MATHEA: No jo, v každém stádě je černá ovce a bohužel zatím ještě převládají ty negativní zkušenosti-bohužel. Navíc pro každého sedláka/myslivce bude jeho pozemek nedotknutelný a proto se chovají tak, jak se chovají. I já jsem viděla věci, že jsem se styděla jít s tou bandou mužíku v zeleném, to je pravda. Pokud na tebe někdo hartusí tak ať se ti prokáže, protože jinak je na stejné úrovni jako náhodný kolemjdoucí, takže nula. Firemní auto nic neznamená a pokud tam někde není zákaz vstupu, tak bych to moc neřešila. Ale to je o nátuře a o tom, jak silné budeš mít argumenty a znalost zákona. A že jezdí kreténi po lesích na čtyřkolkách, že koňáci kradou liz zvěři a lidi odhazují odpadky kde se jim zachce, to je bohužel věc jednotlivce. Na čtyřkolkáře by mohla maximálně policie, ale ti do lesa nejezdí. Mě taky štve současný stav, ale právě proto se snžím být jiná pokud to jde. Lidi jsou horší než zvířata. Jinak s píšťalkou souhlas, na větší vzdálenost je skvělá. V loveckém výcviku se používá i povelka, to když například na honu hledá pes na velké vzdálenosti a píšťalku už pes neslyší. Pokud je pes hodně temperemantní a přivolání není na 100%, nebo selže z nějakého důvodu, pak je dobré mít naučené i zadaunování na dálku, čímž psa můžeš zastavit v pronásledování.