• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    B01D:
    krásnej:)
    B01D
    B01D --- ---
    Fotka našeho tříletého koledníka 2i - image hosting zdarma
    REMULADA
    REMULADA --- ---
    nemate nekdo dobry zkusenosti s nejakym cvicakem pro lovecky psy?? jen v Praze
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    Všem, co se zajímají o závody se psím spřežením. Na bývalém Zvířetníku najdete výborné články a případně i kontakt na lidičky kteří s MKO jezdí. Něco málo zde

http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-cakov-jarni-zavody-0bm-/p_zviretnik.asp?c=A091105_214713_p_zviretnik_dru
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-cakov-podzimni-hlaseni-a-pozvanka-na-jarni-zavody-pdg-/p_zviretnik.asp?c=A090305_105143_p_zviretnik_dru
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-cakovsko-novodvorsky-okruh-jaro-2008-d9y-/p_zviretnik.asp?c=A080827_142036_p_zviretnik_dru
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/psi-jak-utikaji-madari-aneb-cakov-2007-dun-/p_zviretnik.asp?c=A080102_172516_p_zviretnik_dru

http://naszviretnik.net/2010/05/13/psi-jarni-radikov-nastupce-cakova/

Sama nejezdím, jen jsem si vybavila že na Zvířetníku se o tom mluvilo :) BTW jedna paní tam píše skvěle a vtipně o svém MOK, kterému říká Ešus nebo náčelník zrzavá huba. Stojí to za přečtení.

HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    MILANLXR: tak co jsem našla tak kolem 8-10km závod.celkem blbý,že se nedá na googlu nic o délkách závodů vyhledat anbo neumim hledat:)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    HANUSCHA: to nevim-skus to tady http://www.canicross.cz/
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    MILANLXR: nevíš ,ak dlouhý bývaj ty tratě?páč pes se třeba 10 km řítit může,ale pak na něj padne únava,zahltí se mu svaly mléčnou a hodně zpomalí,což je asi nežádoucí:)
    MILANLXR
    MILANLXR --- ---
    HANUSCHA: zkusenostis tim nemam ale taky se na to chystam..uz jsem takhle snim asi trikrat jel a slo to.
    Videl jsem videa kde chlapek na trojkolce tahnutej dvouma ohařema mel co delat aby to zvladal jak ho tahly:)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    zkoušel jste někdo bikejoring?trochu o tom uvažuju,ale nevim, jestli to pes dá, přeci jen se řítit v plnym tempu delší dobu mu nedělá dobře. u kola 40km dá,ale to je dle jeho možností.
    máte s tim zkušenosti?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALIENABLE: budto prostornejsi mrazak, nebo spolecny objednavky s lidma z okoli, nebo v dnesni dobe ma uz spousta zverimexu v sortimentu i mrazeny krmny maso. Cesty jsem vicemene driv resila granulema, u psa si to muzu dovolit porad, ale cuba mi zrovna ted o vikendu druhej den na granulich zvracela stavy (drive na granclich dost castej vyjev, at uz jakakoli znacka), takze jsem se rozhodla, ze si navarim dycky rejzi se zeleninou, zakrabicuju, pripadne zamrazim a k tomu kvalitni konzervu. Po tom problemy nema.
    Jinak se priblizne kazdej den vejdu na jednoho psa max do 15kc na porci:) Vyborny na tom je, ze jim to muzu presne prizpusobit dle jejich potreb - Balous byl taky vyhublej, dostava proto vic masa a tucnyho, cubu naopak musim trochu drzet dole, takze ta ma o neco vic zeleniny a dietnejsiho masa. Maj nadherny zuby, nemaj zazivaci potize a miska je kazdej den vymetena:)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    ALIENABLE: naštěstí atos na průjmy netrpí

objednávám z www.happydog.cz
    brávala jsem 2 pytle,ale teď je doprava zdarma i za 1,což je fajn a hlavně nemám problém s uloženim doma.ono nacpat do malýho bytu 20 kg pytel navíc je poznat:)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    MATHEA: to zní fakt suprově :) akorát předpokládám, že člověk musí bejt vybavenej prostornym mrazákem, co. A ještě poslední dotaz, co při cestování? To se asi dá vyřešit nárazově granulema ne? I když právě rychlý přechody by snášel dost špatně...

HANUSCHA: já když přilepšim, tak to odnese slušnym průjmem :( a kde objednáváš?
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    ALIENABLE: aha tak to neni až tak prcek:)já jsem tu nižší řadu nezkoušela....co krmim tu raceku tak se bojim jít níž...ještě jsme dávali acana sport a agility a taky dobrý,sice tuk myslim o procento nebo dvě níž a myslim že i bílkovina,ale neztratil na váze nic.ted máme zase HD race.občas přilepšíme nějakym masíkem případně prasečí nožkou,hlavně teda pokud je po výkonu(výlet,kolo apod)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALIENABLE: dle druhu masa a dle pouzivanejch doplnku.. kazdopadne o dost levneji nez superpremiovy granule. Maso beru z vetamix.cz, pokud bys brala u rezniak, tak se samozrejme cenove vysplhas zas nekam jinam. CO sem to kdysi tak nejak nahrubo pocitala, tak me to vyslo myslim cca 800-900/mesicne 2x 30kg psi. Kdyz mam min penez, beru levnejsi maso, kdyz je to ok, beru i neco drazsiho.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    MATHEA: a jak to vychází finančně (měsíčně)?

HANUSCHA: v srpnu mu budou 4, takže štěne to už rozhodně neni :) my máme Happy dog Profi-line High energy 30/20, možná vyzkoušíme ten váš...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALIENABLE: vecer vyndas maso z mrazaku, do rana/vecera (dle poctu krmnejch davek, ja davam rano jen lehkou snidani - zeleninu, kousek rohliku atp.) a pak dle toho, co si vytahla - ke kureti nedavam nic dalsiho, jen ho rozpulim a serviruju. K drstkam tez nedavam zadny dalsi veci. Do mletyho namixuju zeleninu (otazka jestli 5-8?minutek), zamatlam, pridam nejaky dalsi picicmundy a podavam.. jako fatk nad tim netravim hodiny:))
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    ALIENABLE: on je ještě mladej,že?my měli stejný problém.cpala jsem ho všim možnym,ale srovnal se až po 3.roce,jak vylezl z poberty.krmim happy doga race 34-24 (B:T) a je v naprosto parádní kondici.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    MATHEA: fakt jen 15 minut? :-O je asi pravda, že pak se to člověk naučí a neni problém si to dobře rozvrhnout... díky

1023: jasně :) kousek dám stranou na hřešení i pro nás :D
    1023
    1023 --- ---
    ALIENABLE: Sádlo je v poho, ale doporučuji domácí, tzn, vyškvařit. V tom kupovaném nikdy nevíš co je.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ALIENABLE: [ BARF - kvalitní výživa psa ] , tam doporucuju hlavne stranky manwe.eu
    Kamaradka ma madaraka, na granulich byl taky kost a kuze, az na mase z nej udelala nabusenyho psa.. casova narocnost? ano, neni to jako nabrat grancle do misky a flaknout je psovi, ale max 15minut denne (a mnohdy mnohem min) mi neprijde jako tak hrozne casove narocny za cenu spokojenyho psa.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam