PEPENKA: Ahoj, zatím jsem neměla tendenci se vměšovat, protože Ptacopysk mi mluvila ze srdce, ale teď už mi to nedalo.
Víš, ono my se nesnažíme být tragičtí, ale tvoje naivita mě udivuje. Promiň, ale upřímně. Pokud chceš, aby si tvůj pes užil, najdi si nějakého stejně naladěného majitele/majitelku s bezpapírovou fenou a zaplať jim injekci proti zabřeznutí. Oba si užijou a nebude žádná škoda.
Já osobně jsem měla několik chovných fen a v životě by mě nenapadlo nechat mýho pracně vycvičenýho psa připustit nějakým " béčkovým bezpapírákem". To bych jako chovatelka byla sama proti sobě. Navíc zmiňuješ, že v dnešní době lidé nemají peníze, ale stačí se podívat napřklad sem
http://www.lovecky-pes.estranky.cz/ psů je všude víc než dost, dokonce je možné získat zdarma psa s papírama. Navíc je velmi lehkomyslné myslet si, že lidé chtějí líbivého pejska za málo peněz. Bohužel (avšak pro nás bohudík) lovečtí psi mají přirozený temperament a bohužel ne všechny rasy jsou vhodné pro úplné začátečníky. Tito nezvládnutelní pejsci pak často končívají v útulcích.
Prosím za všechny "rozumné a tragické" pejskaře, promysli si svoje kroky velmi důkladně. Pokud ti jde o to, aby si pejsek "vrznul" pak zkus variantu popsanou výše. Pokud se rozhodneš jinak, pak ti jen přeji, aby se štěňátka dostala do dobrých rukou a neskončila pro nezájem někde v útulku nebo hůře v popelnici.
Asi jsem vážně tragická, ale přijde mi nefér, že by měli hafani pykat za lidskou hloupost, nebo možná naivitu.
Díky