LODBROG: ne. Prosim Tě je to jenom hlod do typického ženského hašteření vycházejícího ze stereotypu ženské závisti a vzájemné nesnášenlivosti. Zkusím to vysvětlit polopatě, takže doufám, že mi ženské osazenstvo odpustí použitý slovník a pár urážlivých zobecnění:
A zjistí, že B má ty samé šaty. Nasere jí, že si koupila ty samé šaty. (protože ženská přece musí mít jedinečné šaty, že, hrozné fau-pax kdyby měly dvě ženské tytéž šaty, svět by se zhroutil, všichni by viděli, že je mají koupené v běžném obchodě a nemají je šité namíru... nebo já nevim co - stejná blitka jako že si různé "celebrity" "nesmí" vzít tytéž šaty za stovky tisíc znovu na nějaký galavečer a podobné)
Aby si pojistila, že bude mít jiné, a aby si uchlácholila svou uraženou ženskou slepičí pýchu, koupí si jiné šaty.
Jenže přece nemůže dovolit, aby si B vzala ty svoje - protože to by byla
prohra, protože B by si ty hezké šaty vzít mohla a A by tudíž ustoupila atd.
Takže, aby se jí "pomstila" a aby si na ní přiživila své malé ego, vezme si je na generálku - B tam uvidí, že má A stejné šaty a v "obranném reflexu" ženské logiky si hned poběží taky koupit jiné, aby měla jistotu, že nebude mít ty samé, co A.
A tím dosáhne toho, že B bude muset taky vyhodit zbytečně prachy oknem a zároveň jí tím uvede do trapné situace na generálce (ženská forma epic-stěru, sociální kredity navíc aj.) a tak se jí "pomstí" za to, že si sama ty šaty vzít nemohla.
(a ne, ve skutečnosti mi to nepřišlo vtipné ani když jsem to čet poprvé před rozpytváním - vtipné spíš je, když zjistíš skutečnou historku o tom, jak se tímhle způsobem nějaký ženský fakt zachovaly - jakože už jsem to "štěstí" párkrát měl)
TARMAQ: no, rozhodně by si to za tuhle formu uvažování zasloužily :D