• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    BIOBOID: My krmíme K9 a masem (krůtí, druběží sem tam játra) a zeleninu či těstoviny (jak kdy)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BIOBOID: Já krmím Orijen Adult (což je v podstatě taky zátěžovka)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Já osobně doporučuji pro ty "psychopaty" (do těch 3-4) vysokozátěžové...
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Jaké používáte kdo krmivo? :)) (tedy granule)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    napiste mi pls do posty kdo chce spoluspravcovstvi..je potreba udelat nastenku odkazy atd.
    BOYLER
    BOYLER --- ---
    FUTURAMA: super pes na cviczeni, co ma dost tvrdohlavou naturu
    BIOBOID: SOUHLAS
    KONIK
    KONIK --- ---
    BIOBOID: souhlasim.. pak uz jde vse lehce :-)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Já bych to neřešil... Vyžly jsou lehce cvičitelné, formou odměn... Dle mého, je jeden nejdůležitější příkaz - aby na zavolání pokaždé přišel - pokaždé - ikdyby kolem něj proběhlo 1000 zajíců a 1000 srnek... Musí prostě na první zavolání hned přijít...
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    NOITA: díky za tip
    NOITA
    NOITA --- ---
    MADRONA: dobrá kuchařka je Appleby D.: Aby psi nezlobili V obchodech je vyprodaná, ale v knihovně by se možná dala sehnat.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    Chtěla bych si přečíst něco, z čeho jde krok za krokem pochopit, jak přesně by člověk měl psa vychovávat. Můžete mi něco doporučit? Díky.
    NOITA
    NOITA --- ---
    PTACOPYSK: :-)) hehe dobré video. Pokud škube dlouhodobě a pravidelně, odchází páteř i psovodovi. Navíc ji vlastně zatěžuješ jednostranně, protože máš psa na levé straně. Velké procento pejskařů profíků má problémy s páteří, jak soudím s rozhovorů s nimi. Když jsem přestala škubání používat, přestala jsem mít tolik problémů. Občas, po celodenním cvičení v zimě stejně zatuhnu s hlavou na levou stranu:-))
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    NOITA: že to nebude moc zdravý pro psa (hlavně dlouhodobě), to bych ještě pochopila, ale i pro psovoda? teda pokud to není vyloženě takhle: takhle, to pak ano :)
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    to věřím, hlavně to beru tak jak by to bylo příjemné třeba i mě...jako osobně dávám přednost nenásilné formě výcviku kdy ho teda lákám na pamlsky, balónek (pro ten by skočil snad i pod vlak) a jiné na co zrovna příjdem. Třeba při aportování hraček je furt překusoval a jednou jsem kopla kokosový ořech a aport ukázkový. Takže místo žvýkacích věcí rovnou čínku....se prostě učím no:-).
    NOITA
    NOITA --- ---
    PYTHIA: ono to škubání má hlavně špatný vliv na páteř (jak psovoda tak psa), způsobuje srůsty na obratlích a pohmožděniny. Ale na většině cvičáků se stále používá.
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    NOITA: ještě dodatek, chodila jsem na cvičák kde teda hojně podporovali německé ovčáky, takže na každé plemeno pak šli jak na NO, taky už tam nechodím a psa si cvičím podle sebe za pomocí pamlsků či balónků. Tam třeba říkali, že pozornost u psa vyvolám tak, že mu škubnu vodítkem a jak se podívá tak mu mám dat odměnu...což mi přišlo třeba jako špatná rada....představa, že bych s ním furt škubala, aby na mě koukal a pak mu dala pamlsek...já to dělám teda za pamlsek...vesmu salám a kouká na mě furt, jen občas upravím krok nebo aby neposkakoval.
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    No když začíná člověk se psem a dělá u toho chyby je jasné, že bere každou radu, kterou mu dá někdo kdo se výcvikem psů zabývá. Neměla jsem důvod mu říct, že je to stará metoda, protože jsem byla ráda, že nějaká metoda je. V zoufalství se snaží člověk zkusit všechno a tohle hodně pomohlo. Teď jsme už ve fázi kdy si toho psa v klidu očuchá a když si třeba nesednou tak teprve vyjede. Samozřejmě, že ho hodně slovně povzbuzuji v tom, že ten druhý pes je velký kámoš a nic mu vlastně nehodlá dělat, ale myslím, že ten zákrok byl asi nutností, aspoň mi to každý říká.
    Ale děkuju za další info, chybama se člověk učí.
    NOITA
    NOITA --- ---
    PYTHIA: uf no tahle cenná rada může mít za následek to, že si tvůj pes nespojí trest (ostatně dost brutální a zastaralý) s chováním (vyjížděním po psech), ale v mozku se mu vytvoří spojení pes - průser, takže bude mít klasicky podmíněnou emocionální reakci na přítomnost psa. Já bych naopak velmi hojně jak slovně tak odměnami posilovala veškeré přátelské kontakty s ostatními psy a naučila ho "soky" ignorovat. V přítomnosti takových psů, bych po něm chtěla, aby se díval na mně a hojně bych jej za to odměňovala a naučila bych ho snést od takových psů očuchání. Pokud by na něj někdo machroval, velerychle bych ho vymanévrovala z takové situace. Každopádně bych počkala a neřešila to kastrací.
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    No jsou mu dva roky...a je pravda, že si říkám, že bych ještě počkala, protože přeci jenom ohaři dospívají později, aspoň mi to tak připadne. No začalo to tím, že mi ho v 9 měsících pokousal německý ovčák a já to nijak moc neřešila, přišla jsem na cvičák a ono ouvej, pes vyjížděl jak po feně tak po psovi...ještě ani nezjistil jaké pohlaví a už vyjížděl. Dostala jsem cenou radu, složit ho a přiškrtit mu obojek, chvilku počkat a jak pochopí, že velím já a tohle se opravdu nedělá vstat a klidně cvičit dál. Od té doby mám vcelku klid, ale pokud jsem na procházce s jiným psem nebo na cvičáku pořád nemám ještě tu jistotu a tak nosí náhubek. Nicméně se lepšíme a vím, že je to moje chyba nikoliv jeho.
    NOITA
    NOITA --- ---
    PYTHIA: jak je starý? Kastrace má vliv na impulzivitu (souvisí totiž s testosteronem), psi pak přestanou řešit blbosti a jsou víc cool:-) Potvrzeno na mém domácím vzorku. Pokud je to ale puberťák, je teď na vrcholu testosteronovoé křivky, která v dospělosti (mezi 22 měsícem a 3 lety) začne zase klesat a pes se sám uklidní. Je to ovšem problém poměrně dobře řešitelný výchovou a dobrým managementem - zabránit psovi v opakování chování (tzn. nedovolit, aby se dostal do rvaček), zastavit psa povelem v okamžiku, kdy projeví první známky přílišného vzrušení, dobře pracovat s vodítkem a okamžitě ukončit interakci při prních projevech machrování.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam