• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    rozbalit záhlaví
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    JELLY: no obyc. ze .. nejaka "daruji za odvoz" domaci cerna kockA.
    A co delala tvoje za naschvaly? dela bobky do pantofle nebo neco horsiho? utoci?
    JELLY
    JELLY --- ---
    SWITCHMAN: u nas teda vubec, sestiletej kocour a maly stene, velkej prusvih, kocour byl agresivni, bral to jako zradu, chranil si teritorium a zacal delat naschvaly, morous proste, zalezi co mas za kocku..
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    Vím o něměckých - krátkorstých ohařích křížených s labradorem, už teda jenom holky. Pkud by měl někdo zájem, necht mi zanechá zprávu.
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    mam 3 letou kocici slecnu.. a chystame se poridit hafana od stenatka .. nejspis prave madaraka.. okok.. diky, kocku resim v kocicim auditku .)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    SWITCHMAN: Pokud je první kočka a následuje pořízení štěněte ohaře, tak určitě.
    DESTINYX
    DESTINYX --- ---
    SWITCHMAN: Za me jo, mame doma 2 kocky ruzneho stari a se stenetem madarskeho ohare si na sebe zvykli uplne v pohode. Ovsem vzdy zalezi na konkretni kocce a konkretnim steneti :-)
    SWITCHMAN
    SWITCHMAN --- ---
    brý den .)
    rád bych se vás zeptal... je vůbec slučitelné s povahou psa mít v bytě štěně ohaře a 3letou kočku? Máte zkušenosti někdo?
    děkuji za odpověď a vinšuju pěkný víkend .)
    SHRIMP
    SHRIMP --- ---
    Ahoj všichni milovníci pejsků, chtěla bych Vás upozornit na nově vzniklou nekomerční fotogalerii psích miláčků, kde si můžete vyměňovat své názory a prohlížet fotky dalších psíků. Budeme rádi když nás podpoříte v aktivitě a postupném zlepšování webu :-)
    www.zastekej.cz
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    z nedělního výletu:)

REMULADA
    REMULADA --- ---
    muzu vrele doporucit cvicak zamereny jen na lovecka plemena, cvici se prevazne na Bile hore v Praze....vice na www.loveckyvycvik.cz
    ELO
    ELO --- ---
    Tak co, kdopak bude mít ohaří štěňátka?
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    MATHEA: já znám akorát od koní a vembloudů:),psa jsem možná taky někdy viděla,ale teda si to nějak neuvědomuju:)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    HANUSCHA: Ne?:) Dost psu si mimochodem tape, kdyz jsou unaveni, ulevujou si tim. Ale samozrejme tak nechodej porad.
    HANUSCHA
    HANUSCHA --- ---
    SISTER: jéé to musí být prímový, když jde mimochod:) to jsem u psa snad neviděla nikdy:)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: Tak to můj Borin dělá něco podobnýho - zavětří a uvidí zvěř, ale díky elektrickýmu obojku už radši ani nevyběhne :-) Dřív vždycky vypálil jak raketa a hrozně kňučel.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: Ohař žádnou (zdravou) zvěř chytat vůbec nemá. Ohař pracuje tak, že při hledání zvěře v poli zvěř VYSTAVÍ, když ji navětří. Vystaví = zastaví se, zůstane strnulý stát a pro vůdce to je signál, že se před psem nachází zvěř. Po vzlétnutí či vyběhnutí zvěře má pes zůstat stát na místě, nebo zalehnout, v žádném případě nemá zvěř pronásledovat, nebo ji dokonce chytit. V praxi na honu to vypadá tak, že ohař prohledává pole, navětří zvěř a vystaví. Vůdce s připraví zbraň, přiblíží se k danému místu, zvěř vyletí nebo vyběhne, vůdce ji střelí a pes tuto usmrcenou zvěř najde a přinese. Při cvičení se používá předem usmrcená zvěř, kteoru mají cvičitelé v mrazáku z honů a s každým kusem zvěře se dá cvičit opakovaně několik tréninků (nevydrží pochopitelně věčně). Loni jsem připravovala fenu na všestranné zkoušky a za celou sezonu nezabila ani neporanila jediný kus zvěře. Zdravá vyspělá divoká zvěř je prakticky vždycky rychlejší než pes, krom toho pochopitelně od začátku se snažím psovi nedovolit, aby ji pronásledoval.
    BUXIE
    BUXIE --- ---
    PEPENKA: Skutečně netuším, kde je váš problém a odkud se bere vaše zlost. Když položíte otázku, tak očekávejte odpověď ( ať už vám bude po chuti nebo ne). Přeji vám jen to nejlepší a hodně pohody s hafanem.
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: A jak to tedy probíhá dál? Co ta ohařem chycená zvěř, co se s ní pak děje? Asi je rozdíl, když je to výcvik, a když se jede navostro. Každopádně i když zvěř nezabije, může jí něco udělat, takže na následky by stejně pošla, nebo jak je toto opatřeno? (Když je to výcvik, tak se to ti psi učí, nepovede se to vždycky nezabít, ne?)
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    PTACOPYSK: Ten můj je mamlásek, na jaře sbírá malý ptáčky, co vypadnou z hnízda, bohužel je většinou usmrtí :-/

SISTER: Mně nejde o to, že někdo reaguje, ale jak reaguje. Nemohla si přečíst všechno, jinak bys tohle nenapsala. A na dalšího rýpala už nejsem zvědavá :D
    SISTER
    SISTER --- ---
    PEPENKA: ježíš já teda nevim a proč tady do té diskuze vůbec píšeš, když se ti pak nelíbí, že na to někdo reaguje? nikoho tady osobně neznám, ale myslím že Buxie reagovala na rozdíl od tebe naprosto slušně a bez arogance. Jinak sama mám výmarku s PP, bohužel chodí mimochodem takže také nemůže být uchovněná a ani by mě nenapadlo aby měla štěňata.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PEPENKA: lovecký výcvik ohaře není o tom, že by se učil zabíjet zvěř, to je totiž právě to, co na zkouškách udělat nesmí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam