• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HONZIKo.s. Ramus sdružení pro mladé lidi s postižením i bez něj
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    Dobrý den ahoj , dostala se mi dnes do rukou nabídka firmy ČEZ na získání grantu pro neziskovky a další dobročinné organizace. Tak pokud by byl z Vaší zájem se pokusit toho využít dejte vědět.

    LAMIA
    LAMIA --- ---
    začíná další rok dokumentů na břevnovské faře! tuto středu začínáme filmem Zachraňte Edwardse a tématem Nechat žít?

    POLIS
    POLIS --- ---
    Zkuste si asistenci, je to zadarmo
    http://vimeo.com/46618813

    HYNEK
    HYNEK --- ---
    omlouvam se za kazdorocni spam... porad shanime asistentky / asistenty na letni tabor 19. -31. srpna pro mlade lidi s postizenim. idealni jako praxe do skoly / !nfo posta



    a emo-trailer z lonska!
    "FBI" zveřejní výsledky své činnosti!
    http://vimeo.com/28844299#at=0

    HYNEK
    HYNEK --- ---
    KOSMEN: urcite dame vedet na podzim az budou dalsi akce .) vetsinou nas jezdi kolem ctyriceti, to jedeme vlakem, ale s dodavkou jsou v planu snad i mensi akce, pak visi ve vzduchu nejaky projekt pojizdne kavarny / pojizdneho kina... snad to vsechno klapne.
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    HYNEK:
    HONZIK: tak to jste mi udelali velkou radost,ze to vyslo. Sam mam obytnou dodavku, tak vim jak je super jezdit po vejletech a kolik radosti to cloveku udela. Me tak napdlo, kdyz nekam pojedete, jel bych s vami a mohl bych treba nekoho vzit k sobe,ale nevim jak to funguje a zdali je to vubec mozny.
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    :)

    HONZIK
    HONZIK --- ---
    KOSMEN: Akce se vydařila! S příspěvkem od divokých hus jsme vybrali vic nez 100 000,- a pred par dny jsme koupili krasneho forda transita. Na výlety ještě nejezdíme auto se teprve převádí a čekáme na papíry.
    KOSMEN
    KOSMEN --- ---
    ahoj vsichni, velice mne zaujala beneficni akce na dodavku a na koncerte bylo videt ze zajem je o akci celkem slusny, chtel jsem se zeptat,jak to dopadlo...podarilo se vam dodavku zakoupit a jezdite s ni na vejlety?
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    HYNEK
    HYNEK --- ---
    trochu updejtu .)

    [ Benefiční koncert na DODÁVKU! / koncertconcert / 22.3.2012 / CR - Praha - BIO OKO ]



    Benefiční koncert na DODÁVKU! / 22. 3. 2012 / BIO OKO / Xavier Baumaxa, Bonus, Kopec Šišek
    http://vimeo.com/35268758
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    První video z benefičního koncertu pro o. s. RAMUS

    http://alternativatv.cz/magazin/priloha/8991/11895
    OPRAH
    OPRAH --- ---
    HYNEK: "blahopřejeme ti z našeho malého putování ke tvému velkému putování" olol!
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    HONZIK: tak jsem to zvládla, myslím vcelku dobře, je fakt, že to je de facto stejná práce jako s dětmi zdravými. Jen při vybírání trasy na procházu se musí brát ohled na vozíčky. Jinak byli skvělí :) naštěstí jsem neměla ani moc náročné holčičky, takže fajn:)

    Je to skupina z Hradce, vede ji Marek (...?) a je to pod nějakým sdružením, ale fakt moc nevím.. :( ale jsou to skvělí lidé:)
    HONZIK
    HONZIK --- ---
    LICINDA: Trochu pozdě ale přece. V zásadě jde o to, chovat se co nejvíc přirozeně. To ti ale asi řekne každý. Člověk samozřejmě musí brát ohledy na míru postižení, ale v situaci, kdy by ti dělal někdo něco nepříjemného, tak mu prostě řekni, že ti to vadí. Jestli tam jedeš jako asistentka, tak by tvoje chování mělo vést k jejich rozvíjení a samostatnosti.

    Ono je vcelku těžké zobecnit na co si dát pozor, zvlášť jestli ten handicap různý. Držel bych se ale dvou zásad. Když jedeš s vozejkem tak koukat na cestu a vžycky to co děláš bys měla dělat pro sebe a ne pro ostatní. Je v tom nepatrný rozdíl, ale nám to vždycky přišlo důležité.

    Co to je za skupinu, s kterou jedeš?
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    Ahoj,

    naskytla se mi možnost jet s postiženými dětmi na tábor a teď mě čeká jedna víkendovka s nimi. Mám zkušenosti s vedením dětí (ze skauta) a hlídáním (au-pair). Chtěla jsem se zeptat na nějaké postřehy, podněty, jak se chovat, na co si dát pozor... ? O míře postižení ještě nevím - nevím, jaké děcko budu mít na starosti. Ale podle informací to je celá škála postižení i věku...

    Budu ráda za jakýkoukoli reakci a pomoc:)

    Hezký den!! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam