Bože...už mi tady z toho kolikrát hlava nebere...nikdy jsem se tady nezapojil do té vaší diskuse o žrádlu pro psy... Mám doma irského setra 9 let, irského vlkodava 3 roky a německého ohaře 2 roky a ve formě...a nikdy jsem tyhle vaše "problémy" nemusel neřešit...jen tady o nich četl... Dostávají granule do jedné bedny a berou si samy (feny) podle toho jak potřebujou nebo samy usoudí...jsou na tohle naučený od mala a musím říct, že není lepší systém...vědí, že se nažerou, kdy budou potřebovat a nemusí mezi sebou bojovat o to, kolik která sežere do zásoby, že zítra už nebude...a berou si samozřejmě podle pohybu jaký mají...mají velkou zahradu cca 3000m2...běhají s koněma na pastvině když jsme doma cca 20000m2...zase podle toho jak potřebujou, ale mimo to se samo sebou těší na klasickou alespoň hodinu a půl procházku mimo svůj rajón...samozřejmě, že jim k tomu kupuju i maso, ale to nedostávají pravidelně, ale třeba jednou v týdnu...je fuk jestli syrové nebo vařené, ale hlavně prasečí nožky, aby měly kolagen na klouby...Teď čekám ty pitomé diskuse o syrovém masu...začervení a krvelačnosti...nebo kombinaci suchého krmiva a klasického žrádla...Všechno jsou to pitomosti...Pes chce hlevně pohyb, pokud ho nedostane, pak tady řešte jestli makový nebo tvarohový granule...