• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GARDAVSKYVýchova dětí výjimečnými lidmi
    Nikdy nezapominejte na slavu lidske prirozenosti. Jsme nejvyssi Buh, jaky kdy byl a jaky kdy bude. Kristove a budhove jsou jenom vlny na tomto nekonecnem oceane, ktery jest Ja Svami Vivekananda
    rozbalit záhlaví
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    KAWALSKI: ad učitelé: Člověk v tísni připravil vzdělávací program pro učitele zvaný Varianty. Zabývá se tzv. interkulturním vzděláváním a materiály obsahují i kapitolu o homosexualitě. Varianty jsou dostupné pro všechny žš a šš učitele, ale ne povinné a zároveň nezaručují, že se učitel při seznámení s tímto dílkem stane interkulturně smíšlející a potažmo chápavý a podporující diversitu.

Podle mého názoru by bylo zajímavé, kdyby nějaké o.s. přišlo s aktivitou, kdy by připravili učební materiály, na základě kterých by děti i učitelé mohli záskat informace o homopsexualitě/GLBT přímo od těchto lidí. Dovedu si představit e-learning obsahující videa, texty, fotky, diskuzi a já nevím co. Ale to by se musela vyprofilovat partička, která na to má energii a mozek, popřípadě vzdělání. A to v dnešní komerci asi moc nefičí.

Nebo je tu snad někdo dostatečně nasrán, že by měl i náladu konstruktivně něco takového pořešit? Věnovat stovky hodin práce neziskovému projektu? Ha?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    DESEO_MORTAL: tak osveta je potrebna v kazdem pripade, melo by se podle mne zacit uz na zakladkach, ale znas ucitele :( a mozna se o nas/vas nevi proto, ze se moc neukazujeme/te, protoze se bojime/te... ja ziji, jako bych byl uplne normalni a holt bud to svet prijme nebo ne, ale uznavam, jsem mensina v mensine, gayu a lesbicke je mnohem vice, kdyby se tolik nebali a rikali pekne nahlas, ceho je treba, ono by to casem prislo ;-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KAWALSKI: noja takovej svazek nepropaguju tak nevim, myslim si, ze by to melo byt universalne predstanoveny zakonem a doreseny treba smlouvou mezi vsemi partnery, ale co na to tvurce?

jo, ok, tohle se deje, ale kolik z tech stejnopohlavnich paru a/ jsou gayove (povetsinou asi lesby) a b/ o tom otevrene mluvi tak, aby se stalo to, o cem jsem tu mluvil a spolecnost citila, ze to je otazka k reseni. myslim, ze do ted si vetsina lidi mysli, ze zadni homousi deti nemaji, nebo, jako moje byvala sefka, kteoru jsem vyvedl z omylu, ze registrovany partnerstvi nam dava moznost adopce (kdyz se dozvedela, ze ne, tak, prestoze hrozne konzervativni holka, rekla, ze bez toho to prece nedava skoro zadnej smysl. podle toho si myslim, ze je treba udelat jakousi osvetu/ kampan, dal se prat, protze lidi, kteri by podporili, prestoze se ted tou otakou nezbyvaji, by mozna bylo dost)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    kluci, pokud to budete brat tka, ze tohle a tohle se deje a je potreba udelat zakony, nedojdeme v tomto state podle mne bohuzel nikam :( kolik let ci spise desetileti se deje to, ze stejnopohlavni pary vychovavaji deti? kolik desetileti spolu ziji a chteji se vzit? a zakony stejne porad nikde :(

btw, jak hodlate osetrit pravni veci ohledne tohoto 4-svazku a ditete? bude nejaka smlouva, ktera stanovi pravidla predem? treba jako ja trvam na predmanzelske smlouve, ve ktere bude presne urceno, komu, kdy a jakym zpusobem se budou sverovat deti pri pripadnem rozchodu/rozvodu a podobne ;-) mate take neco takoveho?
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    GARDAVSKY: rozumim, co tim myslis... ale prakticky tim jenom delas ustupek zakonum a to jeste takovy, ktery muze celemu souziti i detem hodne uskodit.
    kdyz dam po srovnani priklad, tak souziti na hromadce ti sice dava urcita prava, ale bohuzel jenom zlomek toho, co by ti dalo uzavreni snatku. to se samozrejme ukaze nejvic ve vyhrocenych situacich, se kterymi ty jako mlady idealista (ja jsem taky jeden) nepocitas. bohuzel cekame, ze ta druha strana do toho jde se stejnym ocekavanim a ze kdyz jeden k druhemu budeme fer a podobne. pak vidime, jak se to snadno zvrtne. ctverici se takova moznost jen nasobi. ne ctyrikrat, ale nejmene dvanactnackrat, protoze tolik tam podle me existuje praktickych vztahu.

kolikrat se nam neco podobnyho deje i s prateli, zejo. prestoze kazdy mame kazdeho z nich rad, cim vetsi skupina pratel, tim min staci...

kazdopadne to je zajimavej postup. udelat si to nejak po svem a pak rict zakonodarcum: tohle se deje a deje se to tak casto, ze s tim musite neco delat. s reg. par. to taky tak bylo. tolik homoparu zilo spolu a bylo potreba to nejak (porad to slovo pouzivam) osetrit. tyhle pary taky casto dost spatne koncily proto, ze pri rozpadu nebyl zadny zakon, ktery by predesel ujmam. v tom paru nad tim jeste muzes mavnout rukou, ale v tomhle pripade uz mluvime o detech.

samozrejme zakony nejsou vsemocny a casto pri rozvodu a handrkovani o deti nepomuzou, ale alespon daji nejaky ramec, ve kterym se pak lze pohybovat
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: no ja ti s tema zakonama nevim.. ale jo..mas pravdu..nechci bejt nejakej prdlej anarchista a bojovat proti systemu jako s vetrnymi mlyny. Ja ti nevim..nejak se mi ale nechce se nekde prosazovat a doprosovat se.. Taky to nic moc nezmeni. Ale kdyz si to udelame proste po svem, bude nas hodne, nakonec ze zakony prizpusobi nam..
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    DESEO_MORTAL: ale jo, ja ot uvadim jako priklad, proc neodsuzovat ani jednu formu souziti ;-) v podstate, me je jedno, jestli mam v posteli muze nebo zenu, oboji am neco do sebe, takhle mam oboji tak nejak v jednom, jen ta dusem usi byt zenska, proste se do muze nedokazi zamilovat... takze zit mohu s kymkoli, milovat mohu jen zenu, jedno v jakem tele, ale kazdopadne pro me model 1+1 je porad prioritou, s tim, ze sirsi rodina muze byt jakkoli velka ;-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KAWALSKI: to asi nikdo nemuze pochopit, proc se gayove separujou od zen... ale tenhle modylek uz par lidi zkouselo, ne? kdyz mam frajera, tak s nim chci byt, probouzet se a usinat a ne vedle zeny (puvodne jsem chtel napsat par privlastku, ale vsechny byly nevhodne). je to asi jako by se tebe nekdo zeptal, proc jsi svou situaci neresil tim, ze by sis nasel zzenstileho muze a sam nosil pansky obleceni. tyhle veci se jen tak nafakeovat neda. nechtel bych zit ani s lesbou, ani s heterackou ani s heterakem
    GARDAVSKY: jako ve me se to hnulo uz davno. jsem presvedsenej, ze vsechno musi byt osetreno zakonem. heterosexualni i homosexualni rodicovstvi. teorie o mnohorodicovstvi podle me take. navic prave tahle teorie je tu zejmena proto, ze homosexualni rodicovstvi v zekonech neni osetreno. proc nejit rovnou k veci? proc vsechno obchazet?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: ale to nao, ja chapu a souhlasim, ze lepsi mit ctyri rodice, nez zadneho ;-) nenapadam, jen rikam, ze nemmuzes rict, ze lesby jsou prdle, protoze se separuji, ony si to proste udelaly, jak chtely, stejen jako ty si to udelas po svem ;-) bude to slozitejsi, nez u dvou rodicu, ale zvladnout se to da ;-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: :-/ ale to je cizi zenska..s pritelem nema nic spolecneho. leda by mela dite i s nim.. separovani gayu od zesnskejch je stejne na hovno jako naopak..Ze si ty neumis predstavit vychovu ve ctyrech je spis vec osobniho pohledu..probiral jsem to s moji mati..Rekla,ze je jedno, jestli dite vychovava 1 nebo 4 rodice, potrebuje hlavne lasku..A tohle cele forum pry vubec nepotrebuje cist, nezalezi totiz vubec na konstalaci rodicu, at uz je jaka chce.. S ni uplne souhlasim.. Forum jsem ale zalozil pro podporu a pomoc vsem takovym rodinam.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    GARDAVSKY: a neprijde ti prdle, kdyz se gayove separuji od zen? proc si proste gay nenajde tolerantni manzelku a nema k tomu milence? s manzelkou bude mit deti a milenec bude strejda ;-) lesba si jen vrzne s muzem a ma dite... a takhle muzeme pokracovat dal ;-) chapu, kdyz dve zeny chteji mit dite jen spolu, chapu, kdyz dva muzi chteji mit dite jen spolu, je to prirozene, ze lide chteji vychovavat potomka jako par, bez pritomnosti dalsich lidi, co si na dite delaji pravo ;-) ja sam si proste nedovedu predstavit situaci, kdy bych jako lesba mel vychovavat dite s pritelkyni a dalsimi dvemi muzi, to si radeji najdu vhodneho otce svych deti, podepisi s nim smlouvu o tom, ze na dite nebude mit zadna prava a ja nebudu uplatnovat zadne povinnosti typu alimentu a proste s nim mam styk, dokud neotehotnim ;-) kazdy je jiny a kazdy si to dela jinak ;-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    KAWALSKI: ooo.. tahle geneticka rozprava je vic nez jen zajimava.. ale kdyz mi muj propocenej frajer bude pekelne vonet,akorat se naseru,ze s nim nemuzu mit potomka..zkusim cuchnout k mati nebo segre:-) A k tem australskym lezbam..ty jo..jsou pekne prdly..vidim v tom velkou idiocii separovat se od muzu. Zde by mel prave z techto duvodu fungovat model 4 rodicu..kdyby se kazdej z tech lezbo paru domluvil s gay parem, je po starostech..nejlepe,kdyby se jeste vzajemne ocuchali:-)
    GARDAVSKY
    GARDAVSKY --- ---
    DESEO_MORTAL: jsem rad,ze se to v tobe konecne hnulo! Je treba se zasadit o sva prava a bez doprosovani jit primo do cile..juchuuu:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KAWALSKI: jojojo, s tim potem to znam:-)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    DESEO_MORTAL: no s imunitou je to asi takhle: kazdemu pracuje trochu jinak a kazdy mame imunitni system trochu jiny. dyz si najdes partnerku, ktera bude mit stejny typ, tak vase deti budou mit to same a tudiz nebudou mit tak velikou sanci jako deti rodicu s odlisnym imunitnim systemem....s odlisnou genetickou vybavou... proto clovek, ktery ti voni ( ne parfem, ale jeho pot ), te pritahuje na bazi feromonu, protoze ma hodne odlisny geneticky kod a imunitni system od toho tveho, takze vase deti budou zivotaschopnejsi ;-) kdyz te clvoek vuni nepritahuje, ma podobny gen.kod jako ty.... v prirode jde o to, pomichat co nejvice geny, aby potomci prezili, ne nadarmo misenci ( treba cernoch a beloch ) maji lepsi imunitu, nejsou otlik nemocni, maji obecne vyssi inteligenci a tak ;-)
    pro spredstavu: pes-voříšek je obecne zdravejsi a chytrejsi, nez čistokrevný pes ;-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    KAWALSKI: to urcite... kazdopadne to nevylucuje, ze dite prozije stastny a spokojeny zivot, zejo:-) podle toho, co jsem slysel ale to, ze rodice jsou pribuzni neznamena, ze se jim narodi dite s postizenim... nevim nic o imunite ale s tou genetickou rozmanitosti to je pravda. pricemz ne vsichni si hledaji partnery podle genu takze neni vylouceno ani to, ze dite dvou pribuznych si najde pekny protejsek
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    DESEO_MORTAL: add dotaz ohledne deformaci pri pribuzenskem krizeni : je to odkazane, ale nejde ani tak o deformace jako takove, ale o prenos dedicnych chorob, nizsi imunitni system a podobne postupy pri ochrane tela pred nevitanymi utocniky z vnejsku, nehlede na nizkou genetickou rozmanitost a tudiz neperspektivni jedince, co se preziti tyce ;-)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    DESEO_MORTAL: ot ne, pokud tu padla varianta zapojení sestry do plození potomka. Šlo mi o to, že takhle by to teoreticky šlo taky, ale zvažovala jsem "legální" stránku věci...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    Tak se stane, že má hned třicet dětí různých žen jednoho otce. Pokud ovšem dotyčná dítka svého biologického tátu nepoznají, hrozí, že si náhodně mohou v budoucnosti začít něco se svým nevlastním sourozencem.

deformace kvuli pribuzenstvi rodicu se snad jenom predpokladaji, ale nejsou dokazane, nebo uz zase jo?
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    MADRONA: myslim, ze by to oplodneni mohli brat jako dukaz souloze, ktera neprobehla a muselo by se hodne vysvetlovst... ale to uz je ot ne?
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LURA: dokonala ukazka toho, jak bulvarni tisk udela z nedulezite udalosti treti svetovou :lol. jaka je asi sance, ze deti techto lesbicek se mezi sebou budou mnozit? no? kolik asi tech deti bude a kolik je lidi celkove ve meste? pochybuji, ze by v budoucnu byl vic jak jeden pripad a i to jen s nizkou pravdepodobnosti ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam