• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    SHRIMP
    SHRIMP --- ---
    Ahoj všichni milovníci pejsků, chtěla bych Vás upozornit na nově vzniklou nekomerční fotogalerii psích miláčků, kde si můžete vyměňovat své názory a prohlížet fotky dalších psíků. Budeme rádi když nás podpoříte v aktivitě a postupném zlepšování webu :-)
    www.zastekej.cz
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    z nedělního výletu:)

REMULADA
    REMULADA --- ---
    muzu vrele doporucit cvicak zamereny jen na lovecka plemena, cvici se prevazne na Bile hore v Praze....vice na www.loveckyvycvik.cz
    ELO
    ELO --- ---
    Tak co, kdopak bude mít ohaří štěňátka?
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    MATHEA: já znám akorát od koní a vembloudů:),psa jsem možná taky někdy viděla,ale teda si to nějak neuvědomuju:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    HANUSCHA: Ne?:) Dost psu si mimochodem tape, kdyz jsou unaveni, ulevujou si tim. Ale samozrejme tak nechodej porad.
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    SISTER: jéé to musí být prímový, když jde mimochod:) to jsem u psa snad neviděla nikdy:)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: Tak to můj Borin dělá něco podobnýho - zavětří a uvidí zvěř, ale díky elektrickýmu obojku už radši ani nevyběhne :-) Dřív vždycky vypálil jak raketa a hrozně kňučel.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: Ohař žádnou (zdravou) zvěř chytat vůbec nemá. Ohař pracuje tak, že při hledání zvěře v poli zvěř VYSTAVÍ, když ji navětří. Vystaví = zastaví se, zůstane strnulý stát a pro vůdce to je signál, že se před psem nachází zvěř. Po vzlétnutí či vyběhnutí zvěře má pes zůstat stát na místě, nebo zalehnout, v žádném případě nemá zvěř pronásledovat, nebo ji dokonce chytit. V praxi na honu to vypadá tak, že ohař prohledává pole, navětří zvěř a vystaví. Vůdce s připraví zbraň, přiblíží se k danému místu, zvěř vyletí nebo vyběhne, vůdce ji střelí a pes tuto usmrcenou zvěř najde a přinese. Při cvičení se používá předem usmrcená zvěř, kteoru mají cvičitelé v mrazáku z honů a s každým kusem zvěře se dá cvičit opakovaně několik tréninků (nevydrží pochopitelně věčně). Loni jsem připravovala fenu na všestranné zkoušky a za celou sezonu nezabila ani neporanila jediný kus zvěře. Zdravá vyspělá divoká zvěř je prakticky vždycky rychlejší než pes, krom toho pochopitelně od začátku se snažím psovi nedovolit, aby ji pronásledoval.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PEPENKA: Skutečně netuším, kde je váš problém a odkud se bere vaše zlost. Když položíte otázku, tak očekávejte odpověď ( ať už vám bude po chuti nebo ne). Přeji vám jen to nejlepší a hodně pohody s hafanem.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: A jak to tedy probíhá dál? Co ta ohařem chycená zvěř, co se s ní pak děje? Asi je rozdíl, když je to výcvik, a když se jede navostro. Každopádně i když zvěř nezabije, může jí něco udělat, takže na následky by stejně pošla, nebo jak je toto opatřeno? (Když je to výcvik, tak se to ti psi učí, nepovede se to vždycky nezabít, ne?)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: Ten můj je mamlásek, na jaře sbírá malý ptáčky, co vypadnou z hnízda, bohužel je většinou usmrtí :-/

SISTER: Mně nejde o to, že někdo reaguje, ale jak reaguje. Nemohla si přečíst všechno, jinak bys tohle nenapsala. A na dalšího rýpala už nejsem zvědavá :D
    SISTER
    SISTER --- ---
    PEPENKA: ježíš já teda nevim a proč tady do té diskuze vůbec píšeš, když se ti pak nelíbí, že na to někdo reaguje? nikoho tady osobně neznám, ale myslím že Buxie reagovala na rozdíl od tebe naprosto slušně a bez arogance. Jinak sama mám výmarku s PP, bohužel chodí mimochodem takže také nemůže být uchovněná a ani by mě nenapadlo aby měla štěňata.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: lovecký výcvik ohaře není o tom, že by se učil zabíjet zvěř, to je totiž právě to, co na zkouškách udělat nesmí :)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    BUXIE: Vážená Buxie, opravdu mi nemusíte říkat, co mám dělat, natož snad, že mám jít se svým psem ven! Toto arogantní chování vůči mně se mě dotýká, prosila bych, abyste se mnou komunikovala jako se sobě rovným, nikoli jako se zdegenerovaným a psychickým chorým Habsburkem! Jestliže vám to dělá problém, tak už na mě jednoduše nereagujte. Děláte tu ze sebe profesionála, ale do profesionálního chování máte hodně daleko. A zřejmě neumít číst, nebo chápat význam mých vět, jelikož nikde sem nepsala, že můj pes nebyl přpuštěn do chovu, nýbrž já se ani o žádný připuštění nesnažila! Abych pravdu řekla, nemám zálibu v tom, aby můj pes zabíjel ostatní živý tvory, takže bych ho na lovecký výcvik nikdy nedala, ačkoli k těmto věcem byl vyšlechtěn. A o ocásku jsem psala, že byl špatně "useklý", což není vada vrozená, že. Takže pokud nechápete, či chápat mě nechcete, tak se nevyjdařujte! Díky za pochopení...
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PEPENKA: Vážená PEPENKO, urážet jsem vás nebo vašeho psa nehodlala a pokud jste si to tak přebrala -vaše věc. BTW Vašemu psovi je to stejně jedno :)
    Víte, ono nemusíme chodit daleko abysme se poučili o rodokmenech. Celý Habsburský rod byl zdegernovaný a bylo to na exteriéru, nemluvě "interiéru" vidět. Takže to, že píšete, že váš pes má takový nebo makový ocásek atd atd skutečně neříká nic o rodokmenu, ale o tom, že pes nebyl připuštěn do chovu z určitých důvodů.

Ano, taky jsem měla psa s PP. Pracovně úžasný a neocenitelný parťák na kterého jsem se mohla vždy spolehnout. Bohužel byl kryptorchistický a tím pádem nebyl ani chovný. Neměla jsem ho o to ráda méně než psa chovného. To skutečně ne, ba naopak. Ale NIKDY bych nedopustila, aby můj pes nakryl chovnou fenu.

Mám respekt k rase a pánům šlechtitelům-těm původním. Jejich precizní výběr a metody se nám dnes mohou zdát tvrdé, ale pokud psa potřebujete využívat pro účel, pro který byl vyšlechtěn, pak pochopíte.

A pokud chcete jen kamaráda je jedno zda to bude voříšek nebo Von.

Mějte krásný den a běžte se radši projít se svým hafíkem :)
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    PTACOPYSK: no,ještě,že mám psa:D
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HANUSCHA: já taky psala o těch následujících štěňatech co by byly s PP. Jestli je to povinnost nechtěné či "nechtěné" krytí někam hlásit nevím, spíš ne, ale i kdyby jo, tak pokud se člověk neudá sám nebo ho neudá někdo jiný, tak to nikdo nezjistí. A i kdyby za to byla pokuta, tak znevýhodnit další vrh s PP nelze, ty štěňata za to nemůžou. Jedině, že by někomu dokázali, že to dělá opakovaně a cíleně a zakázali mu třeba chovat psy s PP, ale pak by to dělal dál, akorát na jméno někoho jiného. Prostě je to nekontrolovatelné.
    1023
    1023 --- ---
    Mno, to není až tak pravda. Nechtěné nakrytí může být u některých klubů (dříve např. u MOK, teď jsem to tam už nenašel) dokonce zpoplatněno pokutou. Ale jak se říká, co oko nevidí...
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    DOTY: což to jo,to vim,že když jeden nemá PP resp neni uchovněn,tak štěňata taky nemají. šlo mi jen o to zda se u čuby chovný musí hlásit každý vrh, i kdyby byl s vořechem. takže nehlásí :)

víc už vědět nepotřebuju: dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam