• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: jen mě napadl offtopic: když si rodina adoptuje dítě a zároveň má jedno biologické, pokud ty děti nejsou pokrevní bratr a sestra, (1)byl by to incest, kdyby spolu něco měli a (2)takto bych jako sestra bratrovi pomoci mohla s mimčem opravdu (ale jakou by to mělo právní dohru, když by byl biologickým otcem dítěte své - byť nepokrevní - sestry). Jestli je to moc OT, smažte.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: to je ale to, co tu uz padlo.... v tech tahanicich bys pravdepodobne zustala ty a jeho pritel, tvuj bratr by smutne prihlizel. teoreticky bys, pokud by on odesel a dite mu zustalo, musela platit alimenty
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: GARDAVSKY: Ještě k tomu pohledu sestry: když připustím, že bych s přítelem svého bratra splodila dítě, kdo mi zaručí, že ten přítel se s ní nerozejde a tak budu mít ještě tahanice okolo jeho dalších vztahů, atd. Poměrně dost riskantní deal, i když připouštím, že z velké lásky k bratrovi by o takovém kroku třeba některá sestra uvažovala.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: :D))) tak hlavně to foto :)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: ja tim jenom navazuju na moment, kdy gardavsky rekl neco na zpusob ze stat nepotrebujeme a ze si to zaridime vsichni sami a tomu oponuju.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: myslim, ze me obe moje sestry opravdu miluji, ale pokud ted mluvim o te, ktera uz by teoreticky dite mit mohla, nevidim ani ja duvod, proc by se mela promenit na 9 mesicu v hrocha, aby mi mel kdo rikat tati, tak by me taky docela zajimalo, co by na to rekla..... zkusim ji to nevrhnout a prijdu s vysledkem.... teda mohl bych i vyfotit vyraz ji a jejiho frajera....
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: tak ona mozna ta pointa je prave v tom, ze proste bude x alternativ a kazdy si poruznu vybere co pro nej bude vhodne, dostupne... netreba hledat jeden model, to bysme byli zase tam, kde uz jsme byli, nebo jak to rict...
    i kdyz ono v minulosti beztak ty rodiny taky ruzne zily dohromady pomichane...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    GARDAVSKY: me to nepripada desivy ani se mi u toho nekrouti huba. ale premyslim racionalne. jako kdyz ti to vyjde, tak v poradku. potrebujes jenom sehnat ty 3-4 lidi, co to cele podstoupi. pak konci teorie a zacina praxe. je to sice urcita moznost ale neni to moznost, kterou bys mohlu "obycejnou" adopci nahradit prave proto, ze vetsina lidi tuhle moznost se sestrou/ matkou mit nebude (sorry ze to opakuju)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    GARDAVSKY: co se týče toho modelu se sestrou, podívám li se na situaci z jejího pohledu, jaký důvod má sestra toto udělat? Jedině že chce velmi pomoci milovanému bratrovi, jinak důvod nevidím.

Máte to kluci v mnohem komplikovanější.
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    MADRONA: Souhlasim s tebou, zrovna vcera jsem cestou domu potkal par lesbicek - moc jim to sluselo..Tak jsem snil o zalozeni rodiny tohoto typu.. moc by se mi libil model gay+lesba,gay+lesba > vice deti...jsem presvedcen,ze to muze fungovat obdivuhodne stabilnim zpusobem, obzvlast pokud se oba pary znaji delsi dobu a dobre si rozumi.. nadbytek babicek a darku nepovazuji za velky problem,naopak.

ohledne modelu se sestrou.Vsimam si zde jiste tendence neustale obsazovat nejake upjate role. Povazuji to za velmi uskoprse a v pripade, ze zijeme (dejme tomu) muj pritel, jeho sestra,jeji pritel/pritelkyne pohromade a harmonicky, nevdim zde zadny problem, proc by se mel nekdo z rodicu separovat, nebo se nedej boze divat na sve dite s povzdali.. Vim, ze to muze na prvni pohled pusobit ponekud slozite, ale pokud se maj lidi radi a jsou dost ohleduplni a tolerantni, je mozny vsechno.. k teto rodinne variante se priklanim s hlediska toho, ze bych chtel vlastni dite, nejlip geneticky propojene s clovekem, ktereho miluji- coz lze jedine pres sestru dotycneho, nebo matku- (pokud jsou k dispozici)..matka z toho spis vypadava, musela by byt hodne mlada a umim si predstavit, jak se mnohim co tohle ctou najednou krouti huba, ale me to desive nepripada..
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: jako nechci to nikomu brat, ale gay je gay a vychovavat dite se zenou, potazmo dvema... budu rad, kdyz obcas updatnes, jak jim to jde

no anebo tou lzickou:-))
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jenom tak na okraj, darovani vajicka je pro organismus dost mazec, chce to aby darkyne byla stoprocentne zdrava (to co pise na letalu tech reprodukcnich center neni uplne presne :-)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    KATIA: samozřejmě, o tom žádná, ale mluvím o původní domluvě, kdy zodpovědní za dítě jsou primárně jen dva rodiče.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADRONA: imho nemusi byt pravda, samozrejme, ze tam nejakou roli hraje "vlastni" a "novy" rodic, ale to vsechno zalezi na dohode, na konkretnich lidech... nakonec muze "nevlastni" rodic, sehrat mnohem vyznamnejsi roli nez ten puvodni...
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    KATIA: "dva pary spolu vychovovaji deti se principelne nijak nelisi od situace, kterou bezne zazivaji spousty deti z rozvedenych rodin" - chápu, co chceš říct, ale pro mě je rozdíl v tom, že pokud žena s partnerem splodí dítě, pak se rozejdou, stále jsou pouze oni dva ti zodpovědní za dítě. Když si pak najdou partnery, jeden se domlouvá s jedním partnerem a druhý s druhým, ale v zásadě se domlouvají pouze dva.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: moje ex plus její přítelkyně mají onoho gaye jako otce, tzn, že děti budou mít dvě matky a jednoho otce, který bude mít na děti stejné právo, bude si je brát, bude je navštěvovat, atd. Z toho jsem rozvinula to, že pokud by byli dva gayové v páru a oba toužili být otcia seznámili by se s lesbickým párem, mohli by se oba gayové stát biologickými otci a děti by tedy měli dvě matky a dva otce.

Oplodnění není nutné přeci přes sexuální styk. Všechny lesbičky, které znám, byly oplozeny uměle a to tak, že dárce/otec daroval sperma, které pak lékař nebo partnerka zaveli do těla budoucí biologické matky. V zásadě to není zas tak těžké a je to realizovatelné i v domácích podmínkách. Stačí sehnat cévku, která se používá na cévkování dětí (dá se koupit v lékárně), sperma se natáhne do stříkačky, na ti se nasadí tato cévka a potom někdo musí druhý konec cévky zavést budoucí biologické matce asi 1.5 cm do děložního hrdla, v ideálním případě 3 dny před ovulací (ta se dá snadno vypočítat, vypozorovat (např. http://www.fertilityfriend.com/) . Pokud je vpraveno sperma ve správnou dobu přímo cévkou přímo tam, je nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění. Určitě by to šlo i jen stříkačkou bez cévky, ale tam vzniká větší "odpad".
    KATIA
    KATIA --- ---
    DESEO_MORTAL: ja jenom upozornuju na to, ze nejaka ta norma rodiny jako tata mama 2xprarodice neni norma pro velkou cast lidi...
    a btw. treba moji prarodice se o me starali dost, kdyz jsem byla mala... uvadim to ciste jako moznost
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KATIA: to je pravda s temi rozvedenymi rodinami. jedna se ale o krizove reseni, o kterem vime, ze prinasi spoustu komplikaci. tady v tom pripade, co rika madrona se s timto uz musi pocitat a priori. proto je porad vyhodnejsi vyvinout usili o zmenu zakona tak, aby alespon partnerka rodicky mohla dite osvojit.

ale preprarodice bych do toho netahal. ja mel prababicku i pradedu a ti vetsinou do vychovy uz nezasahuji temer vubec
    KATIA
    KATIA --- ---
    MADRONA: jenom uvaha k tomu zapojeni vice lidi - spousta deti dneska vyrusta v rozvedenych rodinach, kde si rodice nasli nove partnery a s nimi do zivota deti prichazeji i dalsi osoby z jejich okruhu.... nemluve o tom, ze treba v nekterych rodinach nemas jenom prarodice ale i pra-prarodice...
    a taky se to musi nejak zvladnout a kazdy si tam najde nejake to svoje misto.
    cili, co chci rict je, ze fakt, ze treba dva pary spolu vychovovaji deti se principelne nijak nelisi od situace, kterou bezne zazivaji spousty deti z rozvedenych rodin.
    neni to jednoduche, je to narocne na dohodu a vstricnost zaangazovanych lidi, ale muze to velmi pekne fungovat ;-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    ted jsem slysel v budapesti docela podobny pribeh. v jednom baru nam kamos vypravel pribeh vedle sedici trojice dvou chlapu, z cehoz jeden byl podstatne mladsi, druhy byl majitelem toho baru a holky, na ktery mi nic neutkvelo v pameti (na prvni pohled velmi ordinerni).oplodnili tu holku spermatem (myslimze toho mldsiho) na lzicce a povedlo se. starsi ze tri partneru ted "ma dite", vsichni zijou na hromadce, on vsechno plati, ale je posuk, tak je spokojenej:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: v cem tedy tvkvi vyhoda reseni "oba gayove oplodni obe zeny" pro ty gaye? ze mohou deti navstevovat? navic biologicky prece nefungujeme "z kazdeho sexu vznikne dite", to by zeny mely vedet predevsim (vim ze to tak neni, pri biologii jsem vzdycky rozumel menstruacnimu cyklu lepe nez moje spoluzacky). ani z tech dvou pokusu to tak nemusi byt. kazdopadne z pohledu "toho gaye" tam nevidim zadnou vyhodu (leda ze jsem opakovane musel mit sex se zenou... neeee).

pokud bude tvoje dite znat biologickeho otce (treba zenateho kamarada s rodinou), plynou z toho urcite naroky, ktere ma dite vuci otci ze zakona. pokud se dohodnes, ze je narokovat nebudete, poskozujes tim vlastni dite, pokud je narokovat budete, poskozuje tim kamos vlastni rodinu

kazdopadne se hrozne divim, ze ty lesby verily nejakymu gayi na inzerat a on jim... preci jenom dat nekomu vlastni dite k vychove, prestoze ho budu navstevovat, je risk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam