• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TER8K: ten je nádhernej!
    TER8K
    TER8K --- ---
    ELO: :)

ELO
    ELO --- ---
    hoďte sem nějaké fotky, ať se pokochám :)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    ALIENABLE: no nemoc v takovej zimě psíčku moc nepřidá:(

packy mažu večer po prochajdě obyč krémem na ruce.hňup si to furt líže:)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    HANUSCHA: to si piš! bez toho ani ránu :) bohužel do toho řešíme pořád ještě i zdravotní problémy, takže u nás je to fakt nutnost.

mažete packy?
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    tak co,mrznou vám kožichy? my se nabaujeme oblečkama jinak jsme přisražený:)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    REMULADA: to určitě zvládnete :)

Jinak se chci zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s autoimunitní chorobou u psů? Konkrétní diagnóza u našeho maďárka je diskontní lupus erythematosus (CLE), začínáme s léčbou. Budu ráda za jakýkoli zkušenosti...
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    REMULADA: naučila jsem podobným způsobem kokřici, kterou jsme měli, i špringršpaněla, kterého máme nyní, čekat a být doma sám potichu, bez stresu a bez vyvádění. Začít krátkými časovými úseky - stačí pár minut - postupně prodlužovat, aby pes získal jistotu, že není opuštěn, že se k němu vrátíš.
    Na rozdíl od zde doporučovaného postupu (čímž to ovšem nezpochybňuji) máme u nás zavedeno poněkud obřadné loučení, kdy se psovi opakuje, že bude doma hlídat a dávat na všechno pozor (po návratu je pochválen, jak všechno ohlídal):-))
    Záleží nejspíš na tom, co se kde osvědčí...
    REMULADA
    REMULADA --- ---
    diky za rady:) zkusim to na nej teda zase po mensich davkach jako kdyz byl stene a uvidime...jinak kdyz jsem s nim doma, tak ho mam furt za zadkem a je zvyklej, ze za mnou vsude muze jit, neni zvyklej bejt treba zavrenej v jiny mistnosti nez nekdo, kdo je zrovna doma a jsem si jista, ze by vyvadel:/ asi jsem mu hodne povolila a ted se mi to holt vraci, ale jeste neni tak starej, tak snad ho jeste trosku "predelam", aby byl vic samostatnej
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    ELO: dik:)doufam,ze jednou budu mit dalsi musketyry:D
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    REMULADA: Mam zatim maleho MOK, tak jsem to nemusel resit. Ale kdesi v knize o loveckych psech psali, ze je treba postupne prodluzovat dobu kdy je doma sam a pak se s nim nijak zasadne nevitat, nechvalit ho za to, jak je sikovny - proste to brat jako samozrejmost.
    Sam psa obcas nechavam ve vedlejsi mistnosti, i kdyz se mu to nelibi, tak je potichu.
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    REMULADA: ráda bych poradila, ale nemám s tim zkušenost... Bobeš sice nespustí oči ze dveří, do kterejch jsem vlezla, ale je potichu a spořádaně čeká:) Jsou to docela herečky... vyvádí, protože zjistil, že co nejrychlejc přiběhneš, jakmile začne ;) jediný co by mohlo pomoct je fakt to prodlužování doby, kdy bude sám.... A nedávat mu tolik prostoru pro vydírání ;)
    ELO
    ELO --- ---
    Jinak se nám komplikuje situace, tam odkud jsme chtěli mít hafíka letos v červnu, letos štěňátka neplánují... Nějaké tipy na štěňátka, co budou k odběru tak v červnu?
    Chtěli bychom holčičku :)
    ELO
    ELO --- ---
    HANUSCHA: Atos je nejlepší jméno :)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    atos mi rve kdyz ho necham u kramu treba a jdu pro rohlik....

ted teda je na tri tydny na hlidani u mamky neb se rekreuju u rovniku a prej nechce zrat a je smutnej:(ach jo....jak se na nej tesim
    REMULADA
    REMULADA --- ---
    no tak nas Art kdyz je s nekym, koho aspon trochu zna, tak je prave rad, ze aspon s nekym je, jinak smeti, vytirani domu atd, tak taky hned knuci...a doma prave zacal zase vyvadet tak po trictvrte roce, co byl uz vzorne hodnej, tak nevim no....jo a kram radsi ani nezkousim...asi by nerval, ale me staci videt ten zoufalej vyraz:)
    SEMTELE
    SEMTELE --- ---
    REMULADA: mám ten samej problém, máme dvouletou výmaračku a doma zvládne 8 hodin v pohodě a klidu, neničí, neřve, ale jak vyběhnu vynést smetí a nebo jí nechám někde u někoho cizího samotnou, tak řve.... taky nevim co s tim. Prostě možná zkoušet a prodlužovat dobu kdy bude v cizím prostředí sám. Jo, taky jí nesmim nechat u krámu nebo tak něco, to je na vraždu :)
    REMULADA
    REMULADA --- ---
    zdravim:) mame doma psa MOK stareho 17 mesicu a posledni dobou zacal delat docela sceny, kdyz zustava doma sam...je to ciste bytovy pes a je pravda, ze s nim travim hodne casu a dny, kdy je na par hodin doma sam je pomerne malo. Kazdopadne uz se zdalo, ze je uplne v pohode a problem nebyl, ale tak pred tremi tydny vzdycky tak po trech hodinach, kdy je sam, tak zacnet knucet az vyt. Nic nenici, protoze je vzdycky jen na pelisku v predsini, ale ten stesk me dost trapi....nemate nejakou radu, jak ho trosku zocelit? Jde mi hlavne i o cizi prostredi nekde v hotelu nebo tak, protoze jsme zvykli vsude cestovat s nim a nikde nam asi nebudou trpet narikajicicho pejska...diky
    TER8K
    TER8K --- ---
    BLUDICKA: samozřejmě :) vždycky mám nejkrásnějšího psa já :D :)) ano, naší malé CACIBce vyzdvihují všichni hlavu :)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    TER8K: Má krásnou hlavu, fakt (ale nejkrásnějšího psa mám přece já, to musím pro pořádek poznamenat):-))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam