• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FINSON: žádnej, protože se stejně nepochopí


    TYRKYS2: jo tohle, to je docela dobrej vtip, byl sem překvapenej kolik lidí to nedává :D

    Ale jako nic moc bych v tom nehledal - prostě lidi sharujou náhodnou věc co se líbí - standardní meme... a držej se "pravidel" a dávaj si žirafu, protože to je taky vtipný. Tak trochu. A že z toho mnoha zrovna tahle hádanka... protože je svým způsobem fakt docela vtipná a protože má interaktivní kontext.

    Spíš mě fascinuje, proč se z toho dělá takovej cirkus okolo (autor odkázaného článku mi přijde trochu mešuge - sám sice mám k FB a lidem co rádi užívají FB poněkud despekt, nicméně zrovna tohle mi nepřijde jako něco co by ukazovalo na něčí stupiditu - to je asi jako když by někdo říkal že jsou fanoušci Douglase Adamse debilové, protože na ručníkový den nosí ručník...
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    Po obsáhlé diskusi, kde je sever, bych prosila o rozebrání té hádanky, po které si polovina lidí na fb dala jako profilovou fotku žirafu. Pokusila jsem se to jedné, která je v mých kruzích, vysvětlit, a nějak to nedopadlo.
    http://www.lupa.cz/clanky/proc-je-facebook-plny-ziraf
    Jistě se vás tu najde spousta, kdo bude mít potřebu vysvětlit, jak je položená otázka nelogická, či jak je vlastně strašně vtipné být s davem za žirafu.
    PS: Po vysvětlení opravdu netoužím, byl to VTIP (vysvětlení v jiném, doufejme neexistujícím, auditku).
    FINSON
    FINSON --- ---
    Víte, kolik Nyxáků je potřeba k vysvětlení vtipu o kompasu?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    a jakou barvu teda má ten medvěd?
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    MAR_TINA: Kdyz ti kompas ukaze sever, tak vzhledem k tomu ze nejsi retardovana predal ti soucasne i informaci kde se nachazi vsechny ostatni smery. Takze ti je vlastne ukazal taky :)
    Samozrejme se muzes hadat ze je kompas primo neukazuje, ze ukazuje jenom sever, druha cast strelky neni myslena jako "ukazovaci" ale jenom "vyvazovaci" takze vlastne neukazuje...a ted prichazi chvile kdy bys mela ukazat kozy nebo se s tebou normalni clovek prestane bavit.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JDU NA SEVER JDU NA JIH - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=WFtjUTm3wMo&t=1m10s
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    jeste by nekdo mohl zminit ze severni pol te strelky ve skutecnosti neukazuje na sever ale na jih
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    ALESH: KOMPAS to prostě umí, doporučuji vyzkoušet.
    SWT
    SWT --- ---
    MAR_TINA: Jo a technická, střelka v podobě, jakou jsi nalinkovala, by nebyla v našich zeměpisných šířkách vyvážená, pokud by neměla pod jižním hrotem přilepené závaží ... ehm. To jen tak na okraj k tomu, že "ocásek, který způsobuje, že je střelka vyvážená a správně funguje" - za to ten ocásek fakt nemůže, to to závažíčko, pančelko ;)
    SWT
    SWT --- ---
    MAR_TINA: A co takovej kompas, který má nikoliv střelku (která mimochodem, alespoň v té podobě, kterou jsi nalinkovala, ukazuje směry severní a jižní), ale otočnou růžici s dělením třeba po jednom stupni - ta v tom případě kompas ukazuje 360 směrů ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SWT: tato diskuze začíná být docela vtipná :)))
    Střelka kompasu je magnetická ručička, která se otáčí svým vrcholem na (magnetický) sever. Čeština pro to zpravidla užívá výraz "ukazovat na..." . Její druhá strana neukazuje, to je takový ocásek, který způsobuje, že je střelka vyvážená a správně funguje.
    To, co je na ciferníku kompasu, se nazývá směrová růžice, ta nám zobrazuje, jak jsou konvenčně umístěné světové strany. Neukazuje nikam, zobrazuje dohodu o orientaci map.

    SWT
    SWT --- ---
    MOTASH: Inu, to je otázka právě těch definic, jak to například vnímám já, tak kompasová růžice dle níže přiloženého obrázku ukazuje 8 směrů ;)
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    no jestli je střelka ve tvaru šipky, ukazuje na sever. jestli je to jen čárka, ukazuje jak zorientovat ciferník.
    v druhém případě by pointa měla znít: kompas ti pomůže ztratit se orientovaně.
    SWT
    SWT --- ---
    MAR_TINA: Nejdřív definuj pojem "ukazuje", pak se teprve můžeme seriózně bavit, co kompas ukazuje a co si MAR_TINA myslí, že ukazuje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PATISLAV: nejen ty, dokážu najít dalších 359 úhlových stupňů. Ale střelka ti vždycky ukáže jen na (magnetický) sever ;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    MAR_TINA: kdepak asi budou ty zbylé ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PATISLAV: našla jsem doma jen buzolu a ať dělám co dělám (na magnet ji teda stavět nebudu, nechci ji zrušit), ukazuje jen a pouze na sever;)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    A jeste navic nikoli svetove, ale magneticke, jak se da snadno presvedcit :)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Já jsem ten vtip taky nepochopil, protože kompas samozřejmě ukazuje všechny čtyři světové strany :).
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Jen kdyz uz to tu pitvama, tak i tento kraticky vtip ma ty tri faze :
    Pokud se nekdy ztratite v lese - navodi situaci, vytvori ocekavani rady, nejspise, jak se nejak zorientovat, najit se a vybloudit (ocekavane pokracovani typu "mechy rostou na severni strane stromu a jine zalesacke moudrosti). Vypravet "obecnym poucovacim tonem ucitele u tabule"
    kompas vam pomuze - gradace, utvrzeni v omylu - ha, pomucky povoleny, muzu mit kompas, to je skvele, ted prijde jak zorientovat mapu, urcit kde jsem atd .... Vypraveni prechazi do nadsene trhovstiny (Jen nas prostredek je nelepsi a vse zachrani...)
    ztratit se vic na sever - pointa, zruseni predchozich predpokladu - pomucky ano, ale jen nektere (kompas), jine, potrebnesi (mapu) nikoli. Ocekavana rada se nekona, konstatuje se, ze vase snazeni neuspeje/neuspelo, kompas je k nicemu. Sice muzete urcit strany (klasicky se urcuje sever, takze je pouzit i v tom vtipu), ale to samo vasi situaci nezlepsi a i kdyz se podle nej nekam vydate, tak na tom budete zcela stejne, jen na jinem miste. ("ztratit se _vic na sever_" je asi nejkradsi zpusob, jak toto vyjadrit, ostatni zpusoby potrebuji vice slov a ztraci udernost). Pri vypraveni poklesnout do zlomeneho polohlasu.

    Podobného ražení jsou i následující "reklamy":

    Neumíte vařit? Přijďte k nám! Najíte se jako doma.

    Po naší zubní pastě Vaše zuby pěkně vypadají.

    Nesmějte se naší kávě. I vy jednou budete staří a slabí.

    Kupte si naše auto - dobře pochodíte.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam