativní, funkční atd. Diskuse by měla přinést prostor pro rozvoj vlastních realizací, jako výměna zkušeností z tvorby a pohledů na plastiku z různých úhlů.
    rozbalit záhlaví
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    R0C3S3K: zkus se zeptat ve skolil kompozit http://www.skolil.cz
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    shanim cirou silikonovou lici hmotu, s primerenou odolnosti v trhu, stredni az mekci tvrdosti, chtel bych odlit knob (madlo) pro zonglerske hracky, formu mam vytistenou na 3d tiskarne, nasel jsem tenhle zroj, ktery by me vyhovoval https://www.silikonysro.cz/cire-lici-materialy/clear-flex ale na prvni test bych klidne zkusil mensi baleni a neco levnejsiho, nemate prosim nekdo nejaky tip?
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    SUN_VU_KUNG: no má radost, že jsme to zvládli, tak teď chce jednorožce o velikosti 1.5 m (výška sedícího), s očima o průměru 15 cm, jsme ve fázi 3D modelu...
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MEJLA77: koukám, že hromada práce :)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    Dcera si ve spolupráci se mnou dnes dokončila po skoro dvou letech plyšáka - rajče Zapomnínek.
    (Začali jsme náčrtem, pak 3D model, pak získání střihu z 3D softu, zvětšení střihu na čtvercové sít - super na procvičení násobilky :), na ušití spolupracovala i manželka, protože umí ovládat šicí stroj - tímto jí děkuji :), vycpáno molitanem tloušťky 1 cm nastříhaným z rolí, oči - zornice a duhovka je jeden objekt vytištěný na 3d tiskárně, na to jsou nalepeny třpytky a zalito do polyesterové pryskyřice od Havel Composites, odlíval jsem do gumových balónků, což nebylo úplně ideální, ale nakonec to není ani tragické.)

    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    R0C3S3K: v poho, tak na tu nabarvenou zapomen :D
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    me se libila bez barvy a na tom ruzovym frote vic;)
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    žížala Kárl dodělaná :)


    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    MATHEZ: skvely! :)
    ten muj je 13 cm na vysku
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    MATHEZ: hezky :) jak je velkej?
    tenhle je jeho zmutovanejsi bracha
    Instagram
    https://www.instagram.com/p/Ba_qcz0hRto/
    MACOMIX
    MACOMIX --- ---
    supersculpey + oko + zuby
    zatim bez barev

    MOUSEK
    MOUSEK --- ---
    Ahojte ... viete mi poradit ako spojit sochársku sádru s Lukoprenom N 1725. ?
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    77WHITE: díky;
    žena odmítá jít pod cenu, ted mame venku jeden letní workshop, malou figurku golema

    V tomto tří až čtyřhodinovém kurzu bude režisérka a autorka uměleckých loutek Ozlem Akin předávat své zkušenosti s tvorbou malé loutky s niťovými klouby. Vyrobíte si vlastního golema, vytvarujete mu hlavu, ruce a nohy a umístíte oči a vyrobíte mu slušivé pantofle a klobouk. Budete používat epoxidovou hlínu, polymerní hlínu, umělou kůži a další. Naučíte se důležité tipy a triky o základech výroby jednoduchých loutek.
    V ceně jsou všechny materiály a nástroje a drobné občerstvení během workshopu; stojí to 2057 včetně dph; platit se dá online kartou nebo hotově v galerii (Gorazdova 9)

    v průběhu týdne bude na facebook.com/arteryprague další workshop, tentokrát na stop-motion loutku;
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATHEZ: To zni dobre, posli pak odkaz :) je to slozity s tou cenou, kolikrat musis nabrat o dost vic lidi nez bys rad jen kvuli tomu ze je lidem lito vyhodit i nekolik litru za denni workshop. Ale zase jestli jdete uz do nejaky vetsi profesionality/ podrobnosti a bude to cileny spis na profiky (nez na casualy jako sem ja), tak ti sou ochotni platit vic.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    77WHITE: diky; připravujeme celou skalu workshopu od kratkych kurzu modelovani postavy a vyrobu male různě animovatelne figurky az po vetsi a "umelectejsi" veci. uz nejakej pátek si to nasobime a secitame abychom se dobrali nejakyho smyslu :))
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATHEZ: To zalezi nakolik si vazis svyho casu, odbornosti a zkusenosti:) cena materialu/energii, dej si treba 300 korun na hodinu a vynasob a secitej:) pak ti z toho vyjde kolik musis mit minimalne lidi, aby se ti to vyplatilo a nestalo to ucastnika pecku. Nevim co chces delat za workshop (jeho uroven/odbornost), ale u normalnich vzdelavacich skoleni si lektori rikaji bezne klido 500-2000 za hodinu a je to legit cena.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    neco z nasi zahradky, ženina tvorba; polymer clay a olejove barvy



    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Mohu ze těch z vás co občas učí zeptat: kolik si účtujete za workshopy?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    a jeste dodam, ze lego je bezva pomocnik, mam toho z detstvi hromadu a priprava bedneni na zaliti at uz sadrou (pokud uz je forma hotova) nebo silikonem je doslova hracka :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    DRRAK: skolil je supr, bereme od nich produkty od ACC, formy pak oblivame sadrou aby drzely tvar..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam