• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    77WHITE: diky; připravujeme celou skalu workshopu od kratkych kurzu modelovani postavy a vyrobu male různě animovatelne figurky az po vetsi a "umelectejsi" veci. uz nejakej pátek si to nasobime a secitame abychom se dobrali nejakyho smyslu :))
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MATHEZ: To zalezi nakolik si vazis svyho casu, odbornosti a zkusenosti:) cena materialu/energii, dej si treba 300 korun na hodinu a vynasob a secitej:) pak ti z toho vyjde kolik musis mit minimalne lidi, aby se ti to vyplatilo a nestalo to ucastnika pecku. Nevim co chces delat za workshop (jeho uroven/odbornost), ale u normalnich vzdelavacich skoleni si lektori rikaji bezne klido 500-2000 za hodinu a je to legit cena.
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    neco z nasi zahradky, ženina tvorba; polymer clay a olejove barvy



    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Mohu ze těch z vás co občas učí zeptat: kolik si účtujete za workshopy?
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    a jeste dodam, ze lego je bezva pomocnik, mam toho z detstvi hromadu a priprava bedneni na zaliti at uz sadrou (pokud uz je forma hotova) nebo silikonem je doslova hracka :)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    DRRAK: skolil je supr, bereme od nich produkty od ACC, formy pak oblivame sadrou aby drzely tvar..
    DRRAK
    DRRAK --- ---
    ROWAN:
    Havel Composites
    http://www.havel-composites.com
    O nás
    http://skolil.cz/

    ale jelikož myslím, že toho nepotřebuješ moc, dá se sehnat i v obchodech pro vodáky jako set na opravu lodí
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    DRRAK: odlévat budu z parafínu. A laminát se shání kde?
    ARAON
    ARAON --- ---
    DRRAK: ROWAN: Ja bych udelal laminatovou skorepinu se silikonovym vnitkem, kteremu bych udelal klice, aby se mi v te laminatove skorepine nemrcasil a dobre sedel. Je to oser, ale dosahnes tim pozadovane pevnosti i presnosti.
    DRRAK
    DRRAK --- ---
    ROWAN: pokud to má tvar, který jde v pohodě vyndat i ze sádry, tak bych asi udělal laminátovou formu, ta vydrží hooodně dlouho. Nevím tedy z čeho budeš odlévat výrobky, ale určitě nepodceň separaci.
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    DRRAK: no, to není úplně to co bych chtěla - ono se mi to při lití potom někdy děformuje (někdy potřebuju manipulovat s formou jěště před zatuhnutím litého materiálu). A tady v tomhle případě jde o konický tvar, který by nebylo problém vyndat ani ze sádrové formy (jen mi sádra přijde málo tvranlivá).
    DRRAK
    DRRAK --- ---
    ROWAN: to není úplně velké ... pokud si okolo modelu postavíš ohrádku a celé to zaliješ, tak ti lukopren postačí, jen musí být dost silný (třeba dva centimetry by už mohly být v pohodě)
    ROWAN
    ROWAN --- ---
    Potřebovala bych poradit - potřebuji vytvořit licí formu pro opakované používání, docela velkou cca prům 10 cm, výška 16 cm, takže pořebuju, aby byla pevná (na malé a různě zprobýbané tvary používám lukopren 1522, ale ten by v takové velikosti nedržel tvar).
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: tak ja děkuji :) co se týče těch lesklých ploch, jestli máš na mysli toho nosorožce, tak ty lesklé plochy to je obyčejný Primer od Tamyie, musel jsem sjednotit barvu do šede, protože jsem na té figurce testoval různé hmoty a tím pádem vypadal jako duha.

    Jinak samozřejmě na vyhlazování používám normálně 3 základní věci, Terpentýn > White Spirit > Líh, přesně v tomto pořadí.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: Pěkný pěkný, mají i výraz, dobrá práce :) Jak jsi uhlazoval ty lesklé a hladké plochy? Nějaké ředidlo + štetec?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    Ahoj kamerídi, tady mám něco z tohoto roku. Většinou je to material beesputty plastic a na dodělávky magicsculpt.

    hellknight | Polaris_M – rajce.net
    http://hellknight.rajce.idnes.cz/Polaris_M/
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    nakonec jsem to strikl nejakym cernym univerzalem jako zaklad a na to ten autosprej, vypada to, ze to drzi;)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    No hlavně aby to na ten epoxid vůbec chytlo. Autolaky jsou dělané na kovové povrchy, případně na plniče a základovky, na které to chytne. Na plastech a pryskyřicích to naopak nedrží a odlupuje se... nevím jak je na tom tvůj epoxid, to chce vyzkoušet na vzorku. Ale obvykle, když se stříká autolakem na plast, tak se plast nejřív upravuje nástřikem primeru, který vytvoří můstek aby autolak chytnul. Pokud tam nemáš nějak extra jemné detaily, tak bych to stříknul plničem, ten chytne na všechno a zaleje případné nedokonalosti a trochu tím začistí povrch do sametova... na to pak chytne každý příslušný autolak.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    R0C3S3K: Zakladovku by to chtelo (taky obyc zakladovku ma auto), pokud nechces aby z toho ta barva sla odloupnout pohledem :))
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    ahoj, mam otazku, je potreba na plastiku z apoxie sculptu (epoxid) aplikovat pred barvenim nejakou zakladovku? mam v planu to nastrikat autosprejem a nechce se mi to delat dvakrat, tak jestli je to nutny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam