• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    ALIENABLE: :D:D
    Když byl malej, tak sem si přála, aby to tak ještě dlouho zůstalo.
    A od toho 3/4 roku se růst a váha zbrzdili.
    Než se nažere vypadá, jak z Dachau. Ale pozor jídlo má dražší než my s přítelem za měsíc:-))) Ted máme kanadský granule Orijen 70%masa z divočáků, jehňat a bizonů.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    FUTURAMA: přesně jsme se tomu s přítelem museli strašně smát, když jsme viděli fotku Hanuschčinýho samce (mimochodem, fakt krásnej)... a pak jsme upřeli pohled na to naše tříletý párátko, který má taky jenom 24 kilo :D
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    HANUSCHA: kolik váží?
    Ten náš furt 23kg a to mu je přes rok a půl.
    On je prostě fenčí typ(nám řekla chovatelka), proti tvému je furt jako malé vychrtlé štěňátko:-)
    B01D
    B01D --- ---
    HANUSCHA: Krasaveček. Jak pyšně sedí :D
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    to je můj krasavec:)

HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    no tak já se hlásím taky do klubu:)jsem ostuda že sem si tuhle diskusi nebookla už dřív.....mám MOKa 4 letýho
    DOTY
    DOTY --- ---
    MAIKOR: Aby nedoslo k omylu. My nemame ohare, ale AK ( http://www.brakemon.cz ). Vetsiho psa si zatim nemuzeme dovolit. Dva kokri staci. :)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MAIKOR: Proto mám hruboststého :) je to srst i pro každé počasí, dlouhosrstým je v létě vedro a přinesou na sobě půlku lesa domů, krátkosrstí se v zimě klepou zimou, navíc hrubá srst je nenáročná na údržbu
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    MAIKOR: s tou srstí si vždycky řikám - zlatý vyčesávání. Bylo super nemít jí zabodanou ve všech věcech :)))
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    DOTY: má to výhody i nevýhody. Krátká se zapichuje do koberců a dlouhá se musí vyčesávat. Ani jedno není ideální :)
    DOTY
    DOTY --- ---
    MAIKOR: Jasne, kratka srst je vyhodou. Nebudete muset vycesavat bo@dely po kazde prochazce lesem. My vycesavame a vycesavame a ...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MAIKOR: můžeš na jakoukoli výstavu, ale na těch klubových bývá přihlášených psů zdaleka nejvíc, nemá cenu jet na výstavu kde se bude vystavovat pět psů, ale seznam přihlášených psů je vždycky na internetu na jednotlivých stránkách výstav ... dost pejsků bývá i na výstavě speciální, mezinárodní
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    DOTY: je moc hezká, ale upřednostňujeme krátkou srst. Výběr plemene jsme už dost dlouho s mužem diskutovali a vizsla je definitivní rozhodnutí :-) Vyhovuje nám ve všech směrech. Povaha, vzhled, velikost, akčnost. Je to přesně pes pro nás :)
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    výstavu určitě navštívím a poptám se. Jenom škoda, že těch klubových moc není.
    DOTY
    DOTY --- ---
    MAIKOR: Co takhle stene jineho ohare? Nechcete treba VOD? http://www.haryetonyx.cz/
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    Jinak je pravda, že štěňata, která se narodí už s vylučující vadou z chovu není tolik (vady jako např. chybějící zub se objeví až později), ale můžeš si vybrat třeba štěně, které má např. bílé tlapky nebo bílý odznak větší než 5cm apod. (ale aby ti to pak nebylo v budoucnu líto kdyby sis to s tím chovem rozmyslela). Pak je taky dobré se s chovatelem domluvit, jestli se bude kupírovat ocas (někdo to dělá, někdo ne), pokud budeš mít zamluvené štěně už při jeho narození.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MAIKOR: o těch alergiích nejsem úplně obeznámená, resp. jsem o tom neslyšela, ale zkusila bych se poptat na nějaké výstavě zkušeného chovatele, někoho kdo tam bude vystavovat víc pejsků atd., nebo kontaktovat poradce chovu (taky na tom webu) - ten by určitě doporučil i konkrétní chovatelské stanice ... Na ohar.cz bývalo i diskuzní forum, ale bohužel ho zrušili. To video je moc pěkný :)) můj fousek je podobný, ačkoli fouscí bývají jinak klidnější ...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    PTACOPYSK: jj, už jsem to objevila :-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    MAIKOR: http://www.ohar.cz - nejvíc info asi zde, ale není to jen pro MOK, ale i další plemena, mají společný chovatelský klub
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    klubové akce jsem už našla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam